Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem fogadja el az ősrobban...

Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?

Figyelt kérdés

Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.

Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.

2020. aug. 27. 11:24
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/170 A kérdező kommentje:
A fajok eredete is mesekönyv. Lehet, hogy Darwin látta az élővilágot, de a jelenben, és nem tud visszanézni a múltba. Tehát még mindig elmélet :D időutazással lehet bizonyítani :D
2020. aug. 29. 22:32
 92/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
91%

Jah, igen ez amúgy nagyon zavaró ,hogy semmi nem maradt a multból. Bárcsak lennének valamilyen leletek vagy fosszíliák vagy lenne valamilyen örökitőanyaga az élőlényeknek ami tovább segíthetne. Kár ,hogy a tudomány sem változik. 160 év alatt Darwin óta semmi nem történt :/. Pont ezért van szabadon minden olyan ember aki börtönben kellene legyen, hisz egy bűntényt csak időutazással lehetne bizonyítani mert már megtörtént és a bíró sem volt ott.

2020. aug. 29. 22:46
 93/170 A kérdező kommentje:
Igazad van. És amúgy a tudomány csak félreszámolta az egészet. És rosszul számolta kih.
2020. aug. 29. 22:48
 94/170 anonim ***** válasza:
46%

87

"Olyan lehetőség miért nincs ,hogy a fizikai törvények mindig is léteztek ?

Ez a lehetőség szerinted mitől lenne? Mitől léteztek volna mindig is?

"Ez szerinted lehetetlen de egy mindenható örökké létező szuperintelligens varázsló meg rendben van.""

Pontosan. Isten személy akinek örök hatalma és Istensége van. Jézus Krisztus a földön is megmutatta ezt a hatalmát!

"Ezért nem állunk meg egy mérésnél, pláne nem hiszünk el valamit csak úgy bemondásra."

Itt attól függ hogy miről beszélünk de a kormeghatározásnál pl. óriási különbségek vannak!

"Hát még micsoda technika lenne ha a kereszténység nem rángatta volna folyton vissza a világot a fejlődésben."

Te mit értesz kereszténység alatt? A katolicizmust?

"Erről beszéltem, már a kanyarban látszik rajtad ,hogy lövésed sincs az ilyesmiről. Ha tudnád ,hogy hogy működik az evolúció nem mondanál ilyet, pláne nem próbálnád szembeállítani a hiteddel. Ajánlom ezt a videósorozatot, hátha: [link]

Bocs nem néztem meg, csak elindítottam láttam mindjárt a DNS-sel kezd. Itt szerintem már meg is állhatunk hogy az információ honnan van? Tettem már fel ilyen kérdéseket neked korábban is az állatokkal kapcsolatban! Válasz nem jött tőled! A DNS-ben van a legnagyobb fizikai információsűrűség gondolom nálad ez is a véletlen következménye!

"Ezek fejlődéstana viszonylag jól ismert. Jelenleg is vannak “átmenetek” az agyak és szemek közt. Gondolom ezzel az egyszerüsíthetetlen összetettségre gondolsz. Akkor hogy lehet ,hogy ugyan abból a szervből (pl: szem, agy, egysejtűen ostormotorja) létezik többféle variáció ? Hol egyszerübb hol nem."

Én arra gondolok, hogy ki tervezte meg az emberi agyat és szemet?

Te minek tartod az evolúciót valami istennek? Határozd meg nekem hogy szerinted mi az!

"Akkor hogy lehet ,hogy ugyan abból a szervből (pl: szem, agy, egysejtűen ostormotorja) létezik többféle variáció ? Hol egyszerübb hol nem."

Úgy hogy Isten teremtett egyszerűbb és bonyolultabb élőlényeket is!

"Történelmileg van jópár hely ahol nem állja meg a helyét a Szentírást."

Például?

"Készültek ilyen-olyan valláskritikai művek ezzel kapcsolatban is (pl: Szórakoztató Biblia). Az meg ,hogy vannak benne létező helyszínek és személyek is az annyi jelent ,hogy nem 100%-ig kitalált, de ez nem biztosítja a többi rész hitelességét. Elég sok film van ami létező helyeken játszódik mégis a többi kitalált.

De korábban azt hangoztatták hogy amiket a Biblia mond az nem is igaz! Aztán kiderült hogy igaz volt!? Akkor most ki hazudik?

És ma is ugyanez a helyzet csak annyi különbséggel hogy amit már megtaláltak és nem lehet egykönnyen letagadni azt már inkább nem említik minthogy te is ugyanezt teszed! Egy filmmel összehasonlítani a Bibliát pedig óriási tévedés! Ez egy nagyon balek hasonlat!

A Biblia nem egy film és nem egy filmrendező határozza meg benne a helyszíneket és az eseményeket kénye kedve szerint. Tartalommal sem egy filmrendező töltötte meg a Bibliát. Az egyik Istentől ihletett a másik pedig egy emberi elképzelés szüleménye! Tehát ez teljesen irreális!

Üdv: Gábor

2020. aug. 29. 23:40
 95/170 A kérdező kommentje:

Van bizonyíték Istenre, pl. az erkölcs!

Tanár mondja nekem órán témazáron, hogy tilos az órán puskázni/csalni! Ha meglátok valakit puskázni, akkor őt megbuktatom/megbüntetem.

Tehát a diák tudja, hogy rossz dolog csalni. Ha van erkölcs, akkor van Isten :)

2020. aug. 29. 23:51
 96/170 anonim ***** válasza:
68%

Amiket felhoztok nem bizonyítékok de még logikai érvként sem állják meg a helyüket.

Az

Én úgy gondolom...

Azt írja a Biblia...

Nem értem tehát nem igaz...

jellegű kijelentések nem logikai érvek.

2020. aug. 30. 08:51
 97/170 anonim ***** válasza:
28%

96

Ami azt illeti a te logikai érveid már ez a beszélgetés alatt is többször megbuktak. Te azt mondod hogy minden meg van cáfolva az ateista tudósok által akik persze maguk között megbeszélik hogy az ám az igaz amit ők mondanak! Csakhogy a csodálatos ateista állításokról már többről kiderült hogy közönséges csalások voltak! Mint pl. a pildowni ember amelyet a tankönyvekben tanítottak. A Nebraska emberről kiderült hogy a bizonyíték rá egy disznófog! A Nebraska embert művészien majomszerűre megrajzolták majd 1922 -ben publikálták a The Illustrated London News által mint feltételezett őseinket ábrázolva! Persze egyetlen fosszilis lelet sem tudta alátámasztani a művészien megrajzolt furkósbotot hordozó meztelen ember képét! A Ramapithecusra vonatkozó bizonyítékok kevés fogból és állkapocsból tevődtek össze amelyeket Louis Leakey és mások inkorrekt módon állítottak össze hogy emberi állkapocsra emlékeztessenek! A Ramapithecus csupán egy emberszabású majom volt. Eugene Dubois 40 évvel azután hogy felfedezte a "jávai" embert beismerte hogy egy nagy gibbonhoz volt hasonló. Majd ennek a következtetésnek az alátámasztására azt is elismerte hogy ugyanazon a területen talált 4 másik combcsontrészletet visszatartotta. (Lásd Walt Brown: In the Beginning 25. o.) A listát lehetne még tovább sorolni!

"Az elmúlt 140 év alatt a Föld kora, ahogy az evolucionisták feltételezték, időről - időre, mintegy húsz évenként megkettőződött. 1900 óta korának becsült értéke 100-as szorzóval megsokszorozódott!"

(Walt Brown: In the Beginning 43. oldal)

Jó kis tudomány minden nap mást mondunk de hát ez a fejlődés, nem?!

Ki mondott igazat a korábbiak vagy a későbbiek? Vagy egyik sem? Mert a tudomány az megingathatatlan nem? Holnapután hányas szorzó lesz?

Üdv: Gábor

2020. aug. 30. 10:52
 98/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
57%

Történt egy-két csalás. Na és ? Mindenhol vannak ilyenek. Ami érdekesebb ,hogy ki buktatta le a csalókat ? Hát nem a kreacionisták hanem az igazi tudósok.

Nagyon tudsz dobálózni az ilyesmivel közben észre sem veszed ,hogy a kreacosok mindig mindenben hazudnak, félrevezetnek.

2020. aug. 30. 10:57
 99/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
57%

“Ez a lehetőség szerinted mitől lenne? Mitől léteztek volna mindig is?”

Bár bizonyítani nem tudom ahogy te sem a saját állításod pusztán valószínübbnek tartom ,hogy a világ keletkezése és működése magyarázható hókuszpókuszok nélkül is.

“Jézus Krisztus a földön is megmutatta ezt a hatalmát!”

Rajta kívül volt pár “csodaember” a történelem folyamán. Ma is élnek olyan ügyes szemfényvesztők akik ha párezer évvel visszavinnénk az időben akkor lazán elhitetik másokkal, hogy ők isteni erőt birtokolnak.

“Bocs nem néztem meg, csak elindítottam láttam mindjárt a DNS-sel kezd. Itt szerintem már meg is állhatunk hogy az információ honnan van? Tettem már fel ilyen kérdéseket neked korábban is az állatokkal kapcsolatban! Válasz nem jött tőled! A DNS-ben van a legnagyobb fizikai információsűrűség gondolom nálad ez is a véletlen következménye!”

Akkor nézd meg. 5 rész, egyenként alig 10 percesek. Már a legelső részben elmagyarázza ,hogy mi az a DNS és hogyan működik.

“Te minek tartod az evolúciót valami istennek? Határozd meg nekem hogy szerinted mi az!”

Ezt szintén nagyon érthetően elmagyarázza Zállatorvos. Annak tartom ami, se többnek se kevesebbnek: az élőlények örökletes tulajdonságainak változása generációkon át. Nincs benne se Sátán se Isten se ateizmus.

“Például?”

Például az egész Édenkertes történet úgy ahogy van nem történelmi leírás (akkor is ha te annak kezeled). Vagy az özönvíz. Vagy a méd Dáriusz király (ha jól emlékszem a nevére) személye és története is elég ismeretlen a történelem számára (konkrétan semmit nem tudni róla, semmi nem utal még a létezésére sem).

“Egy filmmel összehasonlítani a Bibliát pedig óriási tévedés! Ez egy nagyon balek hasonlat!”

Igaz, inkább filmsorozat. Van egy fő történetszál és sok kisebb-nagyobb mellékszál, vannak fő és mellékszereplők. A főszereplő hányatattott sorsból indul majd sok év alatt nagy ember lesz belőle stb.

Az pedig külön vicc ,hogy végig egy fiatal föld kreacionistára (Walt Brown) hivatkozol....

2020. aug. 30. 11:51
 100/170 anonim ***** válasza:
Sosem állítanék olyat, hogy egy nem létező dolog meg lett cáfolva. Ez tudományosan is abszurdum. Ami nem létezik azt nem kell cáfolni. A semmitmondó bizonyítékaidat és az ingatag logikai érveidet tudom cáfolni.
2020. aug. 30. 14:10
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!