Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?
Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.
Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.
Lehetnének olyan lények akiket te angyalokkal azonosítasz de lehetnek baktériumok is.
A világ keletkezéséről nem tudok biztosat állítani - mint ahogyan te sem. Viszont sokkal valószínűbb egy fizikai szabályszerűségek alapján kialakuló táguló világegyetem gondolata mint egy felhőkön repkedő, még önmagával is ellentmondásba álló szakállas zsarnok teremtéssztorija.
“Még egy ilyen vakhitű sötét szektással életemben nem találkoztam.”
Akkor még nem láttál eleget. Sajnos én már sok ilyennel találkoztam.
Szerintem Gábor egész jól jellemzi azt a “jelenséget” amiről beszéltem.
A “amit nem látsz szerinted nem létezik ?” kérdésre pedig a válasz: többnyire igen, amennyiben a “látni lehet” feltételt kicsit kitágítjuk és beleveszünk minden mérési/ megfigyelési módszert. Ami semmilyen módon nem kimutatható azt nem fogom csak úgy bemondásra elhinni ahogy te sem hiszel a többi istenben, szellemben. Az ő szemükben te ugyan olyan ateista vagy mint én. Sőt, még rosszabb mert bennem van némi agnosztikus hajlam tehát nem vetem el 100%-osan valamilyen isten létezését ellenben veled (a sajátodat kivéve).
81
"A világ keletkezéséről nem tudok biztosat állítani - mint ahogyan te sem. Viszont sokkal valószínűbb egy fizikai szabályszerűségek alapján kialakuló táguló világegyetem gondolata mint egy felhőkön repkedő, még önmagával is ellentmondásba álló szakállas zsarnok teremtéssztorija."
Isten viszont aki teremtett biztosat tud állítani róla! Az egy más kérdés hogy te ezt nem fogadod el! Isten nélkül még fizikai szabályszerűségek sem lennének! Szerinted azok hogy jöttek létre? Ki határozta meg őket?
"szakállas zsarnok teremtéssztorija."
Nagyon komoly, ez alapján látom hogy Istent biztosan nem ismerted meg!
"Továbbá az életben egy dolog állandó, és az a változás. Bármi is legyen az a lény biztos hogy meg tud halni."
Igen itt a földön van változás és halál. De van egy olyan hírem is hogy ez a mennyben nem így van! Hiszed ezt? Nem, persze, hogy nem,
pedig ez a helyzet.
83
"Akkor még nem láttál eleget. Sajnos én már sok ilyennel találkoztam.
Szerintem Gábor egész jól jellemzi azt a “jelenséget” amiről beszéltem.
A “amit nem látsz szerinted nem létezik ?” kérdésre pedig a válasz: többnyire igen, amennyiben a “látni lehet” feltételt kicsit kitágítjuk és beleveszünk minden mérési/ megfigyelési módszert. Ami semmilyen módon nem kimutatható azt nem fogom csak úgy bemondásra elhinni ahogy te sem hiszel a többi istenben, szellemben. Az ő szemükben te ugyan olyan ateista vagy mint én. Sőt, még rosszabb mert bennem van némi agnosztikus hajlam tehát nem vetem el 100%-osan valamilyen isten létezését ellenben veled (a sajátodat kivéve)."
A Szentírás nem is kíván vakhitet. Mindenkinek van lehetősége arra hogy gondolkozzék és meggyőződjön! Az emberi érzékszervek nem fognak fel mindent a világból de a mérőműszerek sem képesek mindent érzékelni! A mérőműszereknek is el kell hinned hogy jó és biztos adatot szolgáltatnak valamiről de ha egy kis hiba becsúszik akkor már a mérés is félrecsúszhat! Az emberi tudást és fejlődést az emberek Isten műveinek a tanulmányozása által vitték véghez mind a mai napig! Beszélhetünk arról hogy micsoda technika létezik ma már! De ez csak attól függ hogy mihez viszonyítjuk! A repülőgép a legmodernebb navigációs és repülési eszközöket használja de a kertem ben lévő repülő rovarok képességét amelyek olyan gyorsan cikáznak hogy követni is alig tudom meg sem közelíti! Mindenféle átmenet nélkül gyorsítanak fel erre a sebességre és a másodperc töredéke alatt képesek megállni majd újból ilyen sebességre kapcsolni! Ki írta bele ezeket a képességeket? Ki tervezte meg hogy erre képes legyen?! Az evolúció a te válaszod! Az gondolkodik? Tervez, kivitelez? Melyik véletlen tudná ezt létrehozni? Vagy az emberi agyat és szemet? Ehhez kell ám igazán csak hit hogy valaki ezt elhiggye hogy mindez Isten nélkül jött létre! Szerinted ki tanul kitől? Az állatvilág lesi el a mi titkainkat vagy mi igyekszünk ellesni a titkokat az állat és növényvilágtól? Éppen ezeken keresztül tárul fel Isten sokféle bölcsessége! Korunk tekintélyesnek tartott tudósai csak kis tanulók ebben, akik megpróbálják Isten sokféle bölcsességét ellesni amit beleírt az állat és növényvilágba a föld elemeibe! Az értelmesebb tudósok meg is értik ezt!
A Szentírás mellett még sok érv van úgymint pl. a régészet. A régészet sem mindenható de ma már rengeteg régészeti lelet került elő amely mind azt mutatja amit a Biblia elmond. Bizonyos korok jobban míg mások még kevésbé, hiányosak a leletek szempontjából!
Számos Bibliában említett személyről akit korábban nem létezőnek tartottak és a mesék világába száműztek derült ki hogy nagyon is valóságosak voltak hogy csak néhányat említsek meg Szargon az asszír király, Dávid vagy Belsaccár. Nem beszélve a számtalan helységnévről amely a Bibliában szerepel és valamilyen módon már előkerültek.
A Szentírás tehát nyújt elég bizonyságot azoknak akik hinni akarnak Istennek! Említhettem volna még mást is...
Üdv: Gábor
“Isten nélkül még fizikai szabályszerűségek sem lennének! Szerinted azok hogy jöttek létre? Ki határozta meg őket?”
Olyan lehetőség miért nincs ,hogy a fizikai törvények mindig is léteztek ? Ez szerinted lehetetlen de egy mindenható örökké létező szuperintelligens varázsló meg rendben van.
“A mérőműszereknek is el kell hinned hogy jó és biztos adatot szolgáltatnak valamiről de ha egy kis hiba becsúszik akkor már a mérés is félrecsúszhat!”
Ezért nem állunk meg egy mérésnél, pláne nem hiszünk el valamit csak úgy bemondásra.
“Beszélhetünk arról hogy micsoda technika létezik ma már!”
Hát még micsoda technika lenne ha a kereszténység nem rángatta volna folyton vissza a világot a fejlődésben.
“Az evolúció a te válaszod! Az gondolkodik? Tervez, kivitelez? Melyik véletlen tudná ezt létrehozni?”
Erről beszéltem, már a kanyarban látszik rajtad ,hogy lövésed sincs az ilyesmiről. Ha tudnád ,hogy hogy működik az evolúció nem mondanál ilyet, pláne nem próbálnád szembeállítani a hiteddel. Ajánlom ezt a videósorozatot, hátha: [link]
Ha ebből nem érted meg akkor semmiből.
“Vagy az emberi agyat és szemet?”
Ezek fejlődéstana viszonylag jól ismert. Jelenleg is vannak “átmenetek” az agyak és szemek közt. Gondolom ezzel az egyszerüsíthetetlen összetettségre gondolsz. Akkor hogy lehet ,hogy ugyan abból a szervből (pl: szem, agy, egysejtűen ostormotorja) létezik többféle variáció ? Hol egyszerübb hol nem.
“A Szentírás mellett még sok érv van úgymint pl. a régészet.”
Történelmileg van jópár hely ahol nem állja meg a helyét a Szentírást. Készültek ilyen-olyan valláskritikai művek ezzel kapcsolatban is (pl: Szórakoztató Biblia). Az meg ,hogy vannak benne létező helyszínek és személyek is az annyi jelent ,hogy nem 100%-ig kitalált, de ez nem biztosítja a többi rész hitelességét. Elég sok film van ami létező helyeken játszódik mégis a többi kitalált.
“ Olyan lehetőség miért nincs ,hogy a fizikai törvények mindig is léteztek ?”
És miért pont azok, amik? Ezek is evolúció útján alakultak ki: amelyik gravitáció felfelé esett, az kipusztult, amelyik lefelé, az megmaradt, vagy hogy? Miért pont ezek a törvények, amik?
A “csak” semennyivel sem jobb válasz, mint az, hogy van egy Logika amely az egész mögött áll.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!