Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
 501/521 anonim ***** válasza:
0%

"497 nem beleszolni akarok de szerintem a "társítás" szó nem megfelelo a Szentháromság tanának mivel nem "társítunk" senkit Istennel. Vagy lehet hogy csak félreértés az en reszemrol mert en ugy olvastam el a valaszod mituan a Korán vers volt idezve es ott arrol beszel hogy "istenségek"-et tarsitanak Allahoz."

Az iszlám társítás fogalmába nem csak az tartozik bele ha egy teremtményt szó szerint Istennek tekinted, hanem az is ha nem nevezed ugyan Istennek de olyan tulajdonságokkal, képességekkel ruházod fel amikkel csak Isten rendelkezik. Ezért társítás Mária is mivel a keresztények őt imádják, hozzá imádkoznak, kérik hogy védje, gyógyítsa meg őket stb.

A másik keresztény válaszolónak fogalma sincs erről, csak hazudozik.

jan. 18. 09:21
 502/521 anonim ***** válasza:
100%
Allah, Jézus, Mária, felénk ez összesen 3.
jan. 18. 11:15
 503/521 anonim ***** válasza:
0%
Szó szerint azt írja két isten. És továbbra sem ír olyat hogy Mária része a szentháromságnak. Na most mivel nem tudtad bizonyítani az állításod marad az hogy aljas hazug vagy.
jan. 18. 12:07
 504/521 anonim ***** válasza:
100%
Allah, Jézus, Mária, ez egy, kettő, három. Hogy jön össze ebből a kettő?
jan. 18. 12:16
 505/521 anonim ***** válasza:
0%
Hol írja azt hogy ez a szentháromság tanítása? A versben arról van szó hogy a keresztények Jézust és Máriát istenkét imádják, majd a vers kijelenti Jézus szájából hogy ez hamis tanítás. Viszont szó nem esik benne arról hogy ez a szentháromság tanítása lenne. Szóval továbbra is aljas hazug vagy. Ha azt írná hogy a keresztény szentháromság Atyából, Jézusból és Máriából áll, akkor lenne igazad de szó nincs ilyesmiről.
jan. 18. 12:32
 506/521 anonim ***** válasza:
94%
Hogyne lenne szó ilyenről, hiszen pont azt írja, hogy a keresztények az Atya mellé Jézust és Máriát társítják. Ami nem igaz, hiszen Jézust és a Szentlelket. Máriát sose imádták a keresztények, ma se imádják. Kivéve egyes periférián élő gnosztikusokat, akik az Atya mellé Jézust és Máriát tették. Meglepő módon, Mohamed pont ilyen periférián élt, ahová a különböző kereszténységtől messzire elszakadt szekták éltek.
jan. 18. 15:20
 507/521 anonim ***** válasza:
0%

"Máriát sose imádták a keresztények, ma se imádják. "

Hiába hazudozol. Belinkeltem neked a wiki cikkét. Ott is leírják hogy a keresztény Mária kultusz az ókori egyiptomi pogány vallás anyaistennőjének átvétele. Azt is elmondtam hogy a keresztények Máriához könyörögnek, őt imádják, tőle kérnek segítséget, védelmet stb. Szóval istenként imádják.

"Mohamed pont ilyen periférián élt, ahová a különböző kereszténységtől messzire elszakadt szekták éltek."

Meséld már el milyen szekták éltek ott? Csak mert én utánanéztem és az Arab félszigeten is szentháromsághívő keresztény irányzatok követői éltek akkoriban. Szóval megint hazudtál. Ráadásul Mohamed próféta feleségének az unokatestvére keresztény pap volt tehát még a rokonságban is volt keresztény arról nem is beszélve hogy kereskedőként bejárta a környező keresztény országokat. Te meg azt akarod behazudni hogy azt sem tudta miből áll a keresztény szentháromság. Nem zavar hogy a Bibliád nagyon rosszakat ír a hazugokról? Vagy arra játszol hogy Jézus majd a hazugságaidat is megváltja. Jó kis vallás, kedvedre követed el a bűnöket és azt mondod Jézus megváltja. Ha mégsem váltja akkor viszont elég hosszú lesz a számla :)

jan. 18. 15:55
 508/521 anonim ***** válasza:
100%

"Belinkeltem neked a wiki cikkét."

Kit érdekel, hogy mit linkeltél :)

Ennyi erővel kereshetek neked a neten olyan cikket, ami azt állítja, hogy a muzulmánok Mohamedet is imádják, biztos lenne ilyen angol nyelvű cikk. Szerintem hőbörögnél, háborognál annak láttán.

A keresztény tanítás pedig kiemeli, hogy Máriát nem lehet imádni, viszont különleges tisztelet illeti meg. Tehát imádni senki se szokta, de közbenjárását kérik.

Egyébként itt írnak arról, hogy a gnoszticizmusnak milyen hatása volt az iszlámra:

[link]

Kicsit fentebb írják, hogy Bizánc perifériáján éltek, mint írtam is korábban.

"Ráadásul Mohamed próféta feleségének az unokatestvére keresztény pap"

Amire mindössze egy Mohamed élete után 200 évvel írt legenda a bizonyíték. Engedd meg, hogy ezt így ne vegyem ténynek :)

jan. 18. 16:45
 509/521 anonim ***** válasza:
0%

"Kit érdekel, hogy mit linkeltél"

Fáj az igazság? :)

"Ennyi erővel kereshetek neked a neten olyan cikket, ami azt állítja, hogy a muzulmánok Mohamedet is imádják, biztos lenne ilyen angol nyelvű cikk. Szerintem hőbörögnél, háborognál annak láttán."

Kereshetsz de ne felejtsd el bizonyítani. Mivel én bizonyítottam te meg nem.

"A keresztény tanítás pedig kiemeli, hogy Máriát nem lehet imádni, viszont különleges tisztelet illeti meg. Tehát imádni senki se szokta, de közbenjárását kérik."

Ott vannak a Máriához szóló imák. Például:

"Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől,"

Itt Isten Anyjának nevezik ami azt jelenti Istenként imádják. Továbbá hozzá könyörögnek és közvetlenül tőle kérnek oltalmat. Ez bálványimádás.

"Egyébként itt írnak arról, hogy a gnoszticizmusnak milyen hatása volt az iszlámra"

Semmilyen hatása nem volt. Sorold már az azonosságokat. Meg valami bizonyítékot hogy Mekkában éltek gnosztikusok a 7. században.

"Kicsit fentebb írják, hogy Bizánc perifériáján éltek, mint írtam is korábban."

Az arab félszigeten meg szentháromsághívő keresztények éltek.

"Amire mindössze egy Mohamed élete után 200 évvel írt legenda a bizonyíték. Engedd meg, hogy ezt így ne vegyem ténynek"

Hát akkor a te Bibliád még a legenda szintjét sem éri el. Egy hiteles hadisz esetében ismert a szerző, ismert a hagyományozási lánc és ismert aki leírta. A Biblia könyvei esetében nem tudjuk ki a szerző, nem ismert a hagyományozási lánc és az sem ki írta le és mikor. Szóval a Biblia egy nem hiteles hadisz.

jan. 18. 17:13
 510/521 anonim ***** válasza:
91%

"Kereshetsz de ne felejtsd el bizonyítani. Mivel én bizonyítottam te meg nem."

Egy véleménycikk nem bizonyíték, vagy akkor te fogadd el bizonyítéknak, ha én hozok hasonlót a muzulmán hitedről Mohamed vagy kába kavicsok miatt.

Ha elég ideig keresek, biztos lenne ilyen.

"Itt Isten Anyjának nevezik ami azt jelenti Istenként imádják."

Nem jelenti azt, hazudsz. Olvasd el az efezusi zsinat erről szóló írását.

"Továbbá hozzá könyörögnek és közvetlenül tőle kérnek oltalmat. Ez bálványimádás."

Mivel továbbra se imádják, ezért nem bálványimádás. Hogy helytelen vagy sem, azon lehet vitatkozni, amikor túlzásba viszik, azt én is helytelennek tartam. De attól még nem lesz bálványimádás.

Tudod a Biblia ígérete szerint az üdvözültek Krisztussal együtt fognak uralkodni, s ebből a hatalomból is részesülnek. Látod, a 72 szüzes orgia helyett nem egy rossz opció a keresztény menny se. Persze itt nincsenek mennyei szexuális örömök, mint az iszlámban.

"Semmilyen hatása nem volt. Sorold már az azonosságokat. Meg valami bizonyítékot hogy Mekkában éltek gnosztikusok a 7. században."

Ott van a cikk, ami bizonyítja, sorol azonosságokat is, hogy konkrétan miket vett át az iszlám. Nem kellett, hogy Mekkában éljenek, Mohamed azon kívül is járt kereskedőként. Illetve gnosztikusok is járhattak Mekkában átutazóként.

"Az arab félszigeten meg szentháromsághívő keresztények éltek."

Láthatóan nem, vagy nem csak ők.

"Egy hiteles hadisz esetében ismert a szerző, ismert a hagyományozási lánc és ismert aki leírta."

Lehet ismert, hogy ki írta le több száz évvel a történek utána a legendát, de az attól még legenda marad.

jan. 18. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!