Van itt olyan aki LMBTQ kategóriába sorolja magát és keresztény?
Az Egyház nem dobja ki, csak sajnos sokan nem úgy állnak hozzá, ahogy a katekizmusban van, hanem ellenségesen, gyűlölködve, megvetően, szeretet nélkül.
Ateista vagyok, de nem értem, hogy miért kell az LMBTQ-t, és a kereszténységet vegyíteni.
"Az egyház kidobhat, de a hitemet nem vehetik el"
Szép gondolat, csakhogy az illető nem keresztény, mert akkor a keresztény értékek szerint élne. Aszerint meg a homoszexuális kapcsolat bűn, ez le van írva a Bibliába, nem egyszer, nem kétszer. Ha neki van párja is, tehát egy meleg kapcsolatot tart fent, akkor a keresztény tanítások szerint ő bűnben él, ahogyan azok a heteroszexuális emberek is, akik házasság előtt élnek nemi életet. Felesleges ezt is kifacsarni, mert ez is le van írva a Bibliában.
Ami Jézust illeti, ő követte az òszövetségi hagyományokat, és sehol sem hagyta jóvá a homoszexuális kapcsolatokat, sőt a férfi és nő között ismerte el a házasságot. Az apostolok amúgy jóval nyíltabban beszélnek már erről a témáról.
Félreértés ne essen, én nem vagyok LMBTQ ellenes, de ha valaki hívőnek mondja magát, akkor elvileg illene betartani a vallása szabályait. Vagy ha nem tetszik neki, akkor jöjjön el onnan.
6.
Mert akkor a világnézetét kéne eltörölnie és újat felépítenie. Ez pedig egy nehéz és kellemetlen folyamat.
vagyis ez letezett mielott neven nem neveztek?
titok kepmutatas es nyilvanosag es helyes Istenkovetes kozott van kulonbseg
minel jobban elternek az Igetol annal jobban surgetik Jezus ujraeljovetelet, csakhogy abban nekik nem lesz koszonet, inkabb lassitaniuk kellene es felhagyni a bunnel
7 db lmbtq keresztény, wow. Mondjuk nem tudom, ez melyik válaszolónál mit jelent, formális kereszténységet (ami inkább a kultúrkörből fakad), vagy komoly elkötelezett hitet. Akinek van kedve, írja le.
Itt most nem szeretnék belemenni abba a vitába, hogy akinek a nemi orientációja vagy identitása eltér a többségitől (és azt megéli aktívan vagy nem éli meg), az lehet e keresztény.
Olvastam a témában egy jó könyvet angolul, ajánlom, akit érdekel:
Heavy Burdens: Seven Ways LGBTQ Christians Experience Harm in the Church
Idézek egyet a könyvből, ami tömören összefoglalja a problémát:
„Fearing an eternal damnation from which not even Jesus can save you is a psychological and spiritual terror that no words can fully describe. It cuts LGBTQ people off from the gospel and introduces them to a nightmare religion, a faith in which everithing about your eternal destination hinges on sex and gender.”
A szerző leszbikus, és egyébként a „tradicionális szexuális etika” álláspontján van (nem éli aktívan meg), de nem tartja ördögnek és pokolra valónak azokat se, akik liberálisabb nézeten vannak a kérdésben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!