Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
 381/521 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy gyermek születik,

fiút ad nekünk az Örökkévaló,

aki vállára veszi az uralom terhét.

Így hívják: „Csodálatos, Tanácsadó,

Erős Isten, Öröklét Forrása,

Békesség Fejedelme.”

Békéje és uralkodása egyre jobban kiterjed,

véget nem ér soha!

Királyként ül Dávid trónján,

melynek igazság az alapja.

Igazságosság által uralkodik

attól kezdve örökké.

Féltő szeretetének tüze[b] által

az Örökkévaló, a Seregek Ura viszi ezt véghez.

Ézsaiás9,6-7

2023. dec. 20. 16:03
 382/521 anonim ***** válasza:
18%

"Isten az Istennel egy"

Ez akkor azt jelentené több Isten van.

"Ember az emberrel egy (tanítványok egymással)"

Nyilván ez úgy értendő hogy a hit és a tanítás által egyek, nem azért mert mind ember. Akkor nyilván Jézus is a azért egy az Atyával mert átadja az üzenetet és nem azért mert mind istenségek.

"Te eddig azt mondtad a szövegről, hogy Jézus azt mondja, hogy Ő és a tanítványok egyek, amit nem mond. Akkor meggondoltad magad erről?"

Elmagyaráztam. Azt írja én őbennük és te énbennem. Hogy lehet Jézus bennük? Akkor ők is Istenek? Nyilván nem. Isten üzenete van "bennük" és Jézusban is. Ettől lesznek egyek.

2023. dec. 20. 16:06
 383/521 anonim ***** válasza:
65%

Sokan a valódi életet keresve gabalyodnak bele a pusztulás hálójába - gyakran a legközönségesebb és legnyilvánvalóbb csapdákba, mint például az alkoholizmus vagy a kábítószer-élvezet. Ezek a függőségek soha egyetlen problémát nem oldottak meg - viszont millió másikat hoztak létre. Akik nem tudnak ital vagy kábítószer nélkül élni, azok élni sem tudnak velük. Hatásuk csak egy múló kémiai bódulat, délibáb egy víztelen sivatagban... Mások vásárlásfüggőkké válnak, kényszeresen vásárolják a felesleges holmikat. Drága ékszerek, márkás cuccok, meseautó - mégsem lepi meg őket a boldogság. Mint a hegymászók, emberek milliói hoznak óriási áldozatokat, és adnak bele szó szerint mindent azért, hogy a csúcsra feljussanak, mégis mikor felértek, csak üresség veszi körül őket. Nagyobb a baj, minthogy egy olcsó megoldás, vagy egy gyorsjavítás segítene rajtunk. Istennel való békességre van szükségünk. Mint a tékozló fiúnak, aki messze került az apjától, nekünk is arra van szükségünk, hogy visszatérjünk az atyai házba, átmelegítsen minket az Atya ölelése, elfogadjuk a megbocsátását és elkezdjünk vele egy új szeretetkapcsolatot, amire ő mindig is vágyott velünk.

Egyedül Jézus a Megváltó!

2023. dec. 27. 12:14
 384/521 anonim ***** válasza:
100%

Muszlim bizonyság Jézusról

[link]

jan. 4. 10:11
 385/521 anonim ***** válasza:
23%
Honnan tudod hogy nem a Sátán jelent meg neki és mondta hogy legyen keresztény?
jan. 4. 10:17
 386/521 anonim ***** válasza:

@385

Innen messziről nehéz, de a megtérésének és az életének a gyümölcseit kell nézni.

jan. 4. 22:44
 387/521 anonim ***** válasza:
51%
Miért döntene bárki is úgy hogy otthagyja az iszlámot és keresztény lesz? Ez olyan mintha azt mondaná hogy a Trabant jobb mint a Ferrari és ezzel nem megbántani akarom a keresztényeket de tényleg elképzelhetetlen, hogy aki jól ismeri az iszlámot és a kereszténységet, az ne az iszlámot válassza.
jan. 4. 23:19
 388/521 anonim ***** válasza:

De számtalan írásod bizonyítja, hogy te a kereszténységet is csak felületesen ismered, a Bibliából is annyit ismersz, amit keresztényellenes iszlám videókban, írásokban találtál.

jan. 4. 23:26
 389/521 anonim ***** válasza:
100%
#384 Mint egy szkeptikus keresztény nem hiszem hogy ez sokat jelentene. Alapbol nem ertem azt hogy amikor itt nagyba ment a vita akkor mit ertel el azzal hogy random Biblia verseket ideztel. Nem itt kell prédikálni. Most azzal hogy minden honapban beirsz majd egy verset vagy kuldesz egy bizonyságot szerintem tobbet nem ersz el annal hogy mindenkinek visszatereled a figyelmet ide. Le lett zarva a vita ha jol latom. Nem tudom hogy miert nem lehet akkor neked is befejezni. Hidd el hogy ezzel nem fogsz meggyőzni senkit se.
jan. 5. 00:16
 390/521 anonim ***** válasza:
51%

"De számtalan írásod bizonyítja, hogy te a kereszténységet is csak felületesen ismered, a Bibliából is annyit ismersz, amit keresztényellenes iszlám videókban, írásokban találtál."

Meséld már el akkor mit nem ismerek a kereszténységből :)

jan. 5. 00:23
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!