A materialisták hogy fogják elfogadni ha egy kedvenc ismerős tragikusan váratlanul elhunyt, és még tervek voltak vele? Szerintük nincs remény.
Elfogadom, ha csak ennyi volt, az én terveimnek nem volt valóságalapjuk.
Ellenben nem értem, hogy egy nem materialista mennyivel van előrébb. Majd a Mennyországban ultizunk meg grillpartit tartunk? Nem értem.
"nem értem, hogy egy nem materialista mennyivel van előrébb"
Vannak erre tudományos kutatások, amikből az derül ki, hogy a vallásosak kiegyensúlyozottabb életet tudnak élni, ezért egészségesebbek sok szempontból.
"Ellenben nem értem, hogy egy nem materialista mennyivel van előrébb. Majd a Mennyországban ultizunk meg grillpartit tartunk? Nem értem."
Majd a Mennyországban, újra foghatod a kedvesed kezét. A többi homályos.
Grill parti nem lesz. Ahhoz hús is kéne, amihez jószágot kell leölni, a Mennyországban pedig ugye már nincs halál. Még enni sem kell majd, mert a szellemi lények más alapelven működnek mint a fizikai lények.
Az biztos, hogy úgy lehetsz ott a szeretteiddel, hogy soha többé semmire nem lesz gondotok.
Igen ezzel sokkal előrébb vagyunk, mint hogy tervezgetsz, azt elüt valami ittas vezető azt még azt a kis tervedet sem tudtad megcsinálni. Vagy bármelyik szerettedet.
Különben is, elég ha Putyin van valamelyik nagykutya egy gyönge pillanatában gondol egyet és kilövi az első atomot.
Akkor onnantól kezdve, biztos hogy jó sok mindenkinek füstbeszáll a terve.
#6: tehát foghatjuk egymás kezét, és nézhetünk ki a fejünből.
Nem lesz - további - közös gyerek, mert a Mennyben ilyen nincs, nem éljük meg, hogy együtt megdolgozunk az otthonunkért, mert ott semmire nincs gond, nem éljük át közösen az emberi élet szakaszait, mert nyilván öregedés sincs.
Pont erről beszéltem. Hiába kecsegtet a Mennyország bármivel, a korábbi terv mind kuka, ha úgy alakul. Innentől a kérdés félrevezető.
#7 Tehát te azt állítod, hogy mindez jobb mint a Mennyország?
Együtt megdolgozni az otthonért, meg az öregedés szakaszait megélni. xD
Te nagyon kis fiatal lehetsz még. :)
SPOILER!
Az öregedés szakaszai egyre rosszabbak. Egyre csak romlani fog az egészségügyi állapotod. Végig néztem ahogy a szüleim megöregedtek. Most 65év + osan már a saját halálukat kívánják annyira rossz öregnek lenni.
Akinek szerencséje van az fiatalon meghal.
AZ életben álladóan csak újabb és újabb gondok jönnek. Megváltás lesz a végén megszabadulni tőle. AZ olyan dolgok meg mint a közös házért megdolgozni stb.stb. a Mennyországban már jóval meghaladottabbank fognak tűnni. Mint ahogyan elhagytad gyermekkori játékaid és azok már nem hiányoznak, ugyanúgy a Mennyországban sem fognak hiányozni az itteni dolgaid.
Szerintem a gondtalan békességes, fájdalom és teljes szenvedés nélküli létezés amit a szeretteinkkel tölthetünk és Istennel, semmi nem tudja felül múlni.
8-as...
1. Pont az öregség miatt vagyok néha irigy azokra akik fiatalon meghaltak. Cserélnék velük!
2. Vagy pedig nem bánnom ha a földi élet eltűnne csak úgy. Nem lenne több emberi szenvedés!
Kérdező, a földi élet, vagy hogy pontosabbak legyünk a fizikai lét nem fog megszűnni egyenlőre, mert minden embernek be kell járnia ezt az utat.
Kinek hamarabb idő kinek rövidebb.
Sokáig én sem tudtam, hogy miért, de azt hiszem azóta már rájöttem.
Az Ádám és Éva az első love story C. film pont jó alapul szolgált
az erre irányuló elmélkedésemnek.
A film elején Ádám és Éva egész jól meg vannak. Később elkezdik megunni az egészet, hogy semmire sincs gondjuk az édenkertben, és semmit sem kell csinálniuk. Szeretetben és békében élen.
Aztán, hogy ezen változtassanak esznek a tiltott gyümölcsből.
Miután kiűzettek az édenkertből csak szenvedés, állandó hiány és vándorolgatás, vár rájuk.
A film végén miután már tényleg nagyon sokat szívtak, azon veszekednek, hogy hogyan merre tovább, hogy végre találjanak egy olyan helyet ami biztonságos és minden megvan számukra.
Majd rájönnek, hogy ilyen hely már volt csak nem becsülték meg.
Amire rájöttem az az, hogy az ember ha rögtön a jóba születne, akkor a természete miatt nem becsülné meg azt.
Ezért bizony az élet iskoláját ki kell járnunk, aztán mikor végre megszabadulunk ettől az egésztől már becsülni fogjuk a Mennyországot, és nem vágyunk vissza ehhez az állapothoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!