Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem fogadja el az ősrobban...

Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?

Figyelt kérdés

Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.

Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.

2020. aug. 27. 11:24
 111/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
33%

Gábor te akarod megmondani ,hogy mennyire tudományos az evolúció amikor azt sem tudod ,hogy mi az és mi tartozik a hatáskörébe ? Se a DNS se az élet eredete nem tartozik bele. Mellesleg a Miller kísérletek (többesszám!) alapján tudjuk ,hogy könnyen kialakúlnak maguktól aminosavak, fehérjék ezek pedig az élet épitőkövei. Raktak már össze önmagukban élettelen sejtszervecskéket és a sejt életrekelt “isteni szikra” nélkül. Olyan is volt ahol kicseréltek bizonyos génszakaszokat és az is működött. Na meg olyan ahol csirkeembrióban gátolták a madárcsőrért felelős génszakaszokat és hüllőpofa alakúlt ki. Embernél is megtörténik ,hogy valaki majomfarokkal születik, olykor beidegződéssel. Vagy mikor delfineknek, bálnáknak kinő a hátsó végtagjuk is (részlegesen). Más esetben csak azok maradványai lapúlnak a medencecsont környékén. Egyes kígyófajoknak is vannak végtag maradványaik a testükben. Sőt, a sziréngőte félék kezdenek “visszahalasodni”. Kétéltűek de a helyiek azt hiszik angolnák. Sok halfaj van ami képes valamilyen módon hasznosítani a légköri levegőt (pl: bőrlégzés, béllégzés, labirintkopoltyú, tüdő stb) és sok van ami tud mozogni a szárazföldön. Gondolom neked az sem újdonság ,hogy az ember és a többi főemlős 98-99%-ban megegyeznek genetikailag (ha tudod ,hogy hogy működik “kicsiben” a családfa és a rokonviszonyok akkor megérted ,hogy ez “fajszinten” mit jelent) Ezek ,hogy lehetségesek ?

DNS is létre tud jönni magától elvégre az is csak molekula, nincs benne semmi természetfeletti. Ja, igen, a DNSBEN nincs információ, az maga az információ ahogy a bázisok egymás után jönnek.

2020. aug. 30. 18:16
 112/170 anonim ***** válasza:
16%

"Haggyad ezt a Gábort. Ostobább mint gondoltam... Az ilytet nem lehet tanítani.

Mi az a DNS? Honnan jön? És én vagyok a mellébeszélő? :D

Nem tudom hova járt iskolába de nálunk érettségit sem kapott volna..."

Talán nem értetted a kérdést? A DNS a benne lévő információval honnan van? Mi az információ forrása? Kitől van vagy mitől van?

Hát mit tanítottak neked erről az iskolában? Ki hozta létre azt a DNS-t? Vagy mindig létezett? Ki helyezte el benne az információt?

Mellébeszélő vagy mert nem a kérdéseimre válaszolsz. Ha arra válaszoltál volna nem mondtam volna ezt neked de nem így van! Ja és hogy emlékeztesselek még a saját magad által kreált P és V beszélgetés is számodra visszafelé sült el! Ezt például 52/111 észre is vette! Nos ébresztő!

Üdv: Gábor

2020. aug. 30. 18:23
 113/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
47%

“Mellébeszélő vagy mert nem a kérdéseimre válaszolsz.”

A kérdéseid felére a válasz iskolás tananyag része, a másik fele pedig az ellógott bioszórák miatti értetlenkedésből fakadnak (pl: “hogy lett az első embernek keze-lába ha nem voltak szülei ?” kaliberű kérdések ...)

“Ja és hogy emlékeztesselek még a saját magad által kreált P és V beszélgetés is számodra visszafelé sült el! Ezt például 52/111 észre is vette! Nos ébresztő!”

Azt amúgy én írtam. Nincs ami visszafele süljön el abból mert az csak egy “bemutatója” egy átlagos kreacionista féle “vitának”. Az 52-es érvek nélkül kiröhögte P-t és ennyi.

2020. aug. 30. 18:56
 114/170 anonim ***** válasza:
73%

Gábor a kérdéseidre a választ megtalálod a 111es kommentben vagy az általános iskolai biológia könyvben. Én ugyan nem vagyok tanár de az egyetem alatt pár tucat magántanítványom volt azért. Néhányat ingyen vállaltam a tudás átadásának öröméért de veled nem tudnék mit kezdeni.

A gravitációban hiszel azért? Vagy hol van a határ? A fény terjedési sebességét már nem fogadod el mert ahhoz már matek is kell? Mondd csak, hány differenciál egyenletrendszert vezettél le életed során? Hányszor próbáltad valóban megérteni a tudományt?

Szeretném tudni hogy mivel foglalkozol. Mert lövésem sincs hogy egy ilyen sötét állatot milyen feladatra lehetne alkalmazni...

Remélem nem vállaltál gyereket.

2020. aug. 30. 19:07
 115/170 anonim ***** válasza:
20%

111

"Gábor te akarod megmondani ,hogy mennyire tudományos az evolúció amikor azt sem tudod ,hogy mi az és mi tartozik a hatáskörébe ? Se a DNS se az élet eredete nem tartozik bele."

Ja, értem akkor készpénznek kellene venni hogy ezek Isten nélkül vannak ugye? De Isten az nincs!? De akkor te most végül is ha az eredetkérdést nem tudod magyarázni vele akkor tulajdonképpen mit akarsz magyarázni az evolúciótannal?

"Mellesleg a Miller kísérletek (többesszám!) alapján tudjuk ,hogy könnyen kialakúlnak maguktól aminosavak, fehérjék ezek pedig az élet épitőkövei. Raktak már össze önmagukban élettelen sejtszervecskéket és a sejt életrekelt “isteni szikra” nélkül."

Ha ez így lenne ez lenne ám a világszenzáció! Küldjél levelet a Kellermayernek (biofizikus) akinek ez a szakterülete mert ő is próbálkozik mindent beletesz ami kell mégis azt mondja hogy sohasem sikerül neki életet "előállítani". Éppen múltkor halottam tőle erről! Biztos örülni fog!

Mellesleg az én kérdéseim nem arra vonatkoztak hogy összerakjuk amit Isten már megteremtett és fenntart hanem arra hogy hogy lett, ha nem általa!

"Olyan is volt ahol kicseréltek bizonyos génszakaszokat és az is működött. Na meg olyan ahol csirkeembrióban gátolták a madárcsőrért felelős génszakaszokat és hüllőpofa alakúlt ki. Embernél is megtörténik ,hogy valaki majomfarokkal születik, olykor beidegződéssel. Vagy mikor delfineknek, bálnáknak kinő a hátsó végtagjuk is (részlegesen). Más esetben csak azok maradványai lapúlnak a medencecsont környékén. Egyes kígyófajoknak is vannak végtag maradványaik a testükben. Sőt, a sziréngőte félék kezdenek “visszahalasodni”. Kétéltűek de a helyiek azt hiszik angolnák. Sok halfaj van ami képes valamilyen módon hasznosítani a légköri levegőt (pl: bőrlégzés, béllégzés, labirintkopoltyú, tüdő stb) és sok van ami tud mozogni a szárazföldön."

Te most természetellenes elváltozásokról akarsz velem beszélni?

"Gondolom neked az sem újdonság ,hogy az ember és a többi főemlős 98-99%-ban megegyeznek genetikailag (ha tudod ,hogy hogy működik “kicsiben” a családfa és a rokonviszonyok akkor megérted ,hogy ez “fajszinten” mit jelent) Ezek ,hogy lehetségesek ?"

Az embereknél 99,9% -os a DNS struktúra egyezés. De még a banánnal is egyezünk 50%-ban. Szerinted félig banánok vagyunk? (Csak vicceltem!) Nincs definiálva egyébként hogy mi az hogy faj. De nem is erről a kérdéskörről vitázunk!

"DNS is létre tud jönni magától elvégre az is csak molekula, nincs benne semmi természetfeletti. Ja, igen, a DNSBEN nincs információ, az maga az információ ahogy a bázisok egymás után jönnek."

A DNS molekulában van a létező legnagyobb információsűrűség!

Magától semmi sem jön létre! Ez az eredetkérdés témája amiről tulajdonképpen vitázni is kezdtünk! Ha a DNS ennyire komplex hogy még ma is csak a töredékét értjük akkor milyen lehet az Alkotó a Teremtő aki az első információt létrehozta és elraktározta benne?

2020. aug. 30. 19:26
 116/170 anonim ***** válasza:
23%

114

"Gábor a kérdéseidre a választ megtalálod a 111es kommentben vagy az általános iskolai biológia könyvben. Én ugyan nem vagyok tanár de az egyetem alatt pár tucat magántanítványom volt azért. Néhányat ingyen vállaltam a tudás átadásának öröméért de veled nem tudnék mit kezdeni.

A gravitációban hiszel azért? Vagy hol van a határ? A fény terjedési sebességét már nem fogadod el mert ahhoz már matek is kell? Mondd csak, hány differenciál egyenletrendszert vezettél le életed során? Hányszor próbáltad valóban megérteni a tudományt?

Szeretném tudni hogy mivel foglalkozol. Mert lövésem sincs hogy egy ilyen sötét állatot milyen feladatra lehetne alkalmazni...

Remélem nem vállaltál gyereket."

Nem az a kérdés hogy mivel foglalkozom és mivel nem hanem az hogy az ateizmus ostobaság, céltalan és értelmetlen! Minden ember bűnös és megváltásra szorul! Enélkül senki sem üdvözül! Senki sem tagadja azt hogy léteznek fizikai törvényszerűségek de a kérdés itt nem ez volt! A differenciál egyenletrendszerrel te nem fogod Istent sohasem levezetni! Ha valakitől tanulni szeretnék az nem te vagy hanem Jézus Krisztus! Az hogy belecsöppensz egy vitába rendben van! De nem ártana tájékozódnod arról hogy a vita miről szól pontosan! Lehet hogy nagy elme vagy a saját szakterületeden de az nem jelenti még azt hogy az igazságot is érted! A "sötét állat" szintedet tartsd meg magadnak! Azt hiszem az hozzád jobban illik!

2020. aug. 30. 19:52
 117/170 anonim ***** válasza:
85%
Most is csak kitérő választ (sem) adsz... Nem belecsöppentem a vitába, többször láttam az eszetlen hozzászólásaid. Attól hogy buta vagy és nem érted a világot még lehet hogy más igen.
2020. aug. 30. 20:15
 118/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
87%

“Ja, értem akkor készpénznek kellene venni hogy ezek Isten nélkül vannak ugye?”

Nem kell készpénznek venni, sőt. A kritikus gondolkodás nagyon fontos. Nem összekeverendő a “semmit nem fogadok el csak a saját nézetemet” magadfajta gondolkodással.

Azt látjuk ,hogy megy ez Isten nélkül is. Ha te ennek az ellenkezőjét állítod akkor bizonyítsd.

“De Isten az nincs!?”

Nem tudhatjuk, az kell bizonyítson aki állít. Azt ne mond ,hogy amíg nincs cáfolva Isten létezése addig létezik mert ennyi erővel minden mese valóság míg nem cáfolod. Amúgy sem lehet valaminek a nem-létét bizonyítani.

Az “istenérveket” meg ne hívd bizonyítéknak amíg azok olyanok ,hogy “mindenki azt hisz el belőlük amit akar”. Olyan bizonyítény nincs amit kényünk-kedvünk alapján fogadunk el. Mintha egy biró azt mondaná ,hogy “ez a bizonyíték elegendő ahoz ,hogy a vádlotat ártatlannak nyilvánítsak. De nem tetszik! A vádlott bűnös!”.

“De akkor te most végül is ha az eredetkérdést nem tudod magyarázni vele akkor tulajdonképpen mit akarsz magyarázni az evolúciótannal?”

Az evolúció elmélet soha sem a mindenség vagy az élet eredetére adott választ hanem az élővilág sokszínüségére.

“Ha ez így lenne ez lenne ám a világszenzáció! Küldjél levelet a Kellermayernek (biofizikus) akinek ez a szakterülete mert ő is próbálkozik mindent beletesz ami kell mégis azt mondja hogy sohasem sikerül neki életet "előállítani". Éppen múltkor halottam tőle erről! Biztos örülni fog!”

Világhírű kísérlet is volt! Nem véletlenül tanítják az iskolákban. Ugyan “élet” az még nem lett de sokkal közelebb kerültünk hozza mint azt bárki gondolta volna.

“Te most természetellenes elváltozásokról akarsz velem beszélni?”

Nem, én rámutattam ,hogy vannak átmenetek xy dolgok között (pl: halak partramászása) és ,hogy az élőlények DNS-e tartalmaz korábbi fejlődési formákból való szakaszokat (pl: emberben majomfarok, tengeri emlősökben hátsó végtag stb). Minek vannak ott ha minden olyanra lett teremtve amilyen ma ?

“Az embereknél 99,9% -os a DNS struktúra egyezés. De még a banánnal is egyezünk 50%-ban. Szerinted félig banánok vagyunk? (Csak vicceltem!)”

Legyél már egy kicsit kiszámíthatatlanabb mert ez unalmas lesz megint. Úgy éreztem ,hogy a bannánt fogod felhozni. Nem félig banánok vagyunk hanem az emberek és banánok legközelebbi közös őse (ami kb az állatok és növények legközelebbi közös őse) olyan régen élt ,hogy ma már csak 50%-os az egyezés. Ehez képest a főemlősökkel való közös őseink sokkal korábbiak ezért sokkal nagyobb az egyezés. Kb úgy ahogy a te DNS-ed távol áll egy afrikai busmanétól de egy európai fehérrel már közelebbi rokon vagy, ha valamilyen családtag az akkor még annál is közelebbi stb. Ez teljesen érthető evolúcióval de “minden külön lett teremtve” gondolkodással már nem.

“Nincs definiálva egyébként hogy mi az hogy faj.”

Van pár fajdefiníció de rendre előkerülnek “kivételek” akikre részben vagy egészben nem érvényes. Tudod miért ilyen képlékeny a “faj” mint fogalom ? Mert nincsenek éles határok a fajok között, ezt is könnyen magyarázza az evolúció ellenben a “minden olyanra lett teremtve amilyen ma, külön-külön” nem annyira.

“Ha a DNS ennyire komplex hogy még ma is csak a töredékét értjük akkor milyen lehet az Alkotó a Teremtő aki az első információt létrehozta és elraktározta benne?”

Hát még milyen komplex lehet az Alkotó alkotója! Jah, hogy neki nincs ? A világ túl bonyolult ahoz ,hogy magától létezzen de a mindennél bonyolultabb Isten létezhet magától gond nélkül ? És te ezt készpénznek veszed ?

2020. aug. 30. 20:37
 119/170 anonim ***** válasza:
0%

117

"Most is csak kitérő választ (sem) adsz... Nem belecsöppentem a vitába, többször láttam az eszetlen hozzászólásaid. Attól hogy buta vagy és nem érted a világot még lehet hogy más igen."

Én a te hozzászólásodat tartom eszetlennek meg az értelmetlen evolúciótant! Viszont az bizonyos hogy Isten nélkül a világot sem lehet helyesen megérteni! Hogy mennyire vagy okos azt majd Isten eldönti ha maga elé állít!

2020. aug. 30. 20:43
 120/170 anonim ***** válasza:
89%

Off

Tevenyereggyártó!

Lehet, hogy többen mondták már, de ha ilyen tanáraim lettek volna középiskolában valószínűleg nem műszaki pályára megyek. Zseniális az összeszedettséged.

On

2020. aug. 30. 20:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!