A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?
Ismételten bizonyításra való áhítozás, igehely-kérelem. De akinek van személyes kapcsolata az Igazsággal, az nem vágyik már bizonyságra, mert abban kijelentődik az. Az nem emberektől kéri ezt, hanem megkapja az Atya kegyelméből. Nem fogok külön idézni, de utána lehet nézni. Krisztus mondja a kísértőnek, hogy Istent szeresd és neki szolgálj. De a Jelenések könyvének végén is mondja az angyal János apostolnak, hogy Istent imádja, ne előtte hajoljon meg. Az is megíratott, hogy átkozott az, aki emberekben bízik. Pál apostol úgy fogalmazza, hogy nem embereknek akarok megfelelni, hanem Istennek. Ezt bőven kimeríti az ember imádásának ellenzését.
Az egy dolog, hogy a tanítványok előtte leborultak és egy másik, hogy ezt Krisztus kérte-e tőlük! Amikor ti gyermekek voltatok, leborultatok a szüleitek előtt? Vagy inkább örömmel borultatok a nyakukba? Inkább ez utóbbi. Kétféle ember van. Az egyik, ha találkozna élőben Krisztussal, leborulna előtte és csúszna-mászna, míg a másik lélekből megölelné. Szerintetek melyikük szereti igazán? Aki hajbókol, vagy aki illendően megtiszteli őt? Aki cselekszi a szavát lélekből, amit Isten mond neki általa, vagy az, aki a térdét hajtja meg, de a szíve távol van tőle. Melyikük? Az emberek a bálványimádás, az oltáron való adózás óta borulgatnak a földre. Ez nem Istenszeretet. Az igaziban a lélek hajol meg az Atya akarata előtt, nem a térd meg az ízület. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet az Atya előtt meghajolni. Magam is annyiszor tettem ezt és teszem is. De azt is megélem már a Kegyelméből, hogy az hajol meg alázatosan és lélekből, aki nem a térdét hajtja meg elsődlegesen, hanem a szívét! Mondja is az Úr, hogy a szívünket szaggassuk meg, ne a ruhánkat.
De Gergely helyesen írta, hogy a vita nem helyénvaló. Az Igazságban nem lehet helye vitának. Ami nem épít már, azt szükséges elengedni, mert csak a lélek látja annak kárát. Akinek van füle, hallja, aki nem akarja, nem hallja meg. Ezért lesz mindenkinek a hite szerint.
Köszönöm Nekik a kenyér megtörését!
A Szent Lélek akarata érvényesüljön!
Üdv.
Tudod hogyan lehet Istent imádni? Jézus Krisztusban:
Róm 8:38 Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők,
Róm 8:39 Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.
Továbbra sem hoztál a törvényből igehelyet az érveid meg szalmabábok.
Aki emberben bizik átkozott, de nem bizonyitottad sehol, hogy Jézus CSAK ember. Ellenben kb 20 igehelyet idéztünk neked ami kijelenti ezt.
"Az nem emberektől kéri ezt, hanem megkapja az Atya kegyelméből."
Ámen! S nekem bizonyságom van, hogy Krisztus az Úr, az Atya egyszülöttje, aki maga is Isten, akit földre borulva imádnak az angyalok és a jámbor, igaz szívű emberek.
Legyen meg a hitünk szerint mindannyiunknak!
A Szent Lélek akarata valósuljon meg!
Üdv.
"Jézus kijelentette hogy Isten azzal hogy magára tette az Ószövetség Isten egyik címét. Nem tudom miert csinalod azt hogy ennyire eldobod a sajat teologiatokat ami kijelenti hogy 99 neve van Allahnak AMI CSAK AZ OVE. De te jossz ezzel hogy szimbolikus. 2
Nem tudom milyen Ószövetségi címről beszélsz :) Ha ő lett volna Isten akkor ezt egyértelműen kijelenti és nem ilyen erőltetett belemagyárásokkal kellene hazudoznod :) Ja és persze mind a 100 ezer ember aki látta, felismerte volna hogy Isten.
"Honnan tudod hogy a Koran nem szimbolikusan erti hogy Jézus nem volt keresztre feszítve?"
Mivel szó szerint azt írja nem volt keresztre feszítve :) A Bibliád hol írja szó szerint hogy Jézus Isten? Ja hogy sehol :)
"Keresztényekrol akkor mar reg ugy beszeltek akik azt az Egyházat kovettek amit Jézus alapított."
Te miről beszélsz? A te egyházadhoz Jézusnak semmi köze. Tudod mi a te szentháromsághívő keresztény vallásod? A primitív zsidó vallás + az ókori pogány római-görög vallás keveréke. Semmi köze Jézus tanításához, legfeljebb nyomokban.
"OKEEEE szoval VÉGRE BEVALLOD HOGY TAMÁS ISTENNEK NEZTE. És amugy Jézus nem mondta hogy "Nem vagyok Isten te hulye".. Szoval ha Tamás ugy gondolta hogy Isten és Jézus nem mondott ra semmit akkor a tobbi is ugy gondolhatta."
Akkor a többi 100 ezer embernek miért nem tünt fel hogy Jézus Isten te féleszű? :) Júdás miért árulta el? Péter miért tagadta meg? Még a legközelebbi tanítványok sem nézték Istennek te szerencsétlen :) Te egy olyan istenségben hiszel aki eljött személyesen de a kutyát nem tudott meggyőzni arról hogy ő isten.
"A Bibliai beszámoló és a Mária korabeli zsidó kulturális gyakorlatok alapján Mária LEGVALÓSZÍNŰBB életkora 15 vagy 16 éves lehetett, amikor Jézus szuletett. Úgy tartják, hogy Mária körülbelül 14 éves lehetett, amikor Gábriel közölte vele a hírt." A saját forrásod donti ossze az ervelesed hogy 12 éves volt."
A zsidó vallás szerint 12 évesen házasodhattak. Szóval lehet hogy 12 volt Mária mikor házasodott. És ha 14 volt az jobb? Még a 14 is gyerek. Akkor a szentlélek így is pedofil igaz?
"Korán 48:29 - Márk 4:26-29 a Koránban említi Jézus példázatát. Ez a példázat csak a Márk evangéliumában található meg. A Korán Márkot evangéliumnak nevezi."
Nem tudom miről beszélsz. Idéznéd? Egyébként meg lehetnek igaz részek az ebvangélimokban. Nem minden hamisított de sok igen.
"A fenti hadísz megerősíti, hogy a Tóra létezett Mohamed idejében, és bízott benne. Nem kellett aggódni a korrupció miatt. Ehelyett Mohamed úgy döntött, hogy hiteles forrásként használja."
Lehet hogy létezett de az biztos hogy nem a mai Tóra az.
"Igen egy mergezes ami olyan erzest kelt benne MINTHA EPPEN ELVAGNAK A FO UTOERT. És VELETLENUL PONT talalunk egy ehhez kotheto koran verset."
A mérgezés és az ütőér átvágás nagyon nem ugyanaz.
"Honnan tudod hogy allah direkt nem akarta hogy lassak az emberek azt hogy eppen elvagja az utoeret?"
Ha nem mondott volna igazat akkor pont hogy azt akarta volna hogy mindenki lássa hogy így hal meg. Ráadásul ezzel te magad igazolod hogy Allah küldte Mohamed prófétát :)
"Ja és amugy en nem szolalnek meg muszlimkent arrol hogy a Biblia mit mondd a hazassagkotesnek a korarol amikor a koran 65:4-ben engedi hogy lefekudj és elvalj kiskoru lanytol"
Ezt már egy korábbi kérdésnél is behazudtad. Szó nincs abban a verseben ilyesmiről. És várom a válaszod hogy a Biblia mit ír, hány éves kortól lehte házasodni.
"Azt vagod hogy egy muszlimmal baratkozol aki a Biblia szerint Krisztus ellensége? Elutasitjak a kereszt halált es mindent rola.."
Sok mindenben bizonyára nem értünk egyet, de a legfontosabban igen, ami az egyistenhit. Abból amit leírt én úgy látom hogy ő egyistenhívő. És ez a legfontosabb. Az egyistenhit. Te viszont nem vagy egyistenhívő. Bálványimádó vagy. A Tízparancsolat leírja hogy ne imádj semmit ami a földön jár, te viszont a földön járó Jézust imádod. Ez bálványimádás. Az iszlám szerint a legnagyobb bún az ha Isten helyett, vagy mellett teremtményeket, imádsz.
"te viszont a földön járó Jézust imádod"
Én a mennyben lévő Krisztust imádom, aki ott ül az Atya jobbján. Így már akkor remélhetően nem lesz gond neked sem :)
"Az iszlám szerint a legnagyobb bún az ha Isten helyett, vagy mellett teremtményeket, imádsz."
Ez a kereszténységben is elég nagy bűnnek számít, de a Biblia azt írja, hogy Jézus nem teremtmény.
Ézsaiás 44:6
Ezt mondja az ÚR, Izráel királya és megváltója, a Seregek Ura: ÉN VAGYOK az első és az utolsó, rajtam kívül nincs isten.
Korán 57:3: Ő (ALLAH) az elso es az utolso.
Jelenések 22:13
ÉN (Jézus) VAGYOK AZ ALFA és az ÓMEGA, az ELSŐ és az UTOLSÓ, a KEZDET és a VÉG”.
Ha te ezt nem latod egyertelmunek akkor tenyleg nem tudok segiteni. Te most komolyan azt mondod hogy allah nem tudna magat ugy azonositani hogy "Én vagyok az Elso es az utolso" mert lehet hogy szimbolikus? Milyen idokben elunk hogy Isten nevei szimbolikusak? Mutass 1 verset a koranban vagy a Bibliában amikor valaki ugyan ugy hivja magat mint Isten. Peldaul kezdhetsz azzal hogy ki hivta magat "az elsonek es az utolsonak ISTENEN ÉS JÉZUSON kivul?
Mar tobbszor is ajanlottam de akkor ujra: menj es olvasd el a korai keresztenyeket akik Jézust Istennek hivtak és védték az Istenségét.
"Júdás miért árulta el?" Foldi dolgokert. Még a koranban is le van irva hogy ne valasszak az emberek a foldi dolgokat allah helyett de nyilvan vannak olyan muszlimok akik peldaul disznohust esznek. És azert is tortent meg hogy profecia teljeseden be.
Péter miért tagadta meg? Azert hogy a profecia teljeseden be amit mondott Jézus neki és hogy tanitson minket Jézus egy peldaval hogy ne legyunk olyanok mint Péter. Most komolyan azt akarod mondani hogy Tamás szo szerint azt mondta hogy Isten es a tanitvanyok az helyett hogy megdorgaltak volna hagytak? Latszik a logika.
Igazabol talalgathatsz.
Literalisan ideztem a verseket. Vagy nem tudsz olvasni mint mohamed a hegy belsejeben amikor gabriel "angyal" majdnem megfolytotta es miutan az megtortent meg akarta olni magat? Ha akarod tudom linkelni a SAHIH hadíszt. Azt nem irja a koran hogy csak "ez a resze igaz". Mohamed evangeliumnak nevez egy korrupt irast?
A fenti hádísz azt is megerositi hogy mohamed hitt benne. Hogyan hihetett BENNE (nem azt hogy letezett, vagy hogy allah adta) ha korrupt.
Szerintem allah csak szimbolikus akart lenni. Ez egy kristaly tiszta uzenet mohamedtol hogy hamis profeta volt amit a halalos agyan valott be.
Kedves emberek akik ezt olvassak! Nezzuk emg hogy egy muszlim hogyan tagadja meg a teologiajukat, TUDOSAIKATA, A KORANT (jegyezzétek meg hogy azt mondta hogy hazudok):
Koran 33:49: Ti akik hisztek! Ha ugy valtok el egy notol hogy MÉG NEM ÉRINTKEZTETEK AKKOR NINCS VÁRAKOZASI IDO!"
koran 65:4: Azok az asszonyok akik mar nem menstrualnak 3 honap a varakozasi idejuk, ÉS AZOKNAK IS AKIK MÉG NEM MENSTRUÁLTAK.
IBK KATHIR (egy nagyon nepszeru korai iszlam tudos):
65.4-5 Kathir - Ibn Al Kathir
The `Iddah of Those in Menopause and THOSE WHO DO NOT Menses
Allah the Exalted clarifies the waiting period of the woman in menopause. And that is the one whose menstruation has stopped due to her older age. Her `Iddah is three months instead of the three monthly cycles for those who menstruate, which is based upon the Ayah in (Surat) Al-Baqarah. see 2:228 THE SAME FOR THE YOUNG, WHO HAVE NOT REACHED THE YEARS OF MENSTRUATION. THEIR`IDDAH IS THREE MONTHS LIKE THOSE IN MENOPAUSE . This is the meaning of His saying; (and for those who have no courses...) as for His saying;
És arrol a hires tudosrol se feletkezzunk meg akit belinkelte még az elozo uzenetbe amit irtam.
Most tenyleg nem tudom eldonteni hogy mohamedet jatszol vagy Aishat es futsz a valasz elol mint ő az agybol amikor mohamed elvette a szuzesseget. Itt van a valasz hogy a Biblia mit ír a hazasságkotesrol:
1Korintus 7:36
És ha valaki szégyennek tartja az ő hajadon leányára, HA VIRÁGZÓ IDEJÉT MÚLJA (hyperakmos,ὑπέρακμος= Túl az ifjúság virágzásán, a teljes koron. túl a "csúcson", azaz Képletesen túl az ifjúság virágzásán.), és úgy kell történnie, a mit akar, azt cselekedje, nem vétkezik; menjenek férjhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!