Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
 271/521 anonim ***** válasza:

"Pedig mindig ez a vége mikor belemegyünk a vitába. A keresztények végül arra hivatkoznak hogy ez felfoghatatlan emberi ésszel."

Én sose hivatkoztam erre, de még papot se hallottam volna, hogy ezt mondja. Teljesen jól felfogató emberi ésszel, hogy Jézus Isten, annyira, hogy 2000 éve ezt vallja a kereszténység.

"Az első száz évből semmi nem maradt fenn."

Miért ne maradt volna? Antióchiai Szent Ignác levelei is fent maradtak, az őskereszténység egyik jelentős alakja volt, egyértelműen Istennek nevezi Jézust.

"Nem vagyok kereszténygyülölő"

De az vagy, ez már régen kiderült, mellette még antiszemita is.

2023. dec. 11. 15:23
 272/521 anonim ***** válasza:
0%

"Na akkor sorold már légyszi Mohamed próféta csodáit."

Például a Korán szerint egy éjszaka eljutott Mekkából Jeruzsálembe és vissza vagy ketté választotta a Holdat. Hadiszokban még több van például vizet fakasztott.

"A Bibliában pesszimista számolás szerint is 500 beteljesedett prófécia szerepel."

Persze, hogyne 500 :) Nem is értem hogy nem lett keresztény minden ember :)

"Kérlek idézz már néhányat a Koránból lássuk mennyire ihletett."

Például a Korán előre megjövendölte a bizánci perzsa háború végkimenetelét vagy például megjövendöli hogy Mohamed próféta egyik nagybátya nem fog áttérni az iszlámra, hitetlenként hal meg.

"Nézzük akkor mennyire logikus Allah tulajdonsága, hogy ő szuverén személy és ő a szeretet. Az örökkévalóságban kit szeretett ha egyedül volt? Ha nem volt kit szeretnie akkor magányos volt és mégsem volt tökéletes ezért kellett teremtenie?"

Úgy érted hogy ezért logikusabb a szentháromság három istensége? :) Így nem volt Isten magányos? :)

"Ha Istenhez tartozol az Úr majd kimunkálja Benned. Ha meg a gonoszhoz tartozol, akkor az Úr ítéli meg a cselekedeteidet ítéletkor."

Még mindig nem értem miből gondolod hogy te vagy jó úton és én rossz úton? :)

"Aki meg enged a Fiúnak az Isteni kegyelem alá kerül és elkerüli az ítéletet."

Vagy éppen bálványimádást követ el és nagyon nehéz dolga lesz az Ítélet napján.

"Békélj meg Istennel, Ő tudja miért kellett Jézusnak kereszthalált halnia."

De én tőled kérdezem. Szerinted Isten úgy nem tud megbocsátani az embereknek hogy nem születik meg emberként és nem öleti meg magát? Ez feltétlenül kell?

"Én mindenesetre köszönöm, hogy ezzel a tettével volt joga visszavásárolnia a gonosztól."

Szóval azt mondod részedről rendben van az hogy a te bűneid miatt egy ártatlan ember kapjon büntetést. Számomra ez elfogadhatatlan és mindenki számra akinek helyén van az igazságérzete.

"Átvitt engem az Ő országába, ahol Jézus Krisztus az Úr."

Úgy érted fix bérelt helyed van a Mennyországban? :)

"Amíg ellenkezel az Igazsággal, addig akik engedték Neki élik az alábbi Isteni utat."

Miből gondolod hogy te vagy a helyes úton és nem én? :)

2023. dec. 11. 18:03
 273/521 anonim ***** válasza:
0%

"Én sose hivatkoztam erre, de még papot se hallottam volna, hogy ezt mondja. Teljesen jól felfogató emberi ésszel, hogy Jézus Isten, annyira, hogy 2000 éve ezt vallja a kereszténység."

Hát én meg sokszor hallottam keresztényektől, de akkor rajta magyarázd el érthetően :) Ja igen a másik szokásos válasz hogy "hülye vagy hozzá" ezért nem érted :)

"Miért ne maradt volna? Antióchiai Szent Ignác levelei is fent maradtak, az őskereszténység egyik jelentős alakja volt, egyértelműen Istennek nevezi Jézust."

Azt írják 117-ben halt meg és életéről alig tudunk valamit. És persze az Evangélium esetében egy árva betű sem maradt fenn az első századból de a másodikból is alig.

"De az vagy, ez már régen kiderült, mellette még antiszemita is."

Csak ennyi? :) Más nem? :) Mondjuk az arabok is szemiták így érdekes rágalom ez a részedről, de nem várok túl sokat tőled :)

2023. dec. 11. 18:07
 274/521 anonim ***** válasza:
100%

"Hát én meg sokszor hallottam keresztényektől, de akkor rajta magyarázd el érthetően :)"

Oké, elmagyarázom érthetően. Isten emberré lett Krisztusban.

"Azt írják 117-ben halt meg és életéről alig tudunk valamit."

Azért elég sokat tudunk életéről és több levele is fentmaradt. Ha 117-ben halt meg, akkor ebből is láthatód, hogy bőven a te általad kért intervallumon belül van még. Mivel Krisztus 33 körül halt meg és te +100 éve írtál.

"Mondjuk az arabok is szemiták"

Nézz utána, az antiszemitát kimondottan azokra használják, akik a zsidókat gyűlölik, mint te. Láthattuk sok antiszemita posztod.

2023. dec. 11. 19:24
 275/521 anonim ***** válasza:
82%

"Úgy érted fix bérelt helyed van a Mennyországban? :)"

Pontoson a Mennyország az otthonom, odatartok.

Amíg nem találkoztam Jézussal, és nem hallottam meg, hogy kövessem Őt addig is szerettem szeretni. Egyből megállapítottam, hogy ezt az országot nekem találták ki. Őt kerestem itt a földön, boldogságot.

Azóta a mennyei helyen vagyok lélekben.

Amúgy olvastad Pál apostol sztoriját...üldözte a keresztények, mikor találkozott Jézussal. Utána Őt üldözték Jézus miatt...

Ha nagyon üldözöd a keresztényeket még utóbb Téged is utolér ezaz Égi kegyelem. Szóval hajrá...jó úton vagy.

A szeretet már csak ilyen.

2023. dec. 11. 20:18
 276/521 anonim ***** válasza:
51%

"Oké, elmagyarázom érthetően. Isten emberré lett Krisztusban."

Ez aztán remek magyarázat :) Így már minden világos :) És még csodálkoznak a keresztények hogy hanyathomlok menekülnek az emberek a kereszténységből.

"Azért elég sokat tudunk életéről és több levele is fentmaradt. Ha 117-ben halt meg, akkor ebből is láthatód, hogy bőven a te általad kért intervallumon belül van még. Mivel Krisztus 33 körül halt meg és te +100 éve írtál."

De engem nem érdekel a mese. Azt mutasd meg hogy mikoriak a levelei. Bizonyíthatóan 1. században írodtak és tudományosan bizonyított?

"Nézz utána, az antiszemitát kimondottan azokra használják, akik a zsidókat gyűlölik, mint te. Láthattuk sok antiszemita posztod."

Aki kimondottom a zsidókra használja az féleszű és fogalma sincs arról hogy az arabok is szemiták. Mondjuk igaz a zsidók kisajátították eléggé. Megmutatnád hogy szerinted melyik posztom antiszeimta?

2023. dec. 11. 22:43
 277/521 anonim ***** válasza:
0%

"Pontoson a Mennyország az otthonom, odatartok."

Isten dönti majd el hogy ki hova kerül. Óriási tévedésben vagy ha azt képzeled neked bérelt helyed van a mennyországban csak mert néhány ilyen üres keresztény szlogent puffogtatsz :)

"Amíg nem találkoztam Jézussal, és nem hallottam meg, hogy kövessem Őt addig is szerettem szeretni. Egyből megállapítottam, hogy ezt az országot nekem találták ki. Őt kerestem itt a földön, boldogságot.

Azóta a mennyei helyen vagyok lélekben."

Előre szólok, ne csodálkozz mikor kiderül, valójában a Sátánt követted. Kisebb lesz a a pofára esés de így is nagyot fog szólni olyannál aki azt képzeli lazán besétálhat a mennyországba csak mert a "Jézus szeret téged" szlogent ismételgeti :))))

"Amúgy olvastad Pál apostol sztoriját...üldözte a keresztények, mikor találkozott Jézussal. Utána Őt üldözték Jézus miatt..."

Pál története nevetséges vicc kategória. Akinek van egy csepp esze az egyből látja hogy ez mese habbal. Ugye úgy szó a történet hogy a zsidó főpap Jézus után egy évvel, elküldi Pált Damaszkuszba hogy ott üldözze a keresztényeket. Kezdjük ott hogy a zsidó főpapnak ehhez nincs hatásköre. Damaszkusz egy római város. A jeruzsálemi főpapnak ott nincs joga bárkit is üldözni. Meg alapból nem is üldözték a keresztényeket mert Jeruzsálemben 49-ben zsinatot tarthattak. Meg egyáltalán hány keresztény lehetett Damaszkuszban Jézus után egy évvel mikor életében alig volt néhány követője? Kb nulla? Látod, simán cáfolható a keresztény mese, és te ezzel akarsz a Mennyországba kerülni?

"Ha nagyon üldözöd a keresztényeket még utóbb Téged is utolér ezaz Égi kegyelem. Szóval hajrá...jó úton vagy."

Én nem üldözök senkit. Az iszlám rád is vonatkozik de nem erölteti rád senki és főleg nem erővel. Az iszlám vallásszabadságot tanít. Abban hiszel amiben akarsz, de Isten számon fogja rajtad kérni.

Én csak bemutatom mennyire téves vallás a kereszténység. Konkrétan a meghamisított zsidó vallás és az ókori pogány vallások keveréke amit kereszténységnek neveznek.

2023. dec. 11. 22:59
 278/521 anonim ***** válasza:

"És még csodálkoznak a keresztények hogy hanyathomlok menekülnek az emberek a kereszténységből."

Az iszlámból még inkább, csak sokkal nehezebb :(

Több személyes könyv is készült róla, hogy sok iszlám országban mennyire nehéz kibújni az iszlám fenyegető öleléséből, különösen a nők számára.

"Azt mutasd meg hogy mikoriak a levelei."

Például az Efezusi levele, melyben többek között erről ír, Kr. u. 110 körül íródott. Ami akárhogy számolom, kb 80 évvel van Krisztus halála után. Néhány kutató korábbra teszi kicsit a levelet, az évszámra pontos meghatározás 2000 éves írásoknál kicsit nehéz. Gondolj bele, ekkor még híre hamva se volt az iszlámnak, 6 évszázaddal korábban volt.

"Megmutatnád hogy szerinted melyik posztom antiszeimta?"

Mint írtam kedves féleszű mohamedán, egy másik kérdés kapcsán olvastam tőled antiszemita posztokat. Sőt egyik kérdésedben próbáltad a keresztényeket is kimondottan a zsidók ellen hangolni. Nem túl nagy sikerrel.

Aztán, hogy ki a hülye, nézzünk pár definíciót:

"Az antiszemitizmus (szó szerint: szemitaellenesség) a zsidókkal szembeni vallási vagy faji gyűlölet."

"Az összetett szó második, szemita része a Sémtől, Noé fiától származó sémi népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például az akkádok, máltaiak), az antiszemitizmus szót csak a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják."

"Antiszemitizmus: az 1870-es évek végétől először No-ban, majd más országokban is elterjedt fogalom a zsidósággal szemben vallási, faji, gazdasági és egyéb okokból kialakult ellenszenv, gyűlölet kifejezésére. Az ~ az arabokra nem vonatkozik, noha azok is sémiták...."

"antiszemitizmus (lat. 'szemitaellenesség'): érzelmi, gazdasági, faji és politikai alapokra épülő ellenszenv a zsidó néppel, ill. vallással szemben."

"antiszemitizmus [ë v. e] főnév -t, -a (csak egyes számban)

Mesterségesen szított, fajelméleti alapon álló gyűlölet a zsidóság iránt; zsidógyűlölet, zsidóellenesség."

Szerintem kettünk közül nem én vagyok a hülye ;)

2023. dec. 11. 23:04
 279/521 anonim ***** válasza:
0%

"Az iszlámból még inkább, csak sokkal nehezebb"

Most jön a szokásos keresztény hazugság hogy kivégeznek ha kitérsz az iszlámból :) Az meg a másik hazugság hogy az iszlámból sokan kitérnek. Mi több valójában az iszlámra térnek át a legtöbben világszerte.

"Több személyes könyv is készült róla, hogy sok iszlám országban mennyire nehéz kibújni az iszlám fenyegető öleléséből, különösen a nők számára."

A keresztények által létrehozott Szaud Arábiában vagy a keresztények által létrehozott tálib rezsim alatt biztosan nehéz.

"Például az Efezusi levele, melyben többek között erről ír, Kr. u. 110 körül íródott. Ami akárhogy számolom, kb 80 évvel van Krisztus halála után. Néhány kutató korábbra teszi kicsit a levelet, az évszámra pontos meghatározás 2000 éves írásoknál kicsit nehéz. Gondolj bele, ekkor még híre hamva se volt az iszlámnak, 6 évszázaddal korábban volt."

80 év bőven elég idő ahhoz hogy elnyomják Jézus igazi követőit és a bálványimádó keresztények kerüljenek többségbe.

"Mint írtam kedves féleszű mohamedán, egy másik kérdés kapcsán olvastam tőled antiszemita posztokat. Sőt egyik kérdésedben próbáltad a keresztényeket is kimondottan a zsidók ellen hangolni. Nem túl nagy sikerrel."

Mivel a mohamedán szót használod, bizonyítottad hogy te vagy féleszű. Az iszlám vallás követői a muszlimok. A mohamedán téves megnevezés. És még mindig nem mutattad be melyik írásom antiszemita.

"az antiszemitizmus szót csak a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják"

Nem használhatják csak a zsidókra ha egyszer más népek is bele tartoznak.

"Szerintem kettünk közül nem én vagyok a hülye"

Biztos lehetsz benne hogy az vagy ha nem fogod fel hogy az arab is sémi nép ahogy a zsidó is.

2023. dec. 11. 23:22
 280/521 anonim ***** válasza:
100%

278# Szerintem Ő ezt élvezi. Egyszerűen csak nem fogad el semmit és az ellenkezőjét állítja. A hazugságból, sötétségből nem is tud többet.

Igaz Isten nem szól hozzájuk mivel nincs meg kapcsolat.

Csak ez az iszlám gépszíj elkapta és ezt tudja nyomatni

Egyet nagyon tudunk viszont: imádkozni Érte. Ezeket a szellemi kötelékeket feloldózni. Reméljük, hogy a vetésünket itt éri az aratás.

Áldás, békesség.

2023. dec. 12. 08:03
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!