Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fiatalos dalok orgonán?

Fiatalos dalok orgonán?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hallottam fiataloktól hogy azért nem járnak misére mert az ódivatú, régi és unalmas. Kántor vagyok, fiatal és ezen szeretnék változtatni. Tudtok olyan dalokat amiket esetleg szívesen hallgatna a fiatalság, játszható orgonán, mégsem töri meg a templom légkörét?

tegnap 15:47
 1/2 anonim ***** válasza:
53%
Én speciel Beethoventől a holdfény szonátát szívesen meghallgatnám orgona előadásban, vagy ha ütemhangsúlyosabb kéne akkor Paudics Bélától a sing sing-et.
tegnap 17:18
 2/2 anonim ***** válasza:

A taizéi énekeket a 90-es évek második felétől már játszottam misén (orgonán).

Fiatal volt a plébános, úgyhogy vevő volt rá, sőt teljes mellszélességgel kiállt a dolog mellett.

A mamák csak forgatták a szemüket az elején és durcásak voltak, de aztán szépen megtanulták az új dalokat is és a végén úgy óbégatták mint a Boldogasszony Anyánkat.

A fiatal meg nem azért nem megy templomba mert ódivatú. Ha a Lord-tól vagy a Kárpátiától játszanál valamit akkor sem menne... lusta.

tegnap 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!