Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/521 anonim ***** válasza:
100%

83

"Ha pedig ő magát nem azonosította a próféták Istenével, akkor ő nem is lehetett a testben megjelent Isten – a próféták testben megjelent Istene -, ahogy ezt a háromsághívők hamisan terjesztik róla:"

Délibábot láttok sajnos.

Az egyetlen Próféta akinek neve egyben az, hogy felkent, és hogy egyszülött, de magyarázzátok a butaságot.

A Biblia kijelenti, hogy egy Isten van:

1Tim 2:5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,

Majd kijelenti, hogy az Atya személye Isten:

2Pét 1:17 Mert amikor az Atya Istentől azt a tisztességet és dicsőséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsőség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm:

A Fiú személye Isten:

Tit 2:13 Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését;

A SzentLélek személye Isten:

Apcs 5:3 Monda pedig Péter: Anániás, miért foglalta el a Sátán a te szívedet, hogy megcsald a Szent Lelket, és a mezőnek árából félre tégy?

Apcs 5:4 Nemde megmaradva neked maradt volna meg, és eladva a te hatalmadban volt? Miért hogy ezt a dolgot cselekedted szívedben? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek.

Majd sok vers ahol együtt szerepelnek:

Luk 3:22 És leszálla ő reá a Szent Lélek testi ábrázatban mint egy galamb, és szózat lőn mennyből, ezt mondván: Te vagy amaz én szerelmes Fiam, te benned gyönyörködöm!

Ján 14:26 Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam nektek.

Logikailag nem lehet más a következtetés, minthogy egy Isten van, de három személyben akik különböznek egymástól és egyenlők.

A szó szerint véve monoteista vallások legnagyobb problémája ahol szigorúan egy személyű Istenben hisznek, hogy nem tudják Isten legfontosabb tulajdonságának eredetét magyarázni.

Egy olyan lény aki abszolút magányos, és fogalma sincs a szeretetről mivel sem adni nem tud se kapni, hogyan hozhat létre olyan teremtményeket akik képesek szerelemre? Tehát a teremtményeit felruházta olyan képességekkel amik Istenben addig nem voltak? Ezek nem kicsi dilemmák. A szó szerinti monoteizmusban Isten azért teremt, hogy megtapasztalja mi a szeretet? Mégse volt Isten tőkéletes és azért kellett teremtenie? Ez úgy ahogy van bugyutaság főleg annak fényében, hogy a Biblia szerint a szerelem az Úrnak a lángja. (Énekek 8:6)

Tehát már akkor "rajongón" és "buzgón" szerelmes volt mielőtt bármit teremtett.

Egyedül a szentháromság Istene tudja megfelelően magyarázni a szerelem eredetét. Mielőt teremtett volna Isten már azelőtt beteljesedett boldog lény volt és nem volt szüksége semmire.

Az ószövetség nem hemzseg a szentháromságra utalásban?

Ézs 17:7 Ama napon Teremtőjére tekint az ember, és szemei Izrael Szentjére néznek;

Ézsaiás könyve ugye a leghitelesebb mióta megtalálták a qumráni tekercseket:

Ézs 40:3 Egy szó kiált: A pusztában készítsétek az Úrnak útját, ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenünknek!

Ézs 40:4 Minden völgy fölemelkedjék, minden hegy és halom alászálljon, és legyen az egyenetlen egyenessé és a bércek rónává.

Ézs 40:5 És megjelenik az Úr dicsősége, és minden test látni fogja azt; mert az Úr szája szólt.

2023. nov. 17. 14:38
 112/521 anonim ***** válasza:
100%
Titusz 2:13: Mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését.
2023. nov. 17. 15:23
 113/521 anonim ***** válasza:
0%

Még csak olvasni is lélekfájdító, amely hozzászólások, vélemények akár itt is kifejtődnek, megfogalmazódnak egy ilyen vagy ehhez hasonlatos kérdés kapcsán az emberek zömében. De áldom az Ég és a Föld Teremtő Édesapját és a Legdicsőbb Fiút, hogy itt is vannak, akiket a Lélek vezet! De ismételten ők vannak megalázva és lepontozva a világ, a testi akarat, a dogmák, a babonaság, a hazugságok okán.

Ilyen szintű, főleg személyes félreértelmezését, kiforgatását az Igazságnak még nem láttam, tapasztaltam, mint ezen a site-on, de valószínű, hogy ez máshol sincsen másként, ima a kivételekért. Félelmetes, Isten irgalmazzon nekünk!

Sehol, soha nem írja egyszer sem a Biblia azt, hogy Krisztus Isten volna! Istenkáromlás ezt kijelenteni! És elmondta, hogy minden vétség megbocsájtást nyer, de egy, a Szent Lélek káromlása nem. Ha ennyire alapvető dologgal nincsenek ennyien tisztában, akkor miként szólhatnak Róluk lelki fedezettel? Milyen alapzatra épül a hitük? Kit szolgálnak? Kivel vannak kötelékben? De hála Nekik vannak itt is, akik ezt lélekből fakadóan élik meg.

Olykor talán nehezen értelmezhető, hogy mikor szól úgy Krisztus, hogy ő és az Atya egyek, ez mit jelent, és mikor úgy, hogy az Atya nála nagyobb. Az Atya szüntelen betölti Krisztust a Szent Lélekkel, így egyek ilyen értelemben. De betölti azokat is, akik Benne gyermekként cselekszenek. Írva is van, mondja az Úr a pogányoknak, kemény szívűeknek, hamisoknak, hogy az én lelkemet adom beléjük, adok nekik új szívet, lerontom a kőszívűket, és adok nekik hússzívet. Krisztust amíg nálunk volt, de már a Teremtés előtt is az Atya Lelke vezette, töltötte be. Ő az elsőszülöttje a holtaknak, az első és az utolsó, ő volt legelőször teremtve, mint lélek. És mivel az a Krisztus, aki közénk érkezett, is egy teremtett lélek, így nem lehet egyenlő Istennel! De ő minden lélek közül a legtisztább. Csak ő volt képes arra, hogy azt az utat értünk végigjárja, megcselekedje, senki más. Ő vétség nélküli maradt a gyarlóság porhüvelyében. Ezért az Atya akarata okán ő az út közte és köztünk, emberek között, ő a közbenjáró a lelki kegyelmünket illetően. Megkapott az Atyától minden hatalmat Mennyen és Földön is, azért is, hogy benne az Igazság nyilvánvalóvá legyen, ezért íratott meg, hogy hatalommal, erővel cselekedett. Hogy az emberek higgyenek. Mindig elmondta, többször is, hogy az Atya, aki őt küldte nála nagyobb. Mindig megüresítette magát, alázatos maradt, ezért az Atya felemelte őt és mindenét neki adta. Amikor azt mondja, hogy az Atya és ő egyek, a Szent Lélekre érti, mivel az tölti be mindkettőjüket. De amikor úgy fogalmaz, hogy az Atya nála nagyobb, azt jelenti, hogy ő is Tőle érkezett el közénk felülről. Nem nagyobb nála, a Teremtőjénél, ezért az akaratát szolgálja. Erre többször is utal. Mondja azt is, hogy elmegy és helyet készít a tanítványainak, mivel az Atya Házában sok hely van. Mindig az Atyát dicsőíti, és sosem emeli fel magát, ezért ilyet kijelenteni Istenkáromlás!

Igen, Tamás bálványozta őt, mint ahogyan nagyon sokan akkoriban. Istennek tekinteték, és többek között ezért hívta őt el közülünk az Atya, hogy ne legyen belőle bálvány. Hogy ne a testi valójára nézzenek az emberek, hanem a Lélekere, aki őt elküldte. Erre érdemes megnézni, mit tesz ma a keresztény vallás. Kereszteket hordanak, Krisztus-képeket aggatnak a falra a hívők, leborulnak imával előtte, emberkéz emelte épületekbe járnak. Ez mind bálványozás, amit az Atya szigorúan tilt. Csak érezze át mindenki lélekből, mit érezhet Krisztus, hogy ezt látja? Mit az Atya? Kérte ezt tőlünk, hogy ezt tegyük? Pontosan az ellentétét kérte, mégis ellene szegülnek annyian.

Soha, senki meg nem értheti az Igazságot, aki testi még. Akiben a testi akarat dúl, tombol és nem született újjá Lélektől és víztől. Aki másokat követ, bele van ragadva a hazugságokba, vallásokba, emberi rendszerekbe, dogmákba, babonákba. Előttük ez el van zárva ennek megértése, Mondja is Krisztus, hogy csak a gyermekek érthetik meg az Igazságot. Hálát is ad a Atyának, hogy ezt elrejtette az okoskodók elől, és a gyermekeknek megjelentette. De ameddig csak a vita megy erőből, amíg a száj fecseg feleslegesen, addig az Igazság ezen emberek elől rejtve marad és nem lesz értésük sem.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek legyen a lelki kisdedekkel!

Üdv.

2023. nov. 17. 15:24
 114/521 anonim ***** válasza:
100%

János‬ ‭12:27‭-‬31‬ ‭Jézus az elárulása előtt:

[27] Most megrendült az én lelkem. Kérjem azt: Atyám, ments meg ettől az órától engem? DE HISZEN ÉPPEN EZÉRT AZ ÓRÁÉRT JÖTTEM! [28] Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet!” Erre hang hallatszott az égből: „Már megdicsőítettem, és ismét megdicsőítem.” [29] A sokaság pedig, amely ott állt, és hallotta, azt mondta, hogy mennydörgés volt; mások azonban így szóltak: „Angyal beszélt vele.” [30] Jézus megszólalt: „Nem énértem hallatszott ez a hang, HANEM TIÉRTETEK. [31] MOST MEGY VÉGBE AZ ÍTÉLET A VILÁG FELETT, most vettetik ki e világ fejedelme.

János‬ ‭15:12‭-‬14

[12] „Az az én parancsolatom, HOGY ÚGY SZERESSÉTEK EGYMÁST AHOGYAN ÉN SZERETTELEK TITEKET. [13] NINCS SENKIBEN NAGYOBB SZERETET ANNÁL, MINTHA VALAKI ÉLETÉT ADJA BARÁTAÍÉRT.[14] TI A BARÁTAIM VAGYTOK, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek.

2023. nov. 17. 15:33
 115/521 anonim ***** válasza:
100%

@113!

Szóval azért vitte el az Atya, hogy ne legyen belőle bálvány?

Mondd te érted is amit olvasol?

Vagy el se olvastad amiket #111-ben idéztem?

Vagy azokat amik most hirtelen eszembe jutnak tudod értelmezni vagy valami hazugság és büszkeség kötelékében leledzel?

Zsolt 2:12 Csókoljátok a Fiút, hogy meg ne haragudjék és el ne vesszetek az úton, mert hamar felgerjed az ő haragja. Boldogok mindazok, akik őbenne bíznak!

Zsid 1:6 Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai.

Jel 5:11 És látám, és hallám a királyi szék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala;

Jel 5:12 Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcsességet és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást.

Jel 5:13 Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, amely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondja vala: A királyi székben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké.

Mit jelent neked a Jézus név?

Egy olyan szabaditód van aki előtt soha nem hajtottál térdet?

Ézs 12:2 Íme, az Isten az én szabadítóm! bízom és nem félek; mert erősségem és énekem az Úr, az Úr, és lőn nekem szabadítóm!

2023. nov. 17. 16:18
 116/521 anonim ***** válasza:
100%

Ézs 43:11 Én, én vagyok az Úr, és rajtam kívül nincsen szabadító!

Ézs 43:12 Én hirdettem, és megtartottam, és megjelentettem, és nem volt idegen [isten] köztetek, és ti vagytok az én tanúim, így szól az Úr, hogy én Isten vagyok.

Ézs 43:13 Mostantól fogva is én az leszek, és nincs, aki az én kezemből kimentsen; cselekszem, és ki változtatja azt meg?

Ézs 43:14 Így szól az Úr, a ti megváltótok, Izrael Szentje. Ti értetek küldöttem el Bábelbe, és leszállítom mindnyájukat, mint menekülőket a káldeusokkal együtt vidámságuk hajóiba.

2023. nov. 17. 16:27
 117/521 anonim ***** válasza:
0%

Azért is, igen, hogy az emberek előtt ne legyen bálvány. Tudta jól az Atya ezt, hisz ismer minden szívet, hogy milyen is az ember, hogy csak annak hisz, amit az érzékszerveivel felfog, és szüntelen bizonyságra vágyik. Krisztust felemelték, sokan magasztalták, akár Istent, de ő nem Isten, és soha sem mondta ezt el magáról, hogy az volna. Babonásan, dogmatikusan van kiforgatva az Igazság. Magam már ne tudom, hanem Általuk lélekből élem ezt. Te is? Van ezekről személyes meggyőződésed, kijelentet bizonyságod a Szent Lélek kegyelméből? Vagy azt mondod, amit mások mondnak neked? Amiket máshol olvastál? Mert az esetek többségében, bocsásd meg nekem te is, azt érzem ki belőletek, amiket másoktól hallotok, de ezek nem azon kijelentések, amelyek Istentől valók. Ezek még emberek dolgai. Ne haragudj, ezt nem tudom már ennél egyértelműbben megnevezni.

Nem, semmifajta idézgetést nem szeretnék már olvasni. Egyrészt élem lélekből már azok jelentését azért, ismerem azért az Írást is nagyon mélyen, de nem mások által, hanem a Lélek vezetése okán! Ima a kivételekért. Mert itt is vannak jelen, ezen az oldalon, de sajnos nagyon kevesen, de legalább világolnak, áldás legyen ezért is a Szent Léleké mindörökké! Aki szüntelen idézget, az olyan, mintha az iskolában magolná be a rengeteg leterhelő tudást, információt. Idéz, de nem ért. Viszont aki már nem idéz, hanem kap ezekről megértést a Lélektől, az már éli lélekben az igaz jelentésüket, és úgy értelmezi, ahogyan azok kinyilatkoztatva lettek.

Semmit sem jelent! Az a vallási J betűs személy, akit te is imádsz, szeretsz, az nekem semmit sem mond, sőt: jelent. Mert ilyen személy nem járt köztünk soha. Nem csak magam állítom ezt. Főleg számos külföldi kijelentést olvashatsz ezekről, ha ilyen bizonyságra vágysz. Nem magam találtam ezt ki. De igen, fejet hajtok előtte, mindig, igyekszem minden nap! Szeretem Őt, nagyon, és talán ítélet nélkül, amit a fejemre vonhatok ezért állítom is, hogy megismertem már azért valamennyire személyesen őt! De a benne lakozó Szent Lélek előtt hajtok fejet elsődlegesen, nem őt, mint vallási személyt bálványozom és emelem fel. Arról nem is beszélve, hogy ő már nekem a legigazabb barátom és testvérem, nem csak a szabadítóm. Aki így vélekedik róla, hogy Ő a Krisztus, és ő az Úr, meg Király, az csak felületesen ismeri. De aki már úgy vallja őt, hogy ő igaz barát, testvér, a legigazabb és dicsőségesebb, az már mély kapcsolatot takar. Ugyan így az Atya esetében is. A legtöbbeknek Teremtő, Isten, és ennyi. De ki hívja őt Mennyei Édesapjának? Ki imádkozik úgy hozzá, hogy legdrágább Apukám? Képes vagy így szólítani őt?

Bocsásd meg nekem, de annyira fáj tapasztalnom ezt, akár itt, akár élőben, hogy az emberek, főleg hívők zöme mibe is van beleragadva. És annyira segítenék, de az még testi akarás lenne. Csak az Isten képes segíteni, de a legtöbben nem hallgatnak az Igazságra, csak azt hallják meg, ami a fülüknek hízelgő. Sír a lelkem.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek óvja a lelki kisdedeket!

Üdv.

2023. nov. 17. 16:45
 118/521 anonim ***** válasza:
100%

116 Még ennyivel kipotolnam: Máté 3:1-3 Azokban a napokban megjelent Keresztelő János, és ezt hirdette Júdea pusztájában: 2„Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!” 3Mert ő volt az, akiről Ézsaiás így prófétált: „Kiáltó hangja szól a pusztában: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!”

Márk 1:1-8 Jézus Krisztus, az Isten Fia evangéliumának kezdete, amint meg van írva Ézsaiás próféta könyvében: „Íme, elküldöm előtted követemet, aki elkészíti utadat; kiáltó hangja szól a pusztában: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit! 4Történt pedig, hogy János keresztelt a pusztában, és hirdette a megtérés keresztségét a bűnök bocsánatára. 5Akkor kiment hozzá Júdea egész vidéke, kimentek a jeruzsálemiek is mind, és – amikor megvallották bűneiket – megkeresztelte őket a Jordán vizében.

János ruhája teveszőrből volt, derekán bőrövet viselt, sáskát evett meg erdei mézet, és ezt hirdette: „Utánam jön, aki erősebb nálam, és én még arra sem vagyok méltó, hogy lehajolva saruja szíját megoldjam. Én vízzel kereszteltelek meg titeket, ő pedig Szentlélekkel fog megkeresztelni.”

2023. nov. 17. 16:49
 119/521 anonim ***** válasza:
0%

Bocsásd meg, de szavakat halmozol, idézgetsz te is, de éled is ezeket lélekből? Biztosan mindegyik idézet ide illik? Szükségesek ezeket felemlegetni? Miért nem azon bizonyságokat osztod meg, amiket személyesen Tőlük megkapsz? Hol van a te bizonyságod Általuk, amit el tudsz mondani lélekből a szavaiddal, de nem magolva, idézgetve? Ki a te bizonyságod?

Mintha a fülek becsukódtak volna és többet nem akarnának megnyílni. Istenn legyen hozzánk irgalmas!

Üdv.

2023. nov. 17. 17:03
 120/521 anonim ***** válasza:
0%

"A bizonyítékok azt mutatják, hogy az Úr seregeinek ez a Kapitánya ugyanaz az Isten Angyala, aki megjelent Mózesnek"

Ez hogy jön ide? Ettől miért lesz Jézus Isten? Össze vissza beszélsz.

2023. nov. 17. 17:32
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!