Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem fogadja el az ősrobban...

Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?

Figyelt kérdés

Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.

Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.

2020. aug. 27. 11:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/170 anonim ***** válasza:
3%

"1. Ha Isten létezik, akkor mindenható és tökéletesen jó."

Igen.

"2. Ha Isten mindenható, akkor képes megakadályozni minden rosszat."

Igen mindent megtudna.

"3. Ha Isten tökéletesen jó, akkor minden olyan rosszat, amit képes megakadályozni, meg is akadályoz."

Hamis. Isten a jót sem kényszeríti senkire azért kapott az ember szabad akaratot. Enélkül csak egy önállótlan robot lenne! A szabad akarat következménye hogy saját döntéseink következtében a felelősség sem másokat hanem minket terhel!

"4. Ha Isten képes megakadályozni minden rosszat, és meg is akadályoz minden rosszat, amit képes megakadályozni, akkor nem létezhet rossz."

Isten képes megakadályozni minden rosszat de nem akadályoz meg minden rosszat. A gonosz pedig nem Tőle létezik hanem a Sátántól akiben a bűn először megfogant!

"5. Tehát ha Isten létezik, nem létezhet rossz."

Tehát Isten létezik és a gonosz is létezik az Ördög jóvoltából!

Üdv: Gábor

2020. aug. 29. 16:28
 72/170 anonim ***** válasza:
4%

66

"Mondj példát olyan dolgokra amiket akkoriban biztos nem tudhattak de benne van a Bibliában."

Pl. más világok-angyalfejedelemségek, angyalok.

2020. aug. 29. 16:56
 73/170 anonim ***** válasza:
78%

Ez az utolsó mindent visz Gabikám :D

Szerintem vagy troll vagy vagy egy elmegyógyintézetből írsz :D

2020. aug. 29. 17:06
 74/170 anonim ***** válasza:
85%

Épp a biblia hitelességét kívánod megvédeni és azzal hozakodsz elő, hogy az angyalok itt röpködnek körülöttünk mert a könyved azt írja...

Hölgyeim és uraim: ez a mi Gáborunk.

Még egy ilyen vakhitű sötét szektással életemben nem találkoztam.

2020. aug. 29. 17:12
 75/170 A kérdező kommentje:
2000 éve is voltak ateisták sajnos. Sőt, ki is röhögték szegény Megváltót amikor megölték. Tudom, hogy nem hisztek a Pokolban, de biztos vagy benne, hogy nem létezik Pokol? Mi van ha mégis létezik? Akkor jól ráfizetsz.
2020. aug. 29. 17:17
 76/170 anonim ***** válasza:
91%
Az álszent képmutató gyűlölködő keresztényeknél még akkor is nagyobb esélyem lenne az “üdvözülésre”
2020. aug. 29. 17:20
 77/170 anonim ***** válasza:
51%

73

"Ez az utolsó mindent visz Gabikám :D

Szerintem vagy troll vagy vagy egy elmegyógyintézetből írsz :D"

Örülök, hogy tetszett! Gondolom amit te nem látsz az neked nem is létezik! Gratula!

74

"Épp a biblia hitelességét kívánod megvédeni és azzal hozakodsz elő, hogy az angyalok itt röpködnek körülöttünk mert a könyved azt írja...

Hölgyeim és uraim: ez a mi Gáborunk.

Még egy ilyen vakhitű sötét szektással életemben nem találkoztam."

A Szentírás nyilván beszél az angyalokról és a mai tudomány aligha kutathatja ki őket! De persze nem csoda ha ezt egy ateista nem érti!

1 Kor. 2,14

Érzéki ember [Róm. 8,7.] pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert [rész 1,23.] bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.

Egyébként te mit mondasz egyedül van az emberiség a mindenségben?

2020. aug. 29. 17:36
 78/170 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem gondolom. A valószínűség embere vagyok. Egy ekkora univerzumban szinte biztos, hogy máshol is alakult ki élet de nem biztos hogy szén alapú létforma.
2020. aug. 29. 18:05
 79/170 anonim ***** válasza:
46%

78

"Egyáltalán nem gondolom. A valószínűség embere vagyok. Egy ekkora univerzumban szinte biztos, hogy máshol is alakult ki élet de nem biztos hogy szén alapú létforma."

Értem. És azt ha már nem fogadod el Istent azt meg tudnád mondani hogyan alakult ki szerinted az élet máshol? És ott van bűn és mulandóság vagy csak nálunk van?

2020. aug. 29. 18:22
 80/170 anonim ***** válasza:
46%

78

Ezek a más lények semmikképpen nem lehetnek angyalok ugye?

2020. aug. 29. 18:29
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!