Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
 331/521 anonim ***** válasza:
90%

"Ha a történelmi tények érdekelnek az iszlámmal kapcsolatban akkor tudnod kellene hogy számos Korán kézirat van a 7. századból"

Rendben, ezeket ki írta pontosan? Mivel tudod igazolni ezek szerzőségét?

"Azt írják a jelenések könyve 95-ben keletkezett. Akkor 90 éves kellett hogy legyen János ha 6 körül született."

Ez így van, bár eddig az evangéliumáról volt szó. De szerencsére a Jelenések könyvéhez nem kellett visszaemlékeznie évtizedeket, mivel ezeket a látomásokat élete vége felé kapta Krisztustól. Az írást pedig a keresztények szerint se ő, hanem írnoka végezte.

"Mondjuk hogy 100-ban keletkezett."

Ne mondjuk, mert előbb írtad, hogy a Jelenések könyve 95-ben, az evangéliumot biztos előbb írta. S mint korábban írtam, ezt nem pl 84 évesen írta meg, hanem valószínűleg több év alatt. Mindössze a végleges formáját érte el akkor, amikor János apostol 84 éves volt.

2023. dec. 17. 16:17
 332/521 anonim ***** válasza:
0%

"Rendben, ezeket ki írta pontosan? Mivel tudod igazolni ezek szerzőségét?"

Ahogy mondtam a Koránnak nincs emberi szerzője. Mohamed próféta életében lediktálta az írnokainak, majd az első kalifa összeállíttatta könyv formájában. A harmadik kalifa pedig ezt sokszorosította és küldte el az iszlám világba, ott pedig ezek alapján másolták tovább. Szóval nincs ilyen hogy xy a szerző :) Ez csak a Bibliánál van :)

"Ez így van, bár eddig az evangéliumáról volt szó. De szerencsére a Jelenések könyvéhez nem kellett visszaemlékeznie évtizedeket, mivel ezeket a látomásokat élete vége felé kapta Krisztustól."

Nem azt mondtad hogy téged nem érdekel a mese csak a történelmi tények? :))) Ez neked történelmi tény hogy látomásokat kapott és ezért tudta leírni 95 évesen? :)))

"Az írást pedig a keresztények szerint se ő, hanem írnoka végezte."

Ami hazugság. Itt vannak a főbb bizonyítékok arra vonatkozóan hogy nem János apostol írta a jelenések könyvét. Ezeken nem változtat semmit ha keresztények azt állítják, János csak diktálta és más írta le.

1) a Jelenések sokkal gyengébb görög nyelven van írva, mint a többi jánosi irat, látható, hogy a szerző görögül ír, de héberül gondolkodik, helyesírási hibák is szép számmal vannak a műben

2) a Jelenések görög szavainak írásmódja, használata jelentősen eltér az evangéliumétól; például Jeruzsálem az evangéliumban „Hierosolyma”-ként olvasható, míg a Jelenésekben „Ierousalém”-ként;

3) a Jelenések szerzője nem nevezi magát apostolnak, pedig ez adná meg könyvének az igazi tekintélyt, hanem prófétaként mutatkozik be;

4) nagy a stiláris és teológiai különbség a Jelenések és a biztosan Jánosnak tulajdonítható írások között.

2023. dec. 17. 16:36
 333/521 anonim ***** válasza:

"Ahogy mondtam a Koránnak nincs emberi szerzője."

De engem nem érdekel, hogy mit mondasz, ez csak egy mese, legenda, hogy nincs.

Amúgy logikád szerint a Korán hitelessége a Biblia alatt van, mert ott legalább több szerzőt pontosan ismerünk, ha nem is mindet, a Korán esetében egyet sem.

"Ez neked történelmi tény hogy látomásokat kapott és ezért tudta leírni 95 évesen?"

Az, hogy látomásokat kapott, nem történelmi tény, hanem a keresztény hit része. Egy ateista valószínűleg azt mondaná, hogy hallucinált, vagy azt, hogy Dániel könyve és egyéb apokaliptikus irodalom alapján írt egy saját könyvet.

"Ami hazugság. Itt vannak a főbb bizonyítékok arra vonatkozóan hogy nem János apostol írta a jelenések könyvét."

Problémád van egyszerű állítások megértésével? Olvasd már újra el, amit írtam. Plusz olvasd már tovább azt, ahonnan idézel szövegeket. Értem én, hogy csak a wikipédiára támaszkodsz, de ott is írják. Olyan hülye vagy, hogy kimásolsz forrás nélkül 4 állítást, majd nem olvasol egyetlen mondatot se tovább?

"Az apostoli szerzőség mellett kiállók ellenben mindezeket nem tartják perdöntőnek. A gyengébb görög nyelvezet szerintük azzal magyarázható, hogy az öreg János apostol nem saját kezűleg írta le a látomásait, hanem egy „titkár” segítségével, és annak volt gyengébb a görög tudása. A stiláris és teológiai különbözőségek pedig a műfaji különbségekre vezethetők vissza.[14] Szerintük a szöveg egyértelműen utal a szerző zsidó származására, és arra, hogy komoly tekintélye van a kisázsiai gyülekezetek között. Ez pedig - vélik a jánosi hagyomány védelmezői – arra utal, hogy a szerző csakis János apostol lehet.[12]"

Vagy másokat nézel ennyire hülyének, gondolva, hogy palira tudod szedni az embereket?

2023. dec. 17. 18:32
 334/521 anonim ***** válasza:
51%

"De engem nem érdekel, hogy mit mondasz, ez csak egy mese, legenda, hogy nincs."

Akkor ilyen alapon a Tízparancsolatnak is kell hogy legyen emberi szerzője :) és csak egy legenda hogy Mózes Istentől kapta azokat :)

"Amúgy logikád szerint a Korán hitelessége a Biblia alatt van, mert ott legalább több szerzőt pontosan ismerünk, ha nem is mindet, a Korán esetében egyet sem."

Nem, az én logikámból nem következik ilyen. Ti keresztények állítjátok hogy az Újszövetség könyveit emberek írták. Akkor viszont nektek keresztényeknek kell bizonyítanotok hogy azok a személyek írták akiket a kereszténység állít, és itt jön a bukta hogy tudjuk nem azok írták. Egyébként az iszlám szerint az eredeti Evangéliumnak nincs emberi szerzője, hanem az Isten szava. Nektek keresztényeknek nem tetszett Isten szava ezért meghamisítottátok azt de annyian hogy már ti magatok sem tudjátok melyik hamisítást ki írta :)

"Az, hogy látomásokat kapott, nem történelmi tény, hanem a keresztény hit része. Egy ateista valószínűleg azt mondaná, hogy hallucinált, vagy azt, hogy Dániel könyve és egyéb apokaliptikus irodalom alapján írt egy saját könyvet."

De engem még mindig az érdekel hogy írhatta a közel 100 éves János ezeket a szövegeket. Erre válaszolnál? A keresztény mese továbbra sem érdeke.

"Problémád van egyszerű állítások megértésével? Olvasd már újra el, amit írtam. Plusz olvasd már tovább azt, ahonnan idézel szövegeket. Értem én, hogy csak a wikipédiára támaszkodsz, de ott is írják. Olyan hülye vagy, hogy kimásolsz forrás nélkül 4 állítást, majd nem olvasol egyetlen mondatot se tovább?"

Tovább olvastam de az nem érdekes mert csak a keresztények hazudozása. Ugyanazt írja amit te. Hogy János lediktálta.

"Vagy másokat nézel ennyire hülyének, gondolva, hogy palira tudod szedni az embereket?"

Na akkor nézzük ki a hülye. Ha te lediktálsz egy szöveget, tehát valaki más írja le de te mondod mit írjon, akkor gyengébb lesz annak a nyelvezete? A szavak használata más lesz mit ha te írtad volna? Másképpen mutatkoznál be? Változna a stílusod és a teológiai nézeted? A válasz hogy nyilván nem. Egy diktálástól ezek nem változnak. Csak egy idióta magyarázná ezeket azzal hogy János diktálta :) Kizárólag akkor lehetséges ez mind ha más személy írta.

2023. dec. 17. 21:22
 335/521 anonim ***** válasza:

Azt mondta Magáról, hogy Isten, és nem egy panteista vallásban. Azt mondta, Ő ugyanaz az Isten, mint az Atya, aki egyedüli, teremtő, megváltó, szabadító. Ilyen szövegkörnyezetben nem az erkölcsi tanításai az elsődlegesek, hanem, hogy Isten valóban lejött-e a földre.

3 lehetőség van: hazudott és gonosz, tévedett és bolond, vagy igazat mondott. Vagy leköpjük és megöljük, vagy leboroulnk előtte imádattal. Nincs más opció.

2023. dec. 17. 21:34
 336/521 anonim ***** válasza:

"Akkor ilyen alapon a Tízparancsolatnak is kell hogy legyen emberi szerzője :) és csak egy legenda hogy Mózes Istentől kapta azokat :)"

A tízparancsot Isten kőbe véste saját ujjával és adta át Mózesnek a Biblia szerint. A Koránt Allah saját kezével írta?

"Nem, az én logikámból nem következik ilyen."

De ez következik, hiszen egyik esetben a szerzőség pár könyv esetén bizonytalan, a másik esetben a szerzők teljesen ismeretlenek.

"De engem még mindig az érdekel hogy írhatta a közel 100 éves János ezeket a szövegeket."

Még hányszor kell válaszolni? Evangéliumát 84 évesen fejezte be, lehet már sok éve írta, leveleit előtte írta, a Jelenések könyvét pedig diktálta.

"Tovább olvastam de az nem érdekes mert csak a keresztények hazudozása."

Haha minden, ami cáfol téged, vagy magyarázatot ad a másik állítására, az keresztény hazudozás :D

De bizonyítsd, hogy az, mert továbbra se érdekel szart az egyéni véleményed. Nem vagy szaktekintély semmiben sem.

"Ha te lediktálsz egy szöveget, tehát valaki más írja le de te mondod mit írjon, akkor gyengébb lesz annak a nyelvezete?"

Mivel görögül írtál és mind János, mind az író anyanyelve az arámi volt, így igen, gyengébb lesz, ha az írnoka gyengébben tudott görögül, mint ő.

"Változna a stílusod és a teológiai nézeted?"

Mutass már rá, hogy hol változott teológiai nézete.

2023. dec. 17. 22:09
 337/521 anonim ***** válasza:
0%

"3 lehetőség van: hazudott és gonosz, tévedett és bolond, vagy igazat mondott. Vagy leköpjük és megöljük, vagy leboroulnk előtte imádattal. Nincs más opció."

Van még egy olyan opció is hogy utólag hamisították bele emberek Jézus istenségét. Ez még nem fordult meg a fejedben?

2023. dec. 18. 09:08
 338/521 anonim ***** válasza:
0%

"A tízparancsot Isten kőbe véste saját ujjával és adta át Mózesnek a Biblia szerint."

Nem érdekel a meséd. A te logikád alapján ez mese. Ki írta a Tízparancsolatot? Ha te azt követeled tőlem mutassam meg ki a Korán szerzője akkor te is mutasd be ki a Tízparancsolat szerzője.

"A Koránt Allah saját kezével írta?"

Allahnak nincs keze. Ha te egy olyan istenségben hiszel aki szó szerint az ujjaival véste a szöveget az arra utal hogy egy ember formájú istenségben hisztek.

"De ez következik, hiszen egyik esetben a szerzőség pár könyv esetén bizonytalan, a másik esetben a szerzők teljesen ismeretlenek."

Akkor a Tízparancsolatot kukázhatod mert a logikád alapján hiteltelen, mivel nincs emberi szerzője :)

"Még hányszor kell válaszolni? Evangéliumát 84 évesen fejezte be, lehet már sok éve írta, leveleit előtte írta, a Jelenések könyvét pedig diktálta."

Te nem tudsz számolni? Ha 6-ban született és 100 körül írta akkor hogy lehet 84 éves? :) Nálam ez 95 körül van.

"De bizonyítsd, hogy az, mert továbbra se érdekel szart az egyéni véleményed. Nem vagy szaktekintély semmiben sem."

Ha értelmi fogyatékos vagy nem tudok segíteni.

"Mivel görögül írtál és mind János, mind az író anyanyelve az arámi volt, így igen, gyengébb lesz, ha az írnoka gyengébben tudott görögül, mint ő."

Az írnoknak csak annyi volt a dolga hogy leírja amit diktálnak neki szóval neki nem kell jól tudnia görögül. Ha tudott görögül írni akkor a szöveg nem lehet gyengébb te féleszű :) Ha te tudsz írni angolul akkor egy felsőfokú diktált szöveget is le tudsz írni és nem lesz gyengébb a szöveg mivel nem neked kell megfogalmazni. Ha viszont neked kell megfogalmaznod angolul na akkor gyengébb lesz a szöveg. Felfogtad?

"Mutass már rá, hogy hol változott teológiai nézete."

Azt írja a szöveg hogy változott, de nem tér ki rá.

2023. dec. 18. 09:22
 339/521 anonim ***** válasza:

""3 lehetőség van: hazudott és gonosz, tévedett és bolond, vagy igazat mondott. Vagy leköpjük és megöljük, vagy leboroulnk előtte imádattal. Nincs más opció."

Van még egy olyan opció is hogy utólag hamisították bele emberek Jézus istenségét. Ez még nem fordult meg a fejedben?"

De, viszont min. 4 ember írta le a történetét, és mennybemenetele után már abban a generációban olyan hatása volt Jézusnak, hogy csak úgy nem lehetett volna meghamisítani mindent, (vagy bármit), amit mondott, az emberek észrevették volna.

2023. dec. 18. 10:52
 340/521 anonim ***** válasza:
0%
Hogyne lehetett volna meghamisítani mikor létezik több mint 30 evangélium de a keresztények 4 kivétellel mindet hamisításnak tekintik. Tehát még a keresztyének szerint is az evangéliumok 90%-a hamisított.
2023. dec. 18. 10:56
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!