Lehet ortodox zsidó esküvője egy meleg párnak?
Figyelt kérdés
Ha nagyon szeretnének? Tudják, hogy Elohim ezt természetesnek tartja és elfogadja.
Joguk van hozzá? Mert nincs melegházasság.
2022. febr. 21. 16:23
1/11 anonim válasza:
Ez nem politikai, sem nem közéleti kérdés. Kérdezd meg a rabbit mit gondol a melegekről, szerintem nem teszed zsebre a választ 😂
2/11 A kérdező kommentje:
Mármint rendes olyan esküvőre gondoltam: hüpe alatt, áldással stb.
2022. febr. 21. 16:27
3/11 anonim válasza:
Reform zsidóknál lehetséges... de az ortodoxok nem ismerik el ezt... előbbiek miséjén voltam katolikusként...
4/11 anonim válasza:
#3.
Ott sem mindenhol. Csak és kimondottan a progresszív zsidóknál. A reform irányzathoz sorolhatjuk például a neológiát is. Náluk sem engedélyezett és bűnnek tartják az ilyen életmódot.
5/11 anonim válasza:
#3.
Egyébként a judaizmusban istentisztelet van.
7/11 meszike91 válasza:
Nem valószínű. Az egyházi esküvőkre az egyházi szabályok vonatkoznak.
8/11 anonim válasza:
Ortodox zsidóknál kizártnak gondolom az ilyesmit.
9/11 anonim válasza:
Nem, csakis polgári esküvő (de Magyarországon egyenlőre az se).
10/11 Blackice75 válasza:
3Móz 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az.
És mivel sem az Atya sem az Ő szava nem változik, így ez is örök érvényű! Aki ezek ellen tesz nem az Atyától van!!! Mint ahogy egyik vallás sem, egyház nem tőle van, beleértve a kereszténységet is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!