Jézusnak mi lenne az álláspontja az LMBTQ közösségekkel kapcsolatban?
19, 20-as, a katolikus barátod rosszul mondta (vagy te értetted rosszul amit mondott). Az Ószövetség először is nem utólag lett hozzácsapva az Újszövetséghez, hanem évezredekkel KORÁBBAN keletkezett (és századokon keresztül íródott).
A Szentírás szerint Istennek természetesen VAN HATALMA a betegségek fölött!
A Szentírás sokféle betegséget ismer: olyat is, ami Istentől érkező próbatétel, olyat is, ami tisztátalan, gonosz erőktől érkező rontás, meg olyat is, ami született fogyatékosság.
Bármelyikben szenvedsz is, Istenhez kell fordulnod a szenvedéseidben. Olvasd a Szentírást, imádkozz és kérd Istent, hogy segítsen a szenvedéseidben!
Ha a betegség démonoktól származik, Isten meggyógyít abból a megtérés által.
Ha másfajta próbatétel, akkor azt imádkozzuk: "Legyen meg a Te akaratod." Az ilyen próbatételben is Istenhez kell fordulnod, hogy segítsen elfogadni és elviselni a betegségedet.
Hidd el, meg fogja hallgatni a te imádságodat!
12-esnek, 1. vagyok
"Olyat viszont nem mondott, hogy éljenek boldogan együtt azonos neműek egymással!"
Nem is állítottam, hogy mondott. Nem is az volt a kérdés, hogy mit mondott. A kérdés az volt, hogy mit szólna hozzá. Szerintem azt szólná.
Szerintem azt pártolná, hogy az emberek boldogan éljenek együtt és nem azt, hogy bántsák egymást és önmagukat.
Szia
Azt nem tudhatjuk mit mondana nekik, róluk, de azt igen, hogyan gondolkodhatott a helyzetükről és a tetteikről. A mondanivalója között biztosan ott lenne ehhez hasonló: "„Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára” Cselekedetek 2:38.
Jézus semmit nem mondott külön a melegekről, de azt lehet tudni a Bibliából, hogy hogy a Szodoma-Gomorra szintű főbenjáró bűnként tartották számon, és ezt Jézus sem kérdőjelezte meg. Ebből ki lehet következtetni, hogy hogyan gondolt rá.
A melegek természetesen meghamisítják a szavait és megpróbálják úgy beállítani, hogy az "Iten előtt mindenki egyenlő" azt jelenti, hogy szerinte oké a melegházasság meg a többi agybaj. Erről szó sincs: a meleg embert Jázus ugyanúgy szereti, de homoszexuális aktus főbenjáró bűnnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!