A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?
De igen! Van. Ha te nem érted, akkor nem érted.
Vagy nem akarod érteni - na ez még nagyobb baj.
Miért érveljünk a Bibliából, ha szerinted nem a Biblia Isten szava ? Szerintünk meg az.
"Miért érveljünk a Bibliából, ha szerinted nem a Biblia Isten szava ? Szerintünk meg az."
Attól hogy nem hiszem el, hogy a Biblia Isten szava, még bizonyíthatod hogy abban Jézus Istennek nyilvánítja magát. De ugye nincs ilyen vers a Bibliában.
A teljes Biblia Istentől sugalmazott, nem fontos, hogy Jézus kimondja benne magáról, "én Isten vagyok". Azt se mondta ki, hogy "én próféta vagyok". Akkor mi alapján nevezed prófétának?
Ellenben egyértelműen olvashatjuk benne, hogy Jézus Isten, de ezt tudod, mert már sok év alatt nagyon sokszor idézték neked.
"A teljes Biblia Istentől sugalmazott, nem fontos, hogy Jézus kimondja benne magáról, "én Isten vagyok". Azt se mondta ki, hogy "én próféta vagyok". Akkor mi alapján nevezed prófétának?"
Onnan hogy az emberek prófétának nevezték a Biblia szerint és egy rakás Bibliai versből az következik hogy próféta és persze a Korán is prófétának nevezi.
"Ellenben egyértelműen olvashatjuk benne, hogy Jézus Isten, de ezt tudod, mert már sok év alatt nagyon sokszor idézték neked."
Persze, ugyanazt a néhány, sokféleképpen értelmezhető verset idézitek ami egyáltalán nem jelenti azt hogy Isten. Arra pedig soha nem kapok választ, hogy lehet hogy a kutya sem nézte Jézust Istennek pedig vagy százezer ember látta.
Ilyen alapon akkor Jézus próféta mert sokan nevezték prófétának, Jézus pedig nem tiltakozott:
János 7:40 A sokaságból azok, akik hallották ezt az igét, ezt mondták: "Valóban ez a próféta.
János 6:14 Az emberek látva a jelt, amelyet tett, ezt mondták: "Ez valóban az a próféta, akinek el kellett jönnie a világba.
Miért nevezik prófétának ha szerintetek Jézus Isten? :)
"Te erre csak annyit tudtál mindig kinyögni, hogy idézzük, Jézus szó szerint hol mondja ezt: "én Isten vagyok""
Még jó hogy azt kérem idézzétek. Nem gondold hogy mennyire nevetséges az hogy szerintetek Jézus Isten de sehol nem állítja magáról? Jézus mindenhol embereket szólított meg, akiknek az első dolga nyilván az volt hogy megkérdezték Jézustól ki ő és honnan jött. De sehol egy ilyen bemutatkozás hogy én Isten vagyok.
Egyrészt a ti logikátok szerint lehet próféta mert nem tiltakozik mikor prófétának nevezték.
Másrészt tengernyi bibliai vers bizonyítja hogy próféta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!