Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak mi lenne az álláspont...

Jézusnak mi lenne az álláspontja az LMBTQ közösségekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2022. nov. 30. 07:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/120 anonim ***** válasza:
31%

19, 20-as, a katolikus barátod rosszul mondta (vagy te értetted rosszul amit mondott). Az Ószövetség először is nem utólag lett hozzácsapva az Újszövetséghez, hanem évezredekkel KORÁBBAN keletkezett (és századokon keresztül íródott).

A Szentírás szerint Istennek természetesen VAN HATALMA a betegségek fölött!

A Szentírás sokféle betegséget ismer: olyat is, ami Istentől érkező próbatétel, olyat is, ami tisztátalan, gonosz erőktől érkező rontás, meg olyat is, ami született fogyatékosság.

Bármelyikben szenvedsz is, Istenhez kell fordulnod a szenvedéseidben. Olvasd a Szentírást, imádkozz és kérd Istent, hogy segítsen a szenvedéseidben!

Ha a betegség démonoktól származik, Isten meggyógyít abból a megtérés által.

Ha másfajta próbatétel, akkor azt imádkozzuk: "Legyen meg a Te akaratod." Az ilyen próbatételben is Istenhez kell fordulnod, hogy segítsen elfogadni és elviselni a betegségedet.

Hidd el, meg fogja hallgatni a te imádságodat!

2022. nov. 30. 14:29
 22/120 anonim ***** válasza:
67%

12-esnek, 1. vagyok

"Olyat viszont nem mondott, hogy éljenek boldogan együtt azonos neműek egymással!"

Nem is állítottam, hogy mondott. Nem is az volt a kérdés, hogy mit mondott. A kérdés az volt, hogy mit szólna hozzá. Szerintem azt szólná.

Szerintem azt pártolná, hogy az emberek boldogan éljenek együtt és nem azt, hogy bántsák egymást és önmagukat.

2022. nov. 30. 15:09
 23/120 KZitus ***** válasza:
83%

Szia

Azt nem tudhatjuk mit mondana nekik, róluk, de azt igen, hogyan gondolkodhatott a helyzetükről és a tetteikről. A mondanivalója között biztosan ott lenne ehhez hasonló: "„Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára” Cselekedetek 2:38.

2022. nov. 30. 15:36
 24/120 anonim ***** válasza:
27%
"Ne tegyétek többé."
2022. nov. 30. 16:36
 25/120 anonim ***** válasza:
86%
Én sem kárhoztatlak: eredj el, és többé ne vétkezzél!" (Jn. 8:10-11)
2022. nov. 30. 16:40
 26/120 anonim ***** válasza:
74%
Jézus eztet nem támogatná.
2022. nov. 30. 16:46
 27/120 NTBS ***** válasza:
28%
Szerintem ellenezte volna.
2022. nov. 30. 16:54
 28/120 anonim ***** válasza:
30%

Jézus semmit nem mondott külön a melegekről, de azt lehet tudni a Bibliából, hogy hogy a Szodoma-Gomorra szintű főbenjáró bűnként tartották számon, és ezt Jézus sem kérdőjelezte meg. Ebből ki lehet következtetni, hogy hogyan gondolt rá.

A melegek természetesen meghamisítják a szavait és megpróbálják úgy beállítani, hogy az "Iten előtt mindenki egyenlő" azt jelenti, hogy szerinte oké a melegházasság meg a többi agybaj. Erről szó sincs: a meleg embert Jázus ugyanúgy szereti, de homoszexuális aktus főbenjáró bűnnek számít.

2022. nov. 30. 17:23
 29/120 anonim ***** válasza:
94%
„Aki bűntelen közületek, az dobja rá az első követ!”
2022. nov. 30. 22:06
 30/120 anonim ***** válasza:
18%
Nem a bűnösségről van itt szó. Persze, mindenkivel megesik, hogy rosszat mond a szüleire, véletlenül kimondja azt, hogy Jehova vagy véletlenül megöl 61 embert. De az, hogy valaki életvitelszerűen bűnös és erre még büszke is... Az nem jó dolog.
2022. nov. 30. 22:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!