Jézusnak mi lenne az álláspontja az LMBTQ közösségekkel kapcsolatban?
A kérdés az volt, hogy mi lene Jézus álláspontja. Szerintem az lenne amit 1. válaszban leírtam.
Jól látható, hogy a homoszexualitás ellenzése mit okoz az országban.
Gyülölködést, szenvedést.
Szerinted ezt támogatná Jézus?
Szerinted ítélne arra Jézus bárkit, hogy éljen magányosan, boldogtalanúl, csak mert miért ne?
Meg lehet nézni azokat a helyeket ahol elfogadják a homoszexuálisokat. Mennyivel békésebbek.
Jézus szerinted nem az elfogadást, szeretet, békét hírdette?
Pont ezért tettem fel a kérdést. Mert hallottam keresztény közösségeken belül lévő emberektől is negatív véleményt az irányukba, és nem tudtam hogy most mi lehet a valóban elfogadott álláspont ezzel kapcsolatban.
Köszi a választ!
Lehet azt mondani, hogy Jézus és a vallás békés, de ha igaz a vallás, akkor az emberek többsége mind a pokolba jut. A homoszexualitás az Úr előtt förtelmes, Szodoma és Gomora is ment a levesbe elég durván, mert azonos neműek együtt voltak (többek között).
A vallás meg amúgy sem megváltás a földi életre. Rengeteg mártír volt akik meghaltak vagy megkínoztak, a világon ugyan úgy hal éhen a keresztény és a nem keresztény is, sőt Pál apostolnak egész életében voltak kínjai. Ugyan úgy lehet szar élete egy kereszténynek is, sőt. Még az is necces ha egy férfi és nő van együtt házasságon kívül, mert az Isten csak a szeplőtlen házasságot nem ítéli meg, szinte szó szerint így van leírva.
Szóval röviden, akinek nem tetszik, az ne legyen vallásos. Nem értem mi a toszért kell Jézussal alkudozni. Vagy elfogadja vagy nem, ha csak félig vallásos, és átugorja azokat a részeket, ahol a melegséget bűnnek említik, akkor csak magát keseríti az illető.
A magukat kereszténynek valló ítélkezők is bűnt követnek el, mert semmi közük nincs megítélni másokat, az nem az ő dolguk, és akkor csúfolódnak és azt hiszik mennyivel jobbak.
Nyilván elítélné azt, ahogyan politikai erők hergelnek ellenük.
Másrészről bár szeretik ezt hangoztatni, sehol sem merül fel Jézus beszédeiben, hogy a keresztényi értékek bárhogyan is a hagyományos férfi női kapcsolatokban, a házasság intézményében manifesztálódnának. Szóval szerintem ő semmiképp nem ítélné el a közösség tagjait.
Ugyanakkor valószínűleg az ilyen identitáspolitikával sem értene egyet, mert csak a földi lét egy aspektusának totemizálása. Igaz, utóbbira valószínűleg nem lenne szükség, ha mindenki inkább azzal lenne elfoglalva, hogy mi lesz vele feltámadáskor (ami inkább következik Jézus tanításaiból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!