Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol utal arra, hogy...

A Biblia hol utal arra, hogy JÉZUS maga ISTEN? JÉZUS maga utal erre valahol?

Figyelt kérdés
Sziasztok erről sokan sokfélét gondolnak, engem itt most a Bibliai utalások érdekelnének, mert úgy tudom van erre utalás. köszönöm előre is.
2023. nov. 14. 17:04
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
 371/521 anonim ***** válasza:
18%

Két mondatrészből is. Egyrészt ízt írja egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk. Egyértelmű hogy ez szimbolikus hiszen emberek csak szimbolikusan lehetnek egyek és ehhez hasonlítja Jézus hogy ő is egy az Atyával tehát nem szó szerint értendő.

Másik hogy azt mondja én őbennük és te énbennem. Ez is szimbolikus hiszen ha attól hogy Jézus őbennük van, nem lesznek istenek akkor Jézus sem lesz Isten attól hogy az Atya Jézusban van.

2023. dec. 20. 09:23
 372/521 anonim ***** válasza:
De várj, a tételmondatod az volt hogy Jézus és a tanítványok egy, nem az, hogy a tanítványok egymással egyek, és nem is az, hogy Jézus a tanítványokban van és a tanítványok Jézusban.
2023. dec. 20. 11:16
 373/521 anonim ***** válasza:
100%
mindegy. Bármit kitalálsz, hogy belepaszírozd az érveidbe az igazságot, ilyen emberrel nem érdemes vitázni.
2023. dec. 20. 11:40
 374/521 anonim ***** válasza:
0%
Hát de pont erről van szó ebben a versben. Az a lényege hogy a hit és Isten üzenete teszi őket eggyé. Most komolyan ezekből a versekből hogy hozod ki hogy Jézus Isten?
2023. dec. 20. 12:02
 375/521 anonim ***** válasza:

abból a versből, amit te hoztál be, nem azzal kapcsolatban, hogy Jézus Isten én hogy hozom ki azt, h Jézus Isten? Fiam, ez az ige úgy jött ide, hogy te hoztad ide valami tök mással kapcsolatban.

"Én és az Atya egy vagyunk"

2023. dec. 20. 12:37
 376/521 anonim ***** válasza:
0%

Látom már azt sem tudod mit beszélsz. Te mondtad hogy az a bizonyíték Jézus Istenségére hogy azt mondta "Én és az Atya egy vagyunk". És hát az általam mutatott versben mondja ezt "ahogy mi egyek vagyunk" Eddig tudsz követni? :)

Utána pedig kifejtettem hogy miért nem jelentheti ez azt hogy Jézus Isten, majd megkérdeztem hogy a szövegkörnyezet figyelembevételével szerinted ezekből a versekből hogy hozod ki mégis hogy Jézus Isten?

2023. dec. 20. 13:06
 377/521 anonim ***** válasza:

"ahogy mi egyek vagyunk" ... folytasd...

Én már válaszoltam erre: ahogy mi egyek vagyunk (Az Atya és Jézus), ugyanúgy legyenek egyek a tanítványok is (egymással).

2023. dec. 20. 14:28
 378/521 anonim ***** válasza:
18%
De hol van ebben hogy Jézus Isten? Azt írja egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk. Egyértelmű hogy ez szimbolikus hiszen emberek csak szimbolikusan lehetnek egyek és ehhez hasonlítja Jézus hogy ő is egy az Atyával tehát nem szó szerint értendő.
2023. dec. 20. 14:57
 379/521 anonim ***** válasza:
54%

Isten az Istennel egy (Jézus és Atya)

Ember az emberrel egy (tanítványok egymással)

Te eddig azt mondtad a szövegről, hogy Jézus azt mondja, hogy Ő és a tanítványok egyek, amit nem mond. Akkor meggondoltad magad erről?

2023. dec. 20. 15:07
 380/521 anonim ***** válasza:
90%

Ézsaiás 45:23

Megesküdtem önmagamra, igazságot mondtam, szavam visszavonhatatlan: mindenki térdet fog hajtani előttem, mindenki rám esküszik,

Rómaiakhoz 14:11

Ahogyan az Írás mondja: „Mindenki térdet hajt előttem, mindenki nyilvánosan elismeri, hogy én vagyok az Isten. Olyan biztos ez, mint ahogy élek, mondja az Örökkévaló.”

Filippiekhez 2:10

Térdet hajt minden teremtmény Jézus nevére Mennnyen, Földön és föld alatt

2023. dec. 20. 15:34
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!