Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/521 anonim ***** válasza:
0%

"Jézus, amíg itt élt a Földön segített a körülötte élőkön."

Ezt prófétaként is megtehette. Ettől még nem lesz Isten.

2023. nov. 26. 17:16
 222/521 anonim ***** válasza:
0%

"Miért hazudoznék? Azt írtam, hogy a Biblia számos helyen bemutatja Jézust, cáfold, ha nem igaz, ha igaz, akkor ne rágalmazz. Főleg ne rágalmazzon egy utolsó hazug ember, aki gyakran kígyó módjára forgatja ki mások szavát."

Nem forgatok ki semmit. Ti keresztények hazudoztok mint a vízfolyás. Nem az érdekel mások mint mondtak Jézusról. Az nem bemutatkozás. Meg akkor ilyen alapon Jézus próféta mert a Biblia szerint a nép prófétának nézte. Ahogy mondtam az érdekel Jézus hogyan mutatkozott be. Na ez az ami hiányzik a Bibliából.

"Miért kéne, hogy benne legyen? Van ilyen követelmény? Például az sincs benne, hogy Jézus WC-re ment, ezt kivágták, vagy sose járt illem helyre?"

Szerinted nem fontos hogy Jézus nem mutatkozik be? :) És ezt mondod annak tudatában hogy maguk a keresztények 2 ezer éve vitatkoznak azon hogy ki Jézus :) Gondolod hogy ez a kérdés egyenértékű azzal hogy Jézus ment-e Wc-re vagy nem? :) Szóval ha komolyan gondolod hogy ez nem fontos akkor meg kell hogy kérdőjelezzem az intelligenciádat. De én inkább azt gondolom, tisztában vagy azzal hogy ez fontos kérdés de mivel hiányzik a Bibliából, behazudod hogy lényegtelen.

"Ez nem igaz, bizonyítottan voltak eltérő változatok, amiket egyik korai kalifa egységesített, illetve minden más létezőt megsemmisített."

Pont azt akadályozta meg a kalifa hogy elterjedjenek eltérő változatok. A korán verseit már Mohamed próféta idején leírták, az első kalifa pedig összeállítatta könyv formájában.

"De honnan tudjuk, hogy már előtte miket vágtak ki belőle."

Mivel létezik 7. századi Korán illetve olyan kézirat is ami akár Mohamed próféta idején is íródhatott és persze egyeznek a mai Koránnal. Továbbá ma a világon mindenhol ugyanaz a Korán Bibliából viszont ki tudja hány változat van. Még a nagyobb keresztény irányzatok Bibliái is eltérnek.

"Én sehol se láttam, hogy Jézus bárkit bármiről győzködött volna. "

Ez komoly? :) Na ezért mondom hogy hazug vagy. Keresztény tanítás szerint Jézus azért jött hogy megváltsa az emberiséget. De csak azt tudja megváltani aki hisz neki, tehát igen azért jött hogy meggyőzze az embereket. Ezért járta a vidéket éveken át és ezért prédikált. És te komolyan behazudod hogy nem látod hogy bárkit is meg akart győzni Jézus?

"Mohamed hamis prófétának kellett minden utcasarkon kiabálnia, hogy ő próféta."

Nyilván, mivel be kellett hogy mutatkozzon. Különben honnan tudják hogy ki ő és mit akar. És persze nem is vitatja senki az iszlám világban hogy Mohamed próféta, mig a keresztények azon vitáznak 2 ezer éve hogy ki pontosan Jézus.

"Azért akarták megölni, egyértelműen szerepel."

Még akkor sem mondta Jézus hogy ő Isten mikor a zsidó főpap konkrétan rákérdezett.

"Jézus nem leplezett le senkit, mert ő is minden szombaton abból a Tórából olvasott fel a zsinagógában és a templomban."

A mai Tórából biztosan nem mert a tudományos vizsgálat megállapította hogy nem Mózes idején íródott hanem jóval később több ember által, és többszáz éven át. Na most itt megint két dolog lehetséges. Vagy az van amit mondtam és Jézus nem ebből a Tórából olvasott fel mert ez hamisított vagy pedig egy fogyatékos istenségben hiszel akinek még az sem tűnt fel hogy időközben meghamisították az általa küldött szöveget és egy megváltoztatott szöveget olvasott :)

"Igen, miután "megtértek", elfogadták új uruknak Mohamedet. Milyen kedves volt"

Mondom hogy hazug vagy. Sok maradtak a zsidó, keresztény vagy politeista vallásnál. Szabadon gyakorolhatták a vallásukat.

"Kezdetben valóban nem, de amikor nem ment a térítés szép szóval, sőt el is üldözték tévtanai miatt, utána fegyverrel rontott rájuk, majd igázott le számtalan várost."

Ez egy tipikus keresztény hazugság. Pontosabban kettő.

Az egyik hogy kezdetben nem ment a térítés. Pedig le is írtam hogy Mekkában is sokan áttértek és szinte egész Medina városa áttért az iszlámra. Ez nem zavarja a keresztényeket és behazudják hogy nem ment neki, miközben Jézusnak alig volt néhány követője pedig szerintetek Isten :)

A másik hazugság hogy hogy Mohamed próféta támadta meg a politeistákat. Történelmi tény hogy a politeisták gyilkolták, üldözték a muszlimokat. Ezért kellett Mekkából Medinába menekülniük és utána sem maradt abba az üldözés. A mekkai politeisták többször támadtak hadsereggel a muszlimokra.

"Egy mondattal előtte írtad, hogy senki se követte, akkor milyen tanítványokról beszélsz?"

Volt néhány tanítványa de ha azt nézzük hogy Jézus évek alatt akár százezer emberrel is találkozhatott személyesen, az a néhány követő semmi.

"Önvédelemből védekezni lehet, hódítani nem. Ezt birodalomépítésnek nevezik, aminek a célja nem az önvédelem, hanem mások feletti uralom."

Van hogy az ellenség sohasem áll le és csak úgy lehet véget vetni a háborúnak ha felszámolják az adott rendszert. Lásd náci Németország. Ha nem döntik meg a náci rezsimet, sosem lett volna béke. Na ilyen volt a politeista Mekka vezetése. Egyes muszlimok például Mekkából Etiópiába menekültek de a mekkaiak oda is utánuk mentek és kérték hogy adják ki őket nekik.

2023. nov. 26. 18:21
 223/521 anonim ***** válasza:
93%

"Nem forgatok ki semmit. Ti keresztények hazudoztok mint a vízfolyás."

Olvasd már kicsit vissza a beszélgetést, s utána ha legalább egy porszemnyi becsület maradt benned, kérj elnézést. Őszintén mondom, talán érdemes lenne megfontolnod is, te egy rendkívül toxikus személy vagy, hozzád fogható csak egy Jehova tanúja volt ezen a fórumon, de szerencsére már egy-két éve eltűnt innen.

"Szerinted nem fontos hogy Jézus nem mutatkozik be?"

Az evangéliumok nem Jézus monológjai, nem rögzítik Jézus minden egyes elmondott mondatát, hanem Jézus életét mutatják be hol elmesélő formában, hol párbeszédes formában. Mind a 4 evangélium bemutatja Jézust, az pedig az ég világon senkit se érdekel, hogy szerinted milyen formátumúnak kellene lennie a bemutatásnak.

"Pont azt akadályozta meg a kalifa hogy elterjedjenek eltérő változatok."

Állítod te, de semmi bizonyíték nincs rá. Voltak eltérő változatok, amiből egy túlélte, a többi pedig az enyészeté lett.

"Mivel létezik 7. századi Korán illetve olyan kézirat is ami akár Mohamed próféta idején is íródhatott és persze egyeznek a mai Koránnal."

Túl sok a "HA".

"És te komolyan behazudod hogy nem látod hogy bárkit is meg akart győzni Jézus?"

Újra hazudsz és hazudsz, a szádból úgy omlik a hazugság, mint a szar.

Én azt írtam, hogy nem "győzködött" senkit, olvasd vissza a hozzászólásom. S valóban, a Bibliában nem találunk olyan helyet, hogy bárkit győzködött volna. Elmondta a tanítását, aki meghallgatta, az meghallgatta, aki nem, az nem. Apostolainak is azt mondta, hogy ha betérnek egy városba, s nem látják őket szívesen, akkor hagyják ott őket és a port is rázzák le a cipőjükről. Nem pedig azt, hogy gyűjtsenek sereget és igázzák le, mint Mohamed.

Van számos töredék és hosszabb írás Jézus idejében, sőt előtte íródott Tórából, Jézus ezekből olvasott fel és nem mondta, hogy hamis. Ez a te hazugságod. Vagy idézd nekem a Bibliából.

"Ez egy tipikus keresztény hazugság."

Nem, ez a történészek álláspontja, Mohamed életének két szakasza elég jól elkülöníthető, a korai békésebb és az üldözések után bosszúból hódító. Karavánokat is nyilván azért raboltak, mert olyan békések voltak.

"Volt néhány tanítványa"

Volt vagy nem volt? Találd már ki, hogy mikor mit hazudsz. Mert fentebb azt írtad, hogy nem volt.

Egyébként a Biblia 72 közeli tanítványról beszél és még több ezerről Izrael szerte.

"Ha nem döntik meg a náci rezsimet, sosem lett volna béke."

A nácikat megdöntötték, de az országot nem igázták le, nem foglalták el. Mohamed a városokat leigázta és elfoglalta.

2023. nov. 26. 19:48
 224/521 anonim ***** válasza:
0%

"Olvasd már kicsit vissza a beszélgetést, s utána ha legalább egy porszemnyi becsület maradt benned, kérj elnézést. Őszintén mondom, talán érdemes lenne megfontolnod is, te egy rendkívül toxikus személy vagy, hozzád fogható csak egy Jehova tanúja volt ezen a fórumon, de szerencsére már egy-két éve eltűnt innen."

Én már több éve jelen vagyok az oldalon és egyértelműen ki tudom jelenteni hogy a keresztények gátlástalanul hazudnak. Ha érdekük úgy kívánja még a Biblia verseit is letagadják.

"Az evangéliumok nem Jézus monológjai, nem rögzítik Jézus minden egyes elmondott mondatát, hanem Jézus életét mutatják be hol elmesélő formában, hol párbeszédes formában. Mind a 4 evangélium bemutatja Jézust, az pedig az ég világon senkit se érdekel, hogy szerinted milyen formátumúnak kellene lennie a bemutatásnak."

Senkit nem érdekel? Akkor miért vitatkoznak a keresztények ezer éve Jézus személyéről? :) És nem válaszoltál. Szerinted nem fontos hogy Jézus nem mutatkozik be?

"Állítod te, de semmi bizonyíték nincs rá. Voltak eltérő változatok, amiből egy túlélte, a többi pedig az enyészeté lett."

Minden bizonyíték azt mutatja hogy ez az eredeti Korán. Soha senki nem állította hogy nem a jelenlegi Korán az eredeti. 7. századi Korán pedig megegyezik a mai Koránnal. Neked mi a bizonyítékod hogy a mai Korán nem eredeti?

"Túl sok a "HA"."

Nincs ebben semmi ha. Létezik 7. századi Korán illetve olyan kézirat is ami akár Mohamed próféta idején is íródhatott és persze egyeznek a mai Koránnal.

"Újra hazudsz és hazudsz, a szádból úgy omlik a hazugság, mint a szar."

Neked ömlik ez a bizonyos a szádból amit ez a hozzászólásod is bizonyít.

"Én azt írtam, hogy nem "győzködött" senkit, olvasd vissza a hozzászólásom. S valóban, a Bibliában nem találunk olyan helyet, hogy bárkit győzködött volna. Elmondta a tanítását, aki meghallgatta, az meghallgatta, aki nem, az nem. Apostolainak is azt mondta, hogy ha betérnek egy városba, s nem látják őket szívesen, akkor hagyják ott őket és a port is rázzák le a cipőjükről."

Az hogy Jézus járta a vidéket és prédikált már önmagában győzködés. Azzal a céllal ment oda hogy meggyőzze az embereket. És még ebben is hazudsz :) Olyan gátlástalan hazug vagy hogy még Jézus célját illetően is hazudsz.

"Nem pedig azt, hogy gyűjtsenek sereget és igázzák le, mint Mohamed."

Akkor mégegyszer. Az Ószövetség arról szól hogy Isten megparancsolja a zsidóknak, toborozzanak sereget és építsenek birodalmat :) Sőt még azt is megparancsolja Isten az Ószövetségben hogy irtsanak ki xy népet de úgy hogy még a csecsemőket is gyilkolják le. és persze közben azokat a zsidókat is le kellett gyilkolni akik másban akartak hinni. Mégis meg vagy arról győződve hogy ezek Isten parancsai és Isten prófétái ilyen kegyetlen tömeggyilkosok. Ellenben Mohamed próféta és az első muszlimok önvédelemből fogtak fegyvert mivel üldözték őket. Nem irtottak ki egy népet sem, nem gyilkolták le a csecsemőke, sőt egész Mekka városának megbocsátottak de mégis Mohamed szereinted egy csaló. Szóval hogy van ez nálad? :) A kegyetlen tömeggyilkos csecsemőmészárosok igaz próféták de az önvédelemből harcoló megbocsátó szerinted csaló kamu próféta :))))

"Van számos töredék és hosszabb írás Jézus idejében,"

Milyen töredék?

"sőt előtte íródott Tórából, Jézus ezekből olvasott fel és nem mondta, hogy hamis. Ez a te hazugságod. Vagy idézd nekem a Bibliából."

Látom nem fogtad fel. A jelenlegi Tóráról megállapították hogy nem Mózes idején íródott hanem sokkal később. Ezen mit nem értesz? Ez tudományos tény. Ezért írtam hogy itt megint két dolog lehetséges. Vagy az van amit mondtam és Jézus nem ebből a Tórából olvasott fel mert ez hamisított vagy pedig egy fogyatékos istenségben hiszel akinek még az sem tűnt fel hogy időközben meghamisították az általa küldött szöveget és egy megváltoztatott szöveget olvasott :)

"Nem, ez a történészek álláspontja, Mohamed életének két szakasza elég jól elkülöníthető, a korai békésebb és az üldözések után bosszúból hódító."

Ilyet egyetlen történész sem állt csak a hazug keresztények. Az események ismeretek és ezért mondom hogy ti keresztények hazugok vagytok.

"Karavánokat is nyilván azért raboltak, mert olyan békések voltak."

Ez is egy tipikus keresztény hazugság. Nem akárkinek a karavánját támadták meg hanem azokét akik ellen háborúban álltak és ezek a mekkai politeisták.

"Volt vagy nem volt? Találd már ki, hogy mikor mit hazudsz. Mert fentebb azt írtad, hogy nem volt."

Volt néhány tanítványa ami egyenlő a nullával ha azt nézzük hogy évekig prédikált és százezer emberrel is találkozhatott. Ennél még egy mai kamu biznisz szekta is sokkal többre képes. Sőt ha valami futóbolond alapít ma egy abszurd vallást még ő is több követőt tud összeszedni. Ti konkrétan azzal rágalmazzátok Istent hogy ha személyesen eljön, a kutyát sem tud meggyőzni.

"A nácikat megdöntötték, de az országot nem igázták le, nem foglalták el."

Mondom hogy aljas hazug vagy. Nyugat-Németországot a szövetségesek szállták meg, Kelet-Németországot pedig a szovjet hadsereg.

"Mohamed a városokat leigázta és elfoglalta."

A te Bibliád nem csak hogy városok elfoglalását parancsolja meg hanem az ott élők kiirtását is az utolsó csecsemőig, és mindezt nem önvédelemből. Ez nem probléma szerinted? Szóval kifogásolod hogy Mohamed próféta városokat foglelt el önvédelemből de nem bántott ott senkit, mig a Biblia azt írja a zsidók városokat foglaltak le, népeket irtottak ki, még a csecsemőket is megölték mert a Biblia szerint Isten ezt parancsolta, nem probléma számodra. Nem érzed a problémát ezzel? :)))

2023. nov. 26. 20:46
 225/521 anonim ***** válasza:
92%
Fárasztóan hülye vagy és hazug, sok értelme nincs veled vitázni, mert csak ugyanazokat a köröket futjuk, én kiszálltam. Amúgy valamit jelent, hogy csak fél pipád van, gondolkodj el ezen. S ne gyere a keresztényekkel, mert az ateisták is jellemzően 3-4 pipa körül vannak, több muszlim is 3-4 pipa körül van.
2023. nov. 26. 21:19
 226/521 anonim ***** válasza:
0%

Persze hogy kiszállsz mivel nem tudod kimagyarázni a hazugságaidat és egyébként is a keresztény álláspont védhetetlen. Ezer sebből

vérzik.

Alig van rajtam kívül egy két muszlim az oldalon de ők sem nagyon vitáznak.

A keresztények és az ateisták pedig nem különböznek egymástól csak annyiban hogy a keresztény azt mondja hisz Istenben az ateista meg hogy nem de ezen kívül minden másban nincs köztük különbség.

2023. nov. 26. 21:39
 227/521 anonim ***** válasza:
90%

Én még az elozo kereszteny vagyok de erdekes amikor a te allaspontod tamogatja az hogy a 7. szazadbol vannak toredekek, masolatok a Koránról akkor minden jo de amikor en hoztam fel hogy tudjuk hogy mit olvastak a keresztények akkor pedig hoztad azt hogy "ezer evangelium volt/van" ami (mint mondtam) nem hamis de a 7. szazadi keresztények mar a kanonizalt evangeliumokat hasznaltak. Tortenelmileg beszelve a 4. szazadban volt utoljara nagyobb vita hogy mi keruljon bele es mi nem.

A masik dolog amit eszrevettem hogy neked az volt a problemad hogy a Korai Egyház eretnek tanítású iratokat égetett de pont ezt csinalta Uthman is ( [link] ) a kulonbozo Korán iratokkal. És ahogy a Hádíszból lathatjuk olyanok voltak a kulonbsegek hogy Hudhaifa félt hogy ossze fognak veszni a Muszlimok (egy haboru alatt) a kulonbsegeken. Szoval szo szerint minden dolgot megcsinalt Uthman a Korán osszegyujtesekor amivel te támadtad az Egyházat (amugy még mindig nem ertem azt hogy miert lenne az baj hogy azok akik az apostolok tanítottak olyan iratokat egetnek amik eretnek tanitasuak).

A masik dolog hogy egyszeruen annyira undaritoan kommunikálsz hogy az valami elkepeszto. Szo szerint mindenre odairod hogy "hazug", "keresztény hazugsag", "tipikus hazug", "mit hazudsz",. Szo szerint mintha egy elfogult nagymamaval veszekednek politikarol (tisztelet a nagymamaknak ezzel nem akarom oket megbantani). Peldaul amikor arrol volt szo hogy a Saría torveny alatt lehet CSAK a jó celert hazudni akkor is annak neveztel amikor szo szerint a Saría konyvbol van idezve abban a videoban amit linkeltem. Én teljes mertekben megertem hogy nem ertesz a Saría torvennyel egyet (aminek orulok) de az nem jelenti azt hogy hazudok. Ha egy megbizhato forrassal tudom az allaspontomat erositeni akkor az nem hazugsas. Meg amikor linkeltem Sejkekről, tudosokrol videot és Korán kommentárt hogy mit is jelent a 65:4 akkor is hazugnak neveztel de nem hazudtam az mert en tudtam az allaspontomat tamogatni MEGBIZHATO forrassal. Szoval megegyszer tenyleg megertem hogy nem ertesz egyet (amit le is irtal hogy csak egy Sejknek a velemenye van benne a videoban) minden dologgal de akkor se kell a masikat hazugnak nevezni.

Még ahhoz szeretnek hozzaszolni hogy "egy fogyatékos istenségben hiszel akinek még az sem tűnt fel hogy időközben meghamisították az általa küldött szöveget és egy megváltoztatott szöveget olvasott": A Korán azt is mondja ahogy ideztem hogy Jézus megerősítette az eljovetelekor a Tórát ami a zsidókkal volt és ha nem akarunk betegesen szkeptikusak lenni (ami amugy engem meglepett egy vallasi vitánál) akkor mondhatjuk hogy a "Holt-tengeri tekercsek"-et olvasta Jézus ami a tudosok szerint "between the 3rd century BCE and the 1st century CE" ( azert ideztem hogy ne mond azt hogy hazudok) írodott [link] . Ja es amugy nem tudom hogy miert olyan nagy meglepetes hogy MÓZES IDEJÉBŐL nem maradtak iratok :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD.

2023. nov. 26. 21:57
 228/521 anonim ***** válasza:
90%
Lehet egyszer felfogod félpipás muszlim, hogy te ülsz fordítva a lovon és nem mindenki más, lehet nem. De ha van eszed, a való életben nem vagy ennyire toxikus kretén, s csak itt a fórumon éled ki ezt a beteges hajlamod. Mert itt maximum tiltanak, mint már sokszor, de személyesen kicsit másként is alakulhat, ha nem egy jézusi szelídségű embert provokálsz. Persze az ilyen fotelharcosoknak csak online nagy a szájuk, szóval azért annyira nem féltelek.
2023. nov. 26. 22:10
 229/521 anonim ***** válasza:
0%

"Én még az elozo kereszteny vagyok de erdekes amikor a te allaspontod tamogatja az hogy a 7. szazadbol vannak toredekek, masolatok a Koránról akkor minden jo "

Nem csak töredékek vannak hanem a 7. száazadból hanem teljes Korán is.

"en hoztam fel hogy tudjuk hogy mit olvastak a keresztények akkor pedig hoztad azt hogy "ezer evangelium volt/van" ami (mint mondtam) nem hamis de a 7. szazadi keresztények mar a kanonizalt evangeliumokat hasznaltak."

Ami hazugság mert nem tudjuk mit olvastak az első századi keresztények.

"Tortenelmileg beszelve a 4. szazadban volt utoljara nagyobb vita hogy mi keruljon bele es mi nem."

Magyarul Jézus után többszáz évvel let meghatározva mi kerüljön a Bibliába.

"A masik dolog amit eszrevettem hogy neked az volt a problemad hogy a Korai Egyház eretnek tanítású iratokat égetett de pont ezt csinalta Uthman is"

Csak van néhány lényeges különbség. Tudjuk hogy Oszmán kalifa az eredeti Koránt tartotta meg mig a keresztények minden mást üldöztek mint ami eltért a saját verziójuktól ami biztos hogy hamisított. Azt is tudjuk hogy Oszmán kalifa az első muszlimok közül van és meggyőződésből tért át. Kizárt hogy meg akarta volna változtatni a Koránt de még ha ilyet akart volna akkor sem engedik neki. Az Evangéliumról viszont azt tudjuk hogy nem azok írták akikről a keresztények feltételezik.

"És ahogy a Hádíszból lathatjuk olyanok voltak a kulonbsegek hogy Hudhaifa félt hogy ossze fognak veszni a Muszlimok (egy haboru alatt) a kulonbsegeken. "

Gondolom az nem zavar hogy a hadisz azt írja megvolt az eredti Korán. Ezt sokszorosították és küldték el mindenfelé. Szóval pont hogy megakadályozták hogy téves verziók terjedjenek el.

"Szoval szo szerint minden dolgot megcsinalt Uthman a Korán osszegyujtesekor amivel te támadtad az Egyházat (amugy még mindig nem ertem azt hogy miert lenne az baj hogy azok akik az apostolok tanítottak olyan iratokat egetnek amik eretnek tanitasuak)."

Oszman kalifa semmi olyat nem tett amivel én a keresztény egyházat vádolom.

"A masik dolog hogy egyszeruen annyira undaritoan kommunikálsz hogy az valami elkepeszto. Szo szerint mindenre odairod hogy "hazug", "keresztény hazugsag", "tipikus hazug", "mit hazudsz",. "

Mit mondjak ha egyszer hazudtok mint a vízfolyás? Főleg te de a másik keresztény is.

"Peldaul amikor arrol volt szo hogy a Saría torveny alatt lehet CSAK a jó celert hazudni"

Látod még mindig hazudsz. Nincs ilyen az iszlámban hogy jó célért lehet hazudni. Ez a keresztények hazugsága.

"Én teljes mertekben megertem hogy nem ertesz a Saría torvennyel egyet (aminek orulok) de az nem jelenti azt hogy hazudok."

Mostanában ez a legújabb keresztény hazugság hogy a muszlimok többsége nem veszi komolyan a vallását :)

"Meg amikor linkeltem Sejkekről, tudosokrol videot és Korán kommentárt hogy mit is jelent a 65:4 akkor is hazugnak neveztel de nem hazudtam az mert en tudtam az allaspontomat tamogatni MEGBIZHATO forrassal."

Te akkora hazug vagy hogy az egyik példád üti a másikat. Azt hazudod a 65/4-ről hogy engedi a házasságot azokkal akik még nem menstruáltak miközben az általad hivatkozott hadisz úgy szól hogy Mohamed próféta azért nem vette feleségül Aishat mert még nem mensturált. Aztán megkérdeztem a Biblia mit ír a házsasságikötéskori minimális életkorról. Az válaszoltad a pubertáskor de közben meg pedofiliával rágalmazod Mohamed prófétát mert felségül vette a pubertáskor elérő Aishát.

"A Korán azt is mondja ahogy ideztem hogy Jézus megerősítette az eljovetelekor a Tórát ami a zsidókkal volt "

Ami nem egyenlő a mai Tórával.

"akkor mondhatjuk hogy a "Holt-tengeri tekercsek"-et olvasta Jézus ami a tudosok szerint "between the 3rd century BCE and the 1st century CE"

A Holt-tengeri tekercsek i. e. 2. század és az i. sz. 1. század között készültek. Jézus biztos nem ezeket olvasta.

"Ja es amugy nem tudom hogy miert olyan nagy meglepetes hogy MÓZES IDEJÉBŐL nem maradtak iratok "

Akkor nem fogtad fel. Nem csak az a gond hogy Mózes idejéből nem maradt fenn semmi. A Tóra szövegéből megállapították hogy nem Mózes idejében íródott hanem sokkal később.

2023. nov. 27. 00:49
 230/521 anonim ***** válasza:
0%

"Lehet egyszer felfogod félpipás muszlim, hogy te ülsz fordítva a lovon és nem mindenki más, lehet nem."

Én pedig azt remélem hogy egyszer felfogod, hazudozással csak magadnak ártasz.

"De ha van eszed, a való életben nem vagy ennyire toxikus kretén, s csak itt a fórumon éled ki ezt a beteges hajlamod. Mert itt maximum tiltanak, mint már sokszor, de személyesen kicsit másként is alakulhat, ha nem egy jézusi szelídségű embert provokálsz. Persze az ilyen fotelharcosoknak csak online nagy a szájuk, szóval azért annyira nem féltelek."

Milyen kedves keresztény. Van itt rágalmazás, hazudozás, sértegetés és fenyegetés is. Le sem tagadhatnád hogy keresztény vagy :)

2023. nov. 27. 00:52
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!