Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
 421/521 anonim ***** válasza:
0%
A természetbe nem a hármasság van kódolva hanem a matematika, bizonyítva hogy tervezés eredménye. A hármas istenségek a pogány vallásokban találhatóak meg mint az ókori egyiptomiban Ozirisz, Hórusz, Ízisz vagy a hinduizmusban Brahma, Vishnu, Siva. És még sorolhatnám. Az emberek között járkáló félig istenség félig ember Jézus alakja is mindenféle pogány vallásban megtalálható, lásd Héraklész.
jan. 12. 00:16
 422/521 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ezt is tagadjátok, hogy az univerzum lényege 3 konstrukcióból áll föl? Ha az egyiket kivesszük akkor nincs értelme a mi világunknak.

Tér - idő - anyag

A tér is három dimenziós, az időnek is három attribútuma van és az anyagnak is három természete van.

Arról hadováltok, hogy logikátlan pedig az miatt menthetetlenek a hitetlenek, hogy ott van a szemük előtt a természetben is.

A pogányok többistenhite különbözik ettől.

Mi azt állitjuk, hogy a térnek mindhárom merőlegese egyszerre kell ahhoz, hogy térről beszélhessünk. A szélesség önmagában nem tér, hanem csak a három merőleges irány együtt. Ahol van szélesség, mélység, és magasság ott lehet térről beszélni.

Ugyanez igaz az idő múltjára, jelenére és jövőjére is.

jan. 12. 01:35
 423/521 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert létezik tér, idő és anyag, fogadjuk el a keresztény szentháromság három pogány istenségét? :) Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ilyen alapon akkor a hinduk is mondhatják hogy az ővék az igaz vallás mert náluk is megvan ez a három istenség vagy bármelyik ókori vallás. Nevetséges.
jan. 12. 09:03
 424/521 anonim ***** válasza:

De akkor miért fogjátok rá, hogy logikátlan meg pogány, ha a természet is leirja a szentháromságot?

Nem a pogány három istent irja le hanem a szentháromságot. Három személy egy Isten, mint ahogy tér is csak úgy létezik, ha tudunk három egymásra merőleges vonalat húzni. Isten is csak három személyben egyszerre létezik. Mindhárom személy isteni és örök. Ők együtt az egy Isten, mint ahogy a térnek a három dimenziója együtt alkotja a teret és külőn-külön önmagában egyik sem tér, tehát a természet még véletlenül sem egy pogány háeom istent tanit hanem szentháromságot.

jan. 12. 15:08
 425/521 anonim ***** válasza:
423-as, te nagyon nem tudod, mit beszélsz...
jan. 12. 15:10
 426/521 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj, ez szánalmas. Egy ilyen erőltetett hasonlóságot bárki ki tud találni. Létezik tér, idő és anyag, akkor biztos a keresztény hármas istenség az igaz :))) Aki 9 istenségben hisz az meg akkor mondhatja hogy neki van igaza mert 9 bolygó van a naprendszerben :)

És még csodálkoztok hogy menekülnek az emberek a kereszténységből :)

jan. 12. 15:14
 427/521 anonim ***** válasza:
Mondhatod bármikor, hogy szánalmas, de mutattunk három analógiát neked a természetből igy csak annyit állithatsz, hogy szánalmas, de cáfolni ezzel nem tudtad, hogy LOGIKUS a szentháromság.
jan. 12. 15:21
 428/521 anonim ***** válasza:

Dolgok, amiket többet között félre gondolsz, mások szájába teszel, mintha mondta volna, holott senki sem mondta:

- azért hiszünk a Szentháromságban, mert van tér-idő-anyag (újfent: olvass vissza, ha már nem emlékszel, hogy minek kapcsán jött fel)

- Jézus félig ember, félig Isten

- a többbi hasonló megjegyzésedre már felhívtam a figyelmed, én veled ellentétben nem ismételném magam.

jan. 12. 15:24
 429/521 anonim ***** válasza:
0%

"Mondhatod bármikor, hogy szánalmas, de mutattunk három analógiát neked a természetből igy csak annyit állithatsz, hogy szánalmas, de cáfolni ezzel nem tudtad, hogy LOGIKUS a szentháromság."

Én is mutattam neked. Aki 9 istenségben hisz az meg akkor mondhatja hogy neki van igaza mert 9 bolygó van a naprendszerben :) Ez ugyanolyan marhaság mint amit te mutattál.

"azért hiszünk a Szentháromságban, mert van tér-idő-anyag"

Ez következik abból amit állítasz.

"Jézus félig ember, félig Isten"

Jézusnak a Biblia szerint van Isteni ereje, így tudja végrehajtani a csodákat, de úgy szól mese hogy embereként van jelen. Tehát keresztények szerint Jézus félig ember, félig istenség.

jan. 12. 15:38
 430/521 anonim ***** válasza:

"Én is mutattam neked. Aki 9 istenségben hisz az meg akkor mondhatja hogy neki van igaza mert 9 bolygó van a naprendszerben :) Ez ugyanolyan marhaság mint amit te mutattál."

A szentháromság definició szerint továbbra is monoteista.

Hiába akarsz ráhúzni 3 vagy 9 vagy akárhány pogány isten analógiát. Vagy nem érted a természetből vett analógiákat?

Magasság - szélesség - mélység = tér

Önmagában egyik sem tér.

Atya - Fiú - Szentlélek = Isten

A három együtt egy örök teremtetlen lény.

jan. 12. 15:45
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!