Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak mi lenne az álláspont...

Jézusnak mi lenne az álláspontja az LMBTQ közösségekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2022. nov. 30. 07:30
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/120 anonim ***** válasza:
78%

"Mekkora egy ostoba tudatlan és átgondolatlan feltevés, amit írtál."

Nem.

"Az eredeti genetikába nincs és nem is volt beleírva a homoszexualitás. Ezt az emberi bűn hozta magával."

1. Akkor hozzál valamilyen bizonyítékot, hogy nem volt benne az eredeti genetikában.

2. Aztán légyszíves írd le pontosan melyik bűnök képesek módosítani az emberi genetikán és, hogy melyik bűn és hogyan módosította a géneket úgy, hogy belekerüljön ez. Aztán elmondhatnád, hogy ki teremtette meg az embert úgy, hogy a génjeit a bűn elkövetés módosítani tudja és így belekerülhessen?

Még a saját felvetésed szerint is Isten tette bele a génekbe.

"A homoszexualitás nem genetikai rendellenesség,"

Valóbban nem genetikai rendellenesség. Nem is állítottam azt, hogy az lenne. De a géneknek nagyon is van hozzá köze.

Lásd.: [link]

"hanem a bűnből eredő saját nem iránti erkölcstelen testi gerjedelem,"

Melyik erkölcsi nézet szerint erkölcstelen?

Mert az itt lényeges Jézusi erkölcs szerint még nem bizonyított, hogy az lenne.

De ha gondolod akkor válaszold meg ezeket a részeket és bizonyítsad:

"Nem bizonyítottad, hogy Jézus szerint ez bűn lenne.

Azt sem, hogy nem több az egész az akkori erkölcs (de nem Jézusé) maradványánál.

Azt sem, hogy ha régen bűn volt akkor ma is az-e mint ahogyan jó pár bűn van leírva a bibliában amik az egyházak tanításai szerint már nem érvényesek, amik ma már bűnnek számítanának, kivitelezhetetlenek, vagy akár káros és ártó lenne a betartásuk.

Mint ebben az esetben is a bűnnek tartás káros és ártó."

"amit ma már divatnak,"

Az nem divat, hogy nem kell hazugságban élnie és felvállalhatja az igazságot anélkül, hogy utána máglyán elégetnék.

"természetesnek"

Definiáld. Mi alapján lesz valami természetes?

"és politikai választói haszon erő szerzésnek neveznek!"

Ha szerinted az lesz mert a kormány egyik áldozata a gyűlöletkeltési stratégiájában, akkor nagyon sok másra is lehet ugyan ezt mondani. Most például a tanárok vannak ugyan úgy terítéken mint nemrégiben ők voltak. De lassan már nem marad olyan ember aki valamilyen tulajdonsága miatt ne került volna az ellenségek közé.

2023. jan. 21. 08:43
 92/120 anonim ***** válasza:
24%

#91# : „Még a saját felvetésed szerint is Isten tette bele a génekbe.”

Én nem állítottam ilyet. Isten az embert tökéletesnek teremtette. Ha génekben a genetikában lenne a homoszexualitás akkor Isten kétneműnek teremtette volna az embert így egy ember két nemiszervvel rendelkezne és akkor mindenki mindenkivel és az a férfi aki elöbb betalál a más um. Női nemiszervébe. Az állatvilágban van ilyen. Nos, ha génekben a genetikában lenne a homoszexualitás akkor már a kezdetek kezdetén az első szaporodási ciklusban jelenkezett volna ez a dolog, de nem volt ilyen. Érdemes utána nézni mikor keletkeztek az első ilyen ezzel kapcsolatos leírások. Aztán itt vannak azok a bizonyos keveredések, amikor az angyalok megkívánták a földi lányokat és testet öltöttek és szeretkeztek velük, amely kapcsolatokból megszülettek a kevertfajú utódok. Itt már történt egy genetikai fertőzés és a bűn elszaporodott és Isten aztán el is pusztította azt a világot özönvíz által. Ám később ez a faji keveredés újból megismétlődött.

“Melyik erkölcsi nézet szerint erkölcstelen?

Mert az itt lényeges Jézusi erkölcs szerint még nem bizonyított, hogy az lenne.

Isten szerint erkölcstelen és az ember egészséges természete szerint is erkölcstelen. Isten tiltotta az ó szövetségben a homoszexualitást, amit Jézus nem változtatott meg és nem szüntetett meg.

Mt.5,17. Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Ezt a törvényt és tényt támasszák alá az Apostolok is.

Rm.1,27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

Gal.5,19. A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.

Ef.4,19 . Kik erkölcsi érzés nélkül, önmagukat a bujálkodásra adták, minden tisztátalanságnak nagy nyereséggel való cselekedésére.

Kol.3,5. Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;

1Tim.5,6. A bujálkodó pedig élvén megholt.

2Pt.2,18. Mert hiábavalóság kevély szavait szólván, testi kívánsággal, bujálkodással elhitetik azokat, a kik valóban elszakadtak a tévelygésben élőktől,

Júd.1,4 . Mert belopózkodtak valami emberek, a kik régen előre beírattak ezen ítéletre, istentelenek, kik a mi Istenünknek kegyelmét bujálkodásra fordítják, és az egyedüli Urat, az Istent, és a mi Urunkat, a Jézus Krisztust megtagadják.

Az újszövetségben a homoszexualitásról úgy olvashatsz, hogy bujaság. A bujaság, mint erkölcstelen és tisztátalan bűnt jellemez a Szent Írás.

Tehát itt vannak az igék, melyek alátámasztják és bizonyítják, hogy a bujálkodás, homoszexualitás, az azonos nemű iránti testi vágy és gerjedelem igenis bűn. Bőn volt mindig is az ó szövetségben is és most is az.

„Definiáld. Mi alapján lesz valami természetes?”

Természetes az, ami eredeti, igazi, valódi, megütközés nélküli, botrány nélküli, nyilvánvaló, egyértelmű, magától értetődő, fesztelen, folyik mint a vízfolyás, akadálytalanul halad, stb.

A bűn eleve megütközést és botrányt okoz ugyanígy a bujaság, homoszexualitás is. A politikai hátérhatalom nagyvezérei pedig pont ezzel élnek vissza. Támogatták bőségesen sok módszerekkel, hogy a sok év alatt „divatként” elterjedjen és elfogadottá váljon, azaz, hogy természetesen hasson a világ társadalmára a bujaság, homoszexualitás. Az LMBTQ létrehozásával hivatalossá is tették, még saját „nemzeti” szivárványos lobogót is gyártottak hozzá, amivel már tudnak érvelni, hatni a politikai életben, csakhogy meg osszák a társadalmat, mert az „oszd meg és uralkodj” alapon tudnak beleszólni dolgokba. A társadalom megosztása szolgálja az ő hatalmuk kiszélesítését. Háborúk és gyarmatosítások folytak és történtek ezen az alapelven. Ez most sincs másként. Így működik a bűnös rendszer. Provokálás és uszítás ennek része a PRIDE felvonulás és fesztivál! Provokálás és uszítás amit bizony ők kezdeményeztek és nem a természetes hetero-k, heteroszexuális beállítottságúak.

2023. jan. 21. 13:59
 93/120 anonim ***** válasza:
36%

"Én nem állítottam ilyet."

Nem is írtam, hogy állítottál csak abból következett amit állítottál.

"Isten az embert tökéletesnek teremtette."

Ez így bármit takarhat. Isten szerint lehet úgy tökéletes, hogy a génekben benne van az amit leírtam. Ő olyan indokokat is lát és ért amiket te nem tudsz felfogni.

"Ha génekben a genetikában lenne a homoszexualitás akkor Isten kétneműnek teremtette volna az embert így egy ember két nemiszervvel rendelkezne és akkor mindenki mindenkivel és az a férfi aki elöbb betalál a más um. Női nemiszervébe."

Egyáltalán nem biztos attól még, hogy te nem látod az értelmét és az indokot az egész mögött.

" Nos, ha génekben a genetikában lenne a homoszexualitás akkor már a kezdetek kezdetén az első szaporodási ciklusban jelenkezett volna ez a dolog, de nem volt ilyen. Érdemes utána nézni mikor keletkeztek az első ilyen ezzel kapcsolatos leírások. "

Nézz utána. De még linkeltem is forrást, hogy ott vannak a génekben. Az pedig, hogy nem írták le nem jelenti azt, hogy nem volt.

"Isten tiltotta az ó szövetségben a homoszexualitást, amit Jézus nem változtatott meg és nem szüntetett meg."

Ahogyan "Isten" sok mást is tiltott elvileg az ószövetségben amikkel manapság egyáltalán nem foglalkozik senki.

Bizonyítsad, hogy ez azok közé tartozik amikkel még manapság is kell foglalkozni és nem azok közé amik ma már nem lényegesek.

"Az újszövetségben a homoszexualitásról úgy olvashatsz, hogy bujaság. A bujaság, mint erkölcstelen és tisztátalan bűnt jellemez a Szent Írás."

Támaszd alá, hogy a bujaság alatt a homoszexualitást értették és nem csak belemagyarázod.

"Természetes az, ami eredeti,"

A márkás cipőm is eredeti még sem lesz természetes.

"igazi, valódi,"

Mutass valami ami nem valódi a világban. A homoszexuálisok is valódiak. Léteznek. Akkor ők is természetesek.

"megütközés nélküli, botrány nélküli,"

Rengeteg botrányos és szörnyű dolog van a természetben. Attól még nem lesz természet ellenes.

"nyilvánvaló, egyértelmű, magától értetődő,"

Tehát megint amit nem értesz meg egyből azt elutasítod. Ez aztán a logika. Sokaknak nem érthető, nem egyértelmű a biblia akkor az is természet ellenes?

"fesztelen, folyik mint a vízfolyás, akadálytalanul halad, stb."

Én egy definíciót kértem nem pedig, hogy idéz egy szótárból.

"A bűn eleve megütközést és botrányt okoz ugyanígy a bujaság, homoszexualitás is."

Temérdek ember van akiket egyáltalán nem érdekel. Sokkal békésebben is élnek. Nincs olyan, hogy egy lányt megvernének azért mert homoszexuálisnak gondolják.

Várom a bizonyítékokat és jó lenne ha letudnád írni mit jelent szerinted az, hogy valami természetes és nem csak egy szótárból minden szót amit találsz.

2023. jan. 21. 15:29
 94/120 anonim ***** válasza:
75%

"A bűn eleve megütközést és botrányt okoz ugyanígy a bujaság, homoszexualitás is. A politikai hátérhatalom nagyvezérei pedig pont ezzel élnek vissza. Támogatták bőségesen sok módszerekkel, hogy a sok év alatt „divatként” elterjedjen és elfogadottá váljon, azaz, hogy természetesen hasson a világ társadalmára a bujaság, homoszexualitás. Az LMBTQ létrehozásával hivatalossá is tették, még saját „nemzeti” szivárványos lobogót is gyártottak hozzá, amivel már tudnak érvelni, hatni a politikai életben, csakhogy meg osszák a társadalmat, mert az „oszd meg és uralkodj” alapon tudnak beleszólni dolgokba. A társadalom megosztása szolgálja az ő hatalmuk kiszélesítését. Háborúk és gyarmatosítások folytak és történtek ezen az alapelven. Ez most sincs másként. Így működik a bűnös rendszer. Provokálás és uszítás ennek része a PRIDE felvonulás és fesztivál! Provokálás és uszítás amit bizony ők kezdeményeztek és nem a természetes hetero-k, heteroszexuális beállítottságúak."

Lehetne hogy nem gyártunk világméretű & spirituális összeesküvést abból az egyszerű tényből hogy van olyan férfi/nő aki a saját neméhez vonzódik szexuálisan? Mert g#ci ez eskü komédia, angyalok akik leugranak a Földre b#szni, titkos sátánista háttérhatalom, meg nem tudom miket olvastam itt. Nevetséges és szánalmas egyszerre, ennyire nem lehet valaki két bites.

2023. jan. 21. 16:15
 95/120 anonim ***** válasza:
30%

#93#

Én úgy gondolom eleget írtam és megválaszoltam, amit te semmibe veszel és kimagyarázod belemagyarázással és okoskodással.

"Várom a bizonyítékokat és jó lenne ha letudnád írni mit jelent szerinted az, hogy valami természetes és nem csak egy szótárból minden szót amit találsz."

Szóval én írtam, te pedig mellébeszélsz és a kéréseddel szemben te semmilyen bizonyítékot nem hoztál fel és nem említettél meg. Ez így elég meddő és értelmetlen nemgondolod?

"Bizonyítsad, hogy ez azok közé tartozik amikkel még manapság is kell foglalkozni és nem azok közé amik ma már nem lényegesek."

Idéztem az igéket és az ésszerű logikus következtetéseket. Neked mi kell ennél több? Az, hogy Jézus megjelenjen neked és szemtől szembe megmondja neked, hogy a homoszexualitás igen is bűn!!! Amíg ez nem történik meg, addig neked mondhat bárki bármit is, te ragaszkodsz a saját elképzelésedhez, saját nézetedhez. Amíg ez így van, addig nincs értelme a további eszmecserének.

Kérdeztél a természetességről. A te nézeted szerint minden természetes, hiszen egyesek szerint és egyesek számára a bűnözés is természetes ezért is bűnöznek, mert számukra ez teljesen természetes, ahogy számodra is természetes a homoszexualitás. Te nem definiáltad a "természetes" jelentését, de nem is kell hiszen világos és egyértelmű.

Viszatérve a fő kérdésre:"Jézusnak mi lenne az álláspontja az LMBTQ közösségekkel kapcsolatban?", Erre már megválaszoltam.

Azt mondom legyen neked a te hited szerint, aztán majd úgyis szembesül mindenki a saját életével Jézus előtt. Tudod mindenkinek meg kell majd jelennie Jézus előtt, az ítélet elkerülhetetlen. Jézus előtt mit fogsz majd mondani vagy kitalálni vagy magyarázkodni???? Tudod ott már Ő előtte nem lesz alkalom a kertelésre és az üres magyarázkodásokra!!! ott már színról színre megy minden. ISten előtt nyitott könyv az ember szívének gondolatai. Mit fogsz majd mondani Neki??? Azt amit itt irogattál??? Az élet teremtőjének akarod megmagyarázni, hogy hogyan is kell értelmezni a teremtést? Gondold át mélyebben. Komolyan gondoltad? Ha pedig nem érdekel és magasról teszel rá, mert nem hiszel Ő benne, akkor nem értem miért irogatsz ilyen helyre, ahol az a kérdés, hogy vajon "Jézusnak mi lenne az álláspontja az LMBTQ közösségekkel kapcsolatban?"

Nem értem. Kissé olyan trollkodásnak tűnik!!! Te is így látod, így gondold??? Ha nem akkor magyarázd meg a miértet!!!

2023. jan. 21. 17:10
 96/120 anonim ***** válasza:
78%
Egy már biztos: Ha a mennybe ilyenek kerülnek mint a 95 pl. akkó bazdmeg engem a Pokol legmélyebb bugyrába tegyetek, mert hogy ezt nem fogom bírni egy örökkévalóságon át még a nagy Paradicsomban sem, az aztán hót biztos. Hetero vagyok de meleg előbb lennék mint ilyen vallási fanatikus.
2023. jan. 21. 18:45
 97/120 anonim ***** válasza:
71%

"Szóval én írtam, te pedig mellébeszélsz és a kéréseddel szemben te semmilyen bizonyítékot nem hoztál fel és nem említettél meg. Ez így elég meddő és értelmetlen nemgondolod?"

Írtál. Ahogyan a kisgyereket is oda ültethetem a számítógép elé, elkezdi ütni a billentyűzetet és ír valamit. Na az lesz nagyjából annyira értelmes mint amit te írtál "természetes" definíciója címszóval.

Dobálózol egy szóval amiről úgy látszik még elképzelésed sincs, hogy mit jelent csak rá vágod arra ami neked nem tetszik. Ügyes vagy.

Bizonyítékot pedig, hoztam. Ott van a linkelt videó amiben szépen kifejtik, hozzá értő tudósok, hogy ott van a génekben a magja az egésznek. Az ember pedig mivel Isten teremtette ezért ő rakta bele a génjeibe.

Aztán elkezdtél te vagy másik válaszoló olyat magyarázni, hogy a bűn elkövetéssel került be. De ez csak terelés. Ha úgy is került be akkor is Isten csinálta úgy az egészet, hogy az bekerülhessen, bekerüljön.

Lényegében akkor csak valami miatt tett bele egy időzítőt a rendszerbe, hogy később kerüljön bele.

A bujaságos rész pedig szintén egy nagyon durva belemagyarázás. Arra nem hoztál SEMMIT, hogy a bujaságnak miért is kéne ilyesfajta jelentést tulajdonítani.

Vergődsz csak, hogy mindenáron belemagyarázd valahogyan. Az sem érdekel, hogy ha közben szemen köpöd Isten.

"Idéztem az igéket és az ésszerű logikus következtetéseket. Neked mi kell ennél több? Az, hogy Jézus megjelenjen neked és szemtől szembe megmondja neked, hogy a homoszexualitás igen is bűn!!! Amíg ez nem történik meg, addig neked mondhat bárki bármit is, te ragaszkodsz a saját elképzelésedhez, saját nézetedhez. Amíg ez így van, addig nincs értelme a további eszmecserének."

Az kéne, hogy ne csak belemagyarázd a saját nézeteidet a Bibliába. Ennyi erővel mondhatnám, hogy a heteró szexualitás beletartozik a bujaságba és ott vannak az igék a heteroszexualitás innentől bűn.

Csak alá kéne támasztani valamivel, hogy a bujaság azt tartalmazza amit én vagy te állítasz. Mert így belehet idézni bármilyen részt. Aztán csak rá kell fogni, hogy az amit említ az a homoszexualitás.

Hozok egy példát, hogy felfogd.

Idézek neked.

Tíz parancsolat: "Ne ölj!"

(Ilyeneket írsz, és nem ezt még mielött félre értenéd, nem ezt írtad, de SZINTE ilyen) Az "ölj" szó azt jelenti, hogy homoszexuális úgy, hogy ott van, hogy ne tedd.

Kezded érteni mi a probléma az idézeteiddel? Nem fogadnék rá de mindegy.

"A te nézeted szerint minden természetes, hiszen egyesek szerint és egyesek számára a bűnözés is természetes ezért is bűnöznek, mert számukra ez teljesen természetes, ahogy számodra is természetes a homoszexualitás. Te nem definiáltad a "természetes" jelentését, de nem is kell hiszen világos és egyértelmű."

Nem definiáltam mert nem kérted. Ezenfelül nem is állítottam semmit egyenlőre a természetességgel kapcsolatban. Pontosabban mégis. Azt, hogy fogalmad sincs mi az a természetes és csak dobálózol a természet ellenes kifejezéssel arra amit nem szeretsz. Ez dislike számodra ez a szó.

Még annyit, hogy nem ezt jelenti számomra a természetes.

"Jézus előtt mit fogsz majd mondani vagy kitalálni vagy magyarázkodni???? Tudod ott már Ő előtte nem lesz alkalom a kertelésre és az üres magyarázkodásokra!!!"

Akkor készülj fel rendesen mert nem a te nézeteid alapján fog megítélni hanem a saját erkölcse szerint. Nem fogja elnézni a belemagyarázásodat.

De lehet neki elhiszed majd, ha elmondja neked, hogy a természetes szó nem azt jelenti mint a like.

2023. jan. 21. 20:21
 98/120 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond legyen mindenkinek a hite szerint! Nem fogok olyan értelmetlen dolgon vitatkozni, ami nem rajtam múlik, de nem is rajtad, hanem az irgalmas és kegyes és megbocsátó Jézus Krisztuson. Majd akkor Ő előtte meg kell állnunk és meg kell felelnünk, amikor megkérdezi, hogy mit tettél az életeddel? És amikor színről-színre átéled és megtapasztalod újra a le élt életedet valóságosabban, mint valaha, ahol nincs kertelés és mellébeszélés... nos akkor, majd mindenre fény derül, de lehet, hogy akkor már késő lesz.

Mond csak, te hiszel Jézus Krisztusban a testben megjelent IStenben, akinek hatalma van mindenk felett???

Ha nemm hiszel akkor teljes mértékben megértem az álláspontodat. Ha azt mondod, hogy hiszel, de nem tudod mi az Isten szerinti erkölcs és természetes, valamint a bűn igazi fogalma, akkor te nem hiszel hanem maximum csak vallásos vagy egy álszent keresztény, aki a bűnös énjét Jézussal akarja palástolni és elfedezni. Akkor most meggyőződéses hívő vagy vagy pedig csak egy álszent képmutató vallásos ember, aki valójában hitetlen. De akkor mit is akarsz Jézussal bizonygatni vagy alátámasztani???

2023. jan. 21. 22:55
 99/120 anonim ***** válasza:
58%

"Ha azt mondod, hogy hiszel, de nem tudod mi az Isten szerinti erkölcs és természetes, valamint a bűn igazi fogalma, akkor te nem hiszel hanem maximum csak vallásos vagy egy álszent keresztény, aki a bűnös énjét Jézussal akarja palástolni és elfedezni. "

Akkor jobb ha magadba nézel mert fogalmad sincs arról mi az a természetes és az Isteni erkölcsnek általad vélt erkölcs hamis belemagyarázáson alapul.

"Mond csak, te hiszel Jézus Krisztusban a testben megjelent IStenben, akinek hatalma van mindenk felett???"

Nem kell neked bizonygatnom a hitemet, főleg nem úgy, hogy most vezetted le TE MAGAD, hogy "maximum csak vallásos vagy egy álszent keresztény, aki a bűnös énjét Jézussal akarja palástolni és elfedezni".

Nézz tükörbe!

2023. jan. 22. 08:34
 100/120 anonim ***** válasza:
100%

#99#

Köszönöm a válaszod, ami mindent elárul.

"Nézz tükörbe!"

Belenéztem, én már jártam odaát. Ezért is állítom minden bizonyossággal azt, amit írtam. Tudod mi a a "halálközeli élmény", "élet az élet" után ill. "élet a halál után" vagy túléltem a halálomat stb. ????? Na velem ez 30 évvel ezelőtt történt meg, és tudom és tisztában vagyok vele mit írok és mit beszélek.

É nem tudok mást mondani csak azt, hogy tégy úgy ahogy gondolod a saját belátásod szerint én nem akarok befolyásolni senkit és nem is akarok ráerőltetni senkit semmire. Mindenkinek saját szabad akarata van a döntéseiben.

További szép napot kívánok és Isten áldását kívánom neked! Amíg élünk és életben vagyunk addig van remény és addig nem késő dönteni, de honnan tudhatjuk, hogy kinek mikor van itt az ideje a távozásra.

2023. jan. 22. 09:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!