Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem fogadja el az ősrobban...

Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?

Figyelt kérdés

Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.

Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.

2020. aug. 27. 11:24
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/170 anonim ***** válasza:
5%

98

"Történt egy-két csalás. Na és ? Mindenhol vannak ilyenek. Ami érdekesebb ,hogy ki buktatta le a csalókat ? Hát nem a kreacionisták hanem az igazi tudósok."

Ja, hogy nálad a csalásoknak nincs nagy jelentősége, az még belefér! Értem. Vannak csalások mindenhol csak mások nem úgy gondolkodnak ahogy te róla! Az nagyon jó ha az ateisták lebuktatják egymást! A kreacionistáknak legalább addig ezzel sem kell foglalkozni!

"Nagyon tudsz dobálózni az ilyesmivel közben észre sem veszed ,hogy a kreacosok mindig mindenben hazudnak, félrevezetnek."

Félrevezetni csak azok tudnak akik értelmetlen elméleteket tanítanak és az evolúciótan ilyen!

99

"Bár bizonyítani nem tudom ahogy te sem a saját állításod pusztán valószínübbnek tartom ,hogy a világ keletkezése és működése magyarázható hókuszpókuszok nélkül is."

Igen ebben egyetértünk mert az evolúciótan az igazán nagy hókuszpókusz! Nincs is rá szükség mert a Teremtő Isten ilyen hókuszpókusz nélkül is elboldugult a teremtéssel! Ahol viszont törvény van ott törvényadónak is lennie kell!

"Rajta kívül volt pár “csodaember” a történelem folyamán. Ma is élnek olyan ügyes szemfényvesztők akik ha párezer évvel visszavinnénk az időben akkor lazán elhitetik másokkal, hogy ők isteni erőt birtokolnak."

Igaz vannak ma is szemfényvesztők úgy mint régen de melyik hozza elő a 4 napos hullát a sírból úgy mint Jézus Lázárt?

"Akkor nézd meg. 5 rész, egyenként alig 10 percesek. Már a legelső részben elmagyarázza ,hogy mi az a DNS és hogyan működik."

A DNS -ről tudok de a kérdésem az volt honnan származik a benne lévő információ? Ki írta bele? Erre is választ ad a videó?

"Ezt szintén nagyon érthetően elmagyarázza Zállatorvos. Annak tartom ami, se többnek se kevesebbnek: az élőlények örökletes tulajdonságainak változása generációkon át. Nincs benne se Sátán se Isten se ateizmus."

És ki határozta meg ezt az örökletes tulajdonságot kezdetben? Az eredeti örökletes tulajdonságok kitől vannak? Ki hozta őket létre?

"az élőlények örökletes tulajdonságainak változása generációkon át."

Szerinted ez alkalmas magyarázat arra, hogy hogyan lett az első embernek agya vagy szeme? Vagy folytathatnám a sort: füle vagy orra?

Ha nem örökölt senkitől mert ő volt az első akkor mégis hogyan lett?

"Például az egész Édenkertes történet úgy ahogy van nem történelmi leírás (akkor is ha te annak kezeled). Vagy az özönvíz."

Akkor miért van szó mindkettőről az ősi kínai írásjelekben? Illetve a British Museumban található pecséthengeren - melynek a kutatók a 'Megkísértés henger' nevet adták? Talán nem Ádámot és Évát ábrázolták ott a fával és a gyümölccsel ahogy utána nyúlnak és a kígyóval? Az özönvíznek pedig rengeteg bizonyítéka van még! Már persze annak aki meg akarja egyáltalán látni őket!

"Vagy a méd Dáriusz király (ha jól emlékszem a nevére) személye és története is elég ismeretlen a történelem számára (konkrétan semmit nem tudni róla, semmi nem utal még a létezésére sem)."

A méd Dáriuszról azért nincsen információ a mai történészeknél mert Hérodotosz beszámolójára támaszkodnak Xenophón helyett! Hérodotosz szerint Asztüagész volt az utolsó méd uralkodó, Xenophón szerint viszont a fia III. (II.) Küaxarész. A Biblia az utóbbit támogatja. Steven D. Anderson - A méd Dárius: újraértékelés című könyvét ajánlom neked a témával kapcsolatban. Anderson az ellenérvek ellenére rámutat arra, hogy a meglévő források egy részéből is kimutatható a "méd Dáriusz"-nak az utolsó méd királynak és az ő királyságának a létezése! (Az interneten letölthető angol nyelven)

"Igaz, inkább filmsorozat. Van egy fő történetszál és sok kisebb-nagyobb mellékszál, vannak fő és mellékszereplők. A főszereplő hányatattott sorsból indul majd sok év alatt nagy ember lesz belőle stb."

Hát ha te szerinted a történelem így leírható?!

"Az pedig külön vicc ,hogy végig egy fiatal föld kreacionistára (Walt Brown) hivatkozol...."

Na és ebben mi a vicc? Amikor életének nagy részét ateista tudósként élte akkor jó volt? Hogy rájött az evolúciótan értelmetlenségére és megértette a Biblia igazságát már nem?

Üdv: Gábor

2020. aug. 30. 14:57
 102/170 A kérdező kommentje:

ma 14:57 milyen igazad van!

És attól még a létezést is cáfolni kell, akár tetszik akár nem. Próbáld megcáfolni, hogy Jézus nem is létezett! Sőt, az egész Bibliát!

2020. aug. 30. 16:28
 103/170 anonim ***** válasza:
85%

Miért az evolúció hiteltelenségére alapozzátok isten létezését? A kettő még csak össze sem függ... De ha nagyon ragaszkodsz hozzá akkor tessék az evolúció a következőt jelenti:

Adott egy populáció ami igazolható DNS hibákat tartalmaz.

A hibákból kifolyólag minden születendő egyed más lesz és más előnyökkel illetve hátrányokkal rendelkeznek.

Az egyik jól úszik a másik gyorsan fut a harmadiknak jó lesz a hallása stb.

A természetes kiválasztódás eldönti hogy mely tulajdonság lesz az előnyösebb.

A túlélő egyedek tovább örökítik a tulajdonságaikat és így tovább.

Ezért néz ki most egy bernáthegyi máshogy mint 100 éve és ezért lehetséges hogy a száraz területeken a békák nem növesztenek úszóhártyát.

Ez az evolúció. Most már érted?

2020. aug. 30. 16:33
 104/170 A kérdező kommentje:
valaki igen, valaki nem.
2020. aug. 30. 16:36
 105/170 anonim ***** válasza:
79%

Ha egy növény nemesítésénél vagy egy állatfaj háziasításánál a saját szemeddel látod az eredményét akkor miért nem veszed észre hogy létező dologról beszélünk?

Ennek a belátásához még biológiai ismeretek sem szükségesek.

2020. aug. 30. 16:38
 106/170 anonim ***** válasza:
79%

Gábor!

Ha az itt leirtakat nem látod be akkor vagy pszichiátriai eset vagy, vagy troll.

2020. aug. 30. 16:39
 107/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
83%
Gondolom most majd jól megmondjátok ,hogy “áhá tudod ,hogy igazam van ezért futamodsz meg” de nem ez a helyzet. Egyszerűen egy idő után már beleunok az ilyen szélmalomharcba. Ha már ilyen határozottan tagadod a tudományt (pl: evolúció, ősrobbanás, kormeghatározás stb) akkor az lenne a minimum ,hogy tisztában vagy vele mi az és hogyan működik. Én linkeltem a Talk Originst ahol forrásokkal alátámasztva olvasgathatsz. Linkeltem Zállatorvost aki olyan egyszerűen elmagyarázza az evolúciót ,hogy még akarva sem lehetne jobban. Kb általános-, közép-iskolás anyagról beszélünk. De mintha a falnak beszélnék.
2020. aug. 30. 16:59
 108/170 anonim ***** válasza:
0%

103

"Miért az evolúció hiteltelenségére alapozzátok isten létezését? A kettő még csak össze sem függ... De ha nagyon ragaszkodsz hozzá akkor tessék az evolúció a következőt jelenti:"

Ki alapozza arra? Én csak arra mutattam rá hogy az evolúciótan sem nem tudományos sem nem értelmes!

"Adott egy populáció ami igazolható DNS hibákat tartalmaz."

Nem tudom neked feltűnt e de az én kérdéseim idáig arról szóltak hogy honnan van a DNS? Úgy látszik nem tűnt fel neked!?

Majd akkor induljunk ki meglévőből ha el tudtad magyarázni hogy hogy lett!

"A hibákból kifolyólag minden születendő egyed más lesz és más előnyökkel illetve hátrányokkal rendelkeznek.

Az egyik jól úszik a másik gyorsan fut a harmadiknak jó lesz a hallása stb.

A természetes kiválasztódás eldönti hogy mely tulajdonság lesz az előnyösebb. A túlélő egyedek tovább örökítik a tulajdonságaikat és így tovább"

Ezek nem magyarázzák, hogy valami kezdetben hogy lett!

"A természetes kiválasztódás nem képes új fajokat alkotni; csak a már létező (korábban létező) jellemző vonások között válogat. Ahogy a "kiválasztás" is utal rá, a variációk csökkenek, nem pedig növekednek...A Darwin által megfigyelt Galapagosz - szigeteki pintyek variációi a természetes kiválasztódás, vagyis a mikroevolúció és nem a makróevolúció példái. Miközben a természetes kiválasztódás néha magyarázatul szolgál a legéletképesebb túlélésére, nem magyarázza meg a legéletképesebb eredetét. A természetes kiválasztódás valójában a főbb evolúciós változásokat akadályozza." (Walt Brown: In the Beginning 20. oldal)

"(A természetes kiválasztódásnak) talán van némi stabilizáló hatása, de nem segíti elő a specializálódást. Nem teremtő hatalom, ahogy sokan feltételezték." (Science 217. kötet, 1982. szeptember 24. 1240. oldal)

"Ha egy növény nemesítésénél vagy egy állatfaj háziasításánál a saját szemeddel látod az eredményét akkor miért nem veszed észre hogy létező dologról beszélünk?

Ennek a belátásához még biológiai ismeretek sem szükségesek."

Eredetkérdésről beszéltünk, legalábbis részemről! Csak te igyekeztél ezen gyorsan túllépni mindenféle értelmes magyarázat nélkül!

"Azok számára akik pusztán természeti jelenségként jellemzik az élet történetét, a természetes kiválasztódás szelektáló hatása igazán nehezen legyőzhető probléma. A tudósok számára akik azon versengenek, hogy pontosan leírják a természetben lezajló folyamatokat és jelenségeket (különösen a stasist), a természetes kiválasztódás épp a fontosabb evolúciós változás akadályozója." (Michael Thomas: "Stasis Consired" (A figyelembe vett stasisg, Origins Research, 12. kötet, 1989. 11. oldal))

"Ezért néz ki most egy bernáthegyi máshogy mint 100 éve és ezért lehetséges hogy a száraz területeken a békák nem növesztenek úszóhártyát.

Ez az evolúció. Most már érted?"

Nagy mellébeszélő vagy de azt legalább jól csinálod csak kár hogy a valódi kérdéseimhez semmi köze nincs a válaszaidnak! De még amikkel előjöttél azok sem úgy működnek mint ahogy te azt el szeretnéd adni!

106

"Gábor!

Ha az itt leirtakat nem látod be akkor vagy pszichiátriai eset vagy, vagy troll."

Köszi a bókokat! Majd gondolkozzál el a válaszomon!

Üdv: Gábor

2020. aug. 30. 17:58
 109/170 A kérdező kommentje:
Amúgy Gabi! Mit gondolsz arról, hogy Elon Musk szerint egy szimulációban létezünk? Sok ember állítja ezt, hogy Mátrix gépben létezünk. Egyesek azt mondják, hogy azért nincsenek űrlények mert talán a Mátrix hibája. Nem programozták bele a világunkba.
2020. aug. 30. 18:01
 110/170 anonim ***** válasza:
100%

Haggyad ezt a Gábort. Ostobább mint gondoltam... Az ilytet nem lehet tanítani.

Mi az a DNS? Honnan jön? És én vagyok a mellébeszélő? :D

Nem tudom hova járt iskolába de nálunk érettségit sem kapott volna...

2020. aug. 30. 18:06
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!