Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
 351/521 anonim ***** válasza:
0%

"A lényeg, hogy Jézus Isten, és meghalt a bűneinkért és visszajön ítélni."

Áruld már el te miért képzeled Jézust Istennek mikor Jézus soha nem állította hogy ő Isten és senki nem nézte Istennek pedig százezren látták? :) Arról nem is beszélve hogy Jézus istensége bálványimádás a Biblia szerint is.

2023. dec. 19. 08:06
 352/521 anonim ***** válasza:

A vallási vezetők Jézus ellen támadnak

22 Ezután következett a templomszentelés ünnepe[b] Jeruzsálemben. 23 Tél volt, és Jézus a Templom területén, a Salamon csarnokában[c] tartózkodott. 24 Ekkor a vallási vezetők körülvették, és kérdőre vonták: „Meddig tartasz még minket bizonytalanságban? Mondd meg nekünk nyíltan, te vagy-e a Messiás, vagy nem!”

25 Jézus így felelt: „Már megmondtam nektek, de nem hittétek el. Pedig a csodák, amelyeket Atyám nevében teszek, bizonyítják, hogy én vagyok az. 26 Ti mégsem hisztek nekem, mert nem tartoztok az én nyájamhoz. 27 Akik az én juhaim közül valók, azok hallgatnak rám, ismerem őket, és követnek engem. 28 Én pedig örök életet adok nekik, és soha örökké el nem vesznek, mert senki sem ragadhatja ki őket a kezemből. 29 Atyám adta nekem őket, ő pedig mindenkinél hatalmasabb,[d] ezért őket senki sem ragadhatja ki Atyám kezéből. 30 Az Atya és én egyek vagyunk.”

2023. dec. 19. 08:29
 353/521 anonim ***** válasza:
0%
És hol mondja Jézus itt hogy ő Isten? Sehol. Azt kérdezik ő messiás vagy nem. Jézus pedig azt feleli ő a Messiás.
2023. dec. 19. 08:37
 354/521 anonim ***** válasza:

Jézus feltámasztja Lázárt

38 Jézus még mindig nagyon felindult volt, amikor odament a sírhoz, amely egy sziklába vájt üreg volt, a bejáratát pedig egy nagy kő zárta el. 39 „Hengerítsétek el a követ!” — mondta Jézus.

Márta, a halott Lázár nővére felkiáltott: „De Uram, már biztosan rossz szaga van, hiszen négy napja, hogy meghalt!”

40 Jézus így válaszolt: „Nem megmondtam neked, hogy ha hiszel, meglátod Isten dicsőségét?!”

41 Ekkor elhengerítették a követ, Jézus, pedig felnézett az égre, és ezt mondta: „Atyám, köszönöm, hogy meghallgattál! 42 Tudom, hogy te mindig meghallgatsz, de azok kedvéért mondom ezt, akik itt állnak. Azt akarom, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem.” 43 Ezután hangosan felkiáltott: „Lázár, jöjj ki!” 44 Ekkor Lázár, aki eddig halott volt, kijött a sziklába vágott sírkamrából. Keze és lába vászonlepedőkkel volt körültekerve, arcát pedig kendő takarta.

„Szabadítsátok ki a vásznakból, hadd menjen!” — mondta Jézus.

2023. dec. 19. 09:03
 355/521 anonim ***** válasza:
0%
Amit idéztél pont azt bizonyítja hogy Jézus nem Isten hanem próféta. Azt írja "te küldtél engem" és ugye Isten prófétákat küld. Majd Jézus az Atyához imádkozik így Jézus nem lehet Isten.
2023. dec. 19. 09:39
 356/521 anonim ***** válasza:

itt van "pár" igevers, ami igazolja Jézus Istenségét. Egyébként nem bocsáthatott volna meg bűnöket, nem tudott volna magától feltámadni, ha nem lenne Isten. János evangéliuma elején a Logoszként van megnevezve, ami a görög filozófiában az élet értelme, középpontja, azt mondja: minden benne és általa lett.

[link]

2023. dec. 19. 09:52
 357/521 anonim ***** válasza:
egyébként Jézus próféta is volt! Szóval ezt jól mondtad.
2023. dec. 19. 09:53
 358/521 anonim ***** válasza:
0%

Most akkor Jézus Isten vagy próféta? :) Hogy mutatkozott be? Helló, próféta vagyok, meg Isten is? Így? :) Nevetséges.

Az Ószövetségben szó nincs arról hogy a várt Messiás Isten lenne. A cikkben a legtöbb versből nem következik hogy Jézus Isten. Sokféleképpen értelmezhetőek. És a legtöbb idézet János evangéliumából van ami a legkésőbbi és a legkevésbé hiteles.

2023. dec. 19. 10:02
 359/521 anonim ***** válasza:

Mindkettő!

Sőt, nem is csak Isten és próféta, de király és pap is.

2023. dec. 19. 10:13
 360/521 anonim ***** válasza:
0%

Egyre jobb :)

És hogy mutatkozott be egyébként? Például hol van az amikor Jézus istenként mutatkozik be?

2023. dec. 19. 10:24
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!