Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
 491/521 anonim ***** válasza:
95%

A 9 éves feleség (nem jegyes) muszlim hadíszban szerepel, szerintem nem keresztények írták.

A Korán ízt írja, hogy az Atya mellé a keresztények Jézust és Máriát társítják, a Szentlelket meg se említi :)

Mint írtam, Mohamed szegény olyan hülye volt, hogy nem értette meg a Szentháromságot.

A kereszténységet elég sokan értik, ha te nem, akkor ez a saját problémád.

jan. 17. 17:42
 492/521 anonim ***** válasza:
0%

"A 9 éves feleség (nem jegyes) muszlim hadíszban szerepel, szerintem nem keresztények írták."

Nem tudom mi az a nem jegyes :) De igen, van ilyen hadisz, viszont sok más hadisz szerint viszont nem 9 éves volt hanem jóval több. 16 vagy 18-20. Szóval nem ismert a pontos életkora. Na most a legalja keresztények kiragadják azt ami szerint 9 volt és tényként közlik hogy pedofilával rágalmazhassák.

"A Korán ízt írja, hogy az Atya mellé a keresztények Jézust és Máriát társítják,"

Így van, és a keresztények pontosan ezt teszik.

"a Szentlelket meg se említi"

Miért kellene megemlítenie?

"Mint írtam, Mohamed szegény olyan hülye volt, hogy nem értette meg a Szentháromságot."

Idéznéd nekem a Koránból azt a verset ami azt írja Mária része a szentháromságnak? Ha nem tudsz ilyet idézni aljas hazug vagy. Megbeszéltük?

"A kereszténységet elég sokan értik, ha te nem, akkor ez a saját problémád."

Persze, értik :) Azért feleződött meg itthon a keresztények száma 20 év alatt, mert annyira értik :)))

jan. 17. 18:13
 493/521 anonim ***** válasza:
94%

"De igen, van ilyen hadisz"

Rendben, s keresztény volt a szerzője? Egyébként számtalan muszlim hitelesnek fogadja el a hadíszt, ha te nem, akkor velük beszéld meg.

"Így van, és a keresztények pontosan ezt teszik."

Nem teszik ezt, de a kérdés szempontjából mellékes.

"Miért kellene megemlítenie?"

Ha mondjuk a keresztényeket valaki azzal vádolja, hogy 3 istent imádnak egy helyett, akkor legalább ezt a hármat sikerüljön felsorolni helyesen. :)

Nem olyan sok az a 3, hogy ne lehessen. Mohamed szegény erre is képtelen volt, mert a Szentlélek helyett Máriát emelte Jézus és az Atya mellé. Mármint az ő vonatkozásában írta ezt.

"Idéznéd nekem a Koránból azt a verset ami azt írja Mária része a szentháromságnak?"

Ennyire nem ismered a koránodat? Benne van pedig:

[link]

Valószínűleg csóri hamis próféta egy gnosztikus tévtan kapcsán juthatott erre, mert Szentlélek helyett náluk szerepelt Mária.

jan. 17. 18:26
 494/521 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom mi az a nem jegyes :)"

[link]

jan. 17. 19:36
 495/521 anonim ***** válasza:
ez is nehézséget okoz?
jan. 17. 19:38
 496/521 anonim ***** válasza:
0%

"Rendben, s keresztény volt a szerzője? Egyébként számtalan muszlim hitelesnek fogadja el a hadíszt, ha te nem, akkor velük beszéld meg."

Nem keresztény volt a szerzője de keresztények hazudják hogy biztosan 9 éves volt. Nem fogadja el számtalan muszlim még ha egyesek el is fogadják. A többség azt fogadja el hogy nem ismert pontosan az életkora de biztosan nem 9 volt hanem jóval több.

"Nem teszik ezt, de a kérdés szempontjából mellékes."

Mi az hogy nem teszik? Mária kultuszról hallottál már? Istenként imádják Máriát egyes keresztények, istenanyának nevezik, és olyan tulajdonságokkal ruházzak fel ami csak Istenre igaz.

"Ha mondjuk a keresztényeket valaki azzal vádolja, hogy 3 istent imádnak egy helyett, akkor legalább ezt a hármat sikerüljön felsorolni helyesen"

A politeista arabok hamis istenségeit sem sorolja fel a Korán mind, csak megemlít néhányat. Miért kellene a keresztények hamis istenségeit akkor felsorolni?

"Nem olyan sok az a 3, hogy ne lehessen. Mohamed szegény erre is képtelen volt, mert a Szentlélek helyett Máriát emelte Jézus és az Atya mellé. Mármint az ő vonatkozásában írta ezt."

Sehol nem ír olyat a Korán hogy Mária része a szentháromságnak, szóval aljas hazugság részedről.

"Valószínűleg csóri hamis próféta egy gnosztikus tévtan kapcsán juthatott erre, mert Szentlélek helyett náluk szerepelt Mária."

Jó akkor én bemásolom ide magyarul azt a verset ami szerinted kijelenti hogy Mária része a szentháromságnak:

5/116 És emlékezzetek arra, amikor Allah azt mondta: "Jézus, Mária fia! Te mondtad-e az embereknek azt, hogy Vegyetek engem és anyámat Allahon kívül két istennek?" Jézus pedig azt mondta: "Magasztaltassál! Hogy jönnék én ahhoz, hogy olyasmit mondjak, amihez nincsen jogom. Ha én valóban ezt mondtam volna, akkor te tudnád azt. Te tudod azt, amit én elrejtek magamban, de én nem tudom, mit rejtesz el Te magadban. Bizony, Te vagy a rejtett dolgok tudója.

Szó nincs ebben a versben szentháromságról. Két istent ír, Jézus pedig tiltakozik hogy ő soha nem mondta hogy vegyék őt vagy Máriát istennek a keresztények.

Kértem hogy mutass olyan verset a Koránból ami kijelenti hogy Mária része a szentháromságnak mert ha nem, azt jelenti aljas hazug vagy. Mivel nem tudtál ilyet mutatni, marad az hogy aljas hazug vagy, ami mondjuk eddig is egyértelmű volt.

jan. 17. 21:17
 497/521 anonim ***** válasza:
94%

"A többség azt fogadja el hogy nem ismert pontosan az életkora de biztosan nem 9 volt hanem jóval több."

Ha nem tudják életkorát, akkor miért teljesen biztos, hogy jóval több? :D

Akkor lehet kevesebb is.

"Istenként imádják Máriát egyes keresztények, istenanyának nevezik"

Nem imádják, istenanyának se nevezik, te most hazudsz újfent, ami muzulmánoknál általános. Az efezusi zsinat mondta ki krisztológiai dogmaként, hogy Jézus földi születésekor is Isten volt, tehát Máriát hívják istenszülőnek is, de csak Jézus földi vonatkozása révén.

Jó, ez most neked biztos magas és ne tudod felfogni, de mindegy.

"Miért kellene a keresztények hamis istenségeit akkor felsorolni?"

Hát ezekből 3 általa véltet felsorolt :) Kár, hogy rosszul.

"Sehol nem ír olyat a Korán hogy Mária része a szentháromságnak"

Az idézett versben az szerepel, hogy a keresztények Jézust és Máriát társítják Istennel. Ez pedig téves, hiszen Jézust és a Szentlelket társítják. Mint írtam, a gnosztikus szekta valóban Jézust és Máriát társította, valószínűleg innen ered a tévedése a hamis prófétának.

"Két istent ír"

Akárhogy számolom, 3 lesz az a kettő. Tanulj meg számolni :)

"Kértem hogy mutass olyan verset a Koránból ami kijelenti hogy Mária része a szentháromságnak"

Mutattam, amit magyarul be is idéztél, hogy igazolj engem, amit utólag is köszönök, mert én csak angolul találtam, s az már régen kiderült, hogy az angolod nem túl pontos, így nem akartam angolul bemásolni, csak a hivatkozó linket adtam meg.

jan. 17. 22:06
 498/521 anonim ***** válasza:
95%
497 nem beleszolni akarok de szerintem a "társítás" szó nem megfelelo a Szentháromság tanának mivel nem "társítunk" senkit Istennel. Vagy lehet hogy csak félreértés az en reszemrol mert en ugy olvastam el a valaszod mituan a Korán vers volt idezve es ott arrol beszel hogy "istenségek"-et tarsitanak Allahoz.
jan. 17. 23:33
 499/521 anonim ***** válasza:
94%
Keresztény szemszögből nem, de muzulmán szemszögből mi társítjuk Istennel Jézust és a Korán szerint Máriát is (Szentlélek helyett, valószínűleg Mohamed nem nagyon értette).
jan. 17. 23:43
 500/521 anonim ***** válasza:
27%

"Ha nem tudják életkorát, akkor miért teljesen biztos, hogy jóval több? :D

Akkor lehet kevesebb is."

Azért teljesen biztos mert mások életkorából és más események alapján ki lehet következtetni hogy biztosan több volt mint kilenc. Éppen ezért kevesebb nem lehet meg azért sem mert azt iszlám fizikai és szellemi éretséghez köti a házasságkötést.

"Nem imádják, istenanyának se nevezik, te most hazudsz újfent, ami muzulmánoknál általános."

Hiába hazudozol. Sok keresztény istenként imádja Máriát és nem más mint a pogány anyaistennő-kultusz átvétele.

[link]

"A legtöbb ókori népnél fellelhető az anyaistennő-kultusz. Egyiptomban például Íziszt ábrázolták anyaistennőként és a nőiesség szimbólumaként, a gyermek Hórusz névre hallgatott.[8] Mária, az istenanya nem más, mint az egyiptomi Ízisz kereszténnyé lett mása; ezért nagyon is érthető, hogy az istenanya kultusza éppen Egyiptomból kiindulva terjedt el."

"Jó, ez most neked biztos magas és ne tudod felfogni, de mindegy."

Ha megnézzük a Máriához szóló keresztény imák szövegét, olyasmiket kérnek tőle amiket csak Isten teljesíthet, tehát istenként imádják Máriát a keresztények. Szóval vagy hazudsz vagy te nem tudod felfogni.

"Hát ezekből 3 általa véltet felsorolt"

Nem tudsz kettőig számolni? :) Mivel kettőt sorolt fel.

"Az idézett versben az szerepel, hogy a keresztények Jézust és Máriát társítják Istennel."

Igen mivel a keresztények Istenként imádják Máriát, mégha nem is nevezik istennek.

"Ez pedig téves, hiszen Jézust és a Szentlelket társítják."

Őket is, de ugye a Korán nem írja hogy Mária része a szentháromságnak.

"Mint írtam, a gnosztikus szekta valóban Jézust és Máriát társította, valószínűleg innen ered a tévedése a hamis prófétának."

A 7. században a keresztények már szinte mind szentháromsághívő bálványimádók voltak tehát köztudott volt hogy mit tartalmaz a szentháromság így azt mindenki tudhatta.

"Akárhogy számolom, 3 lesz az a kettő. Tanulj meg számolni"

Ezek szerint funkcionális analfabéta vagy. A vers kettőt ír:

"Jézus, Mária fia! Te mondtad-e az embereknek azt, hogy Vegyetek engem és anyámat Allahon kívül két istennek?"

Látsz itt hármat? Azt írja két isten.

Ha ilyen fogyatékosságod van akkor miért állsz le vitázni?

"Mutattam, amit magyarul be is idéztél, hogy igazolj engem, amit utólag is köszönök, mert én csak angolul találtam, s az már régen kiderült, hogy az angolod nem túl pontos, így nem akartam angolul bemásolni, csak a hivatkozó linket adtam meg."

Simán megtalálható online magyar nyelvű Korán. Ha nem találtad az szintén a te fogyatékosságod. És ezek szerint angolul sem értesz mert ott is kettőt ír.

jan. 18. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!