Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak még hívő, keresztény...

Vannak még hívő, keresztény fiatalok manapság?

Figyelt kérdés
Úgy értem aki komolyan veszi, és gyakorolja is.

dec. 21. 14:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal többen, mint gondolnád.

[link]

[link]

[link]

stb., stb.

Plusz bármelyik templom honlapján (kb. mindegyiknek van) találsz információt a fiatalokat (is) célzó programokról, mindenféléről.

dec. 21. 14:36
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, több ilyen katolikus közösséget is ismerek, ahol kimondottan fiatalok vannak, sőt vannak különböző kisebb körök is. De biztos más felekezeteknél is van hasonló.
dec. 21. 20:24
 3/16 anonim ***** válasza:
81%
A fiatalok fogékonyak azokra amik nekik szólnak, és van olyan ami hihetetlen jó élmény. Rengeteg "garázs" közösség van, karizmatikus mozgalmak, ahol nagyon szeretetteljes légkör van.
dec. 21. 22:42
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Abban az egyházban, amibe én járok vannak tinédzserek és diákok, és bár mindenkit nem ismerek, szerintem nagy részük komolyan gondolja és gyakorolja a hitét.

üdv, a javuló Stefán

dec. 21. 23:08
 5/16 anonim ***** válasza:
35%
Szia, én a Hit Gyülekezetébe járok, itt nagyon sok fiatal van
dec. 22. 01:57
 6/16 anonim ***** válasza:

Az a gyülekezet, ahová én alapvetően járok, ritka abból a szempontból, hogy a korfája szerintem inkább hasonlít piramishoz, mint urnához. Én is fiatal vagyok, és csak a mi korosztályunkból 18-20 évesek, vagyunk vagy tízenvalahányan szerintem, és egyre csak bővül a közösség. Rengeteg fiatal családos lakik a környéken, akiknek megtetszik a gyülekezet, ami vallástól függetlenül szerintem iszonyatosan jól van működtetve. Rengeteg féle programot, közösségi alkalmat kínálnak, régóta oda tartozó hívőknek, és csatlakozni kívánóknak egyaránt, sőt olyan alkalmatosságai is vannak a templomnak, ami nem hívő fiatalokat is odacsalogat, aztán lesz néhány közülük, aki komolyabban is csatlakozik a gyülekezet életéhez.

Ez a gyülekezet egyébként egy protestáns berken belül talán ismertebb budapesti gyülekezet, mely egy történelmi egyházhoz tartozik, de annak központi irányvonalától kissé talán autonómabb (modernebb, nem átpolitizált). Ez is sokaknak tetszhet.

De a templomon kívül azt látom, hogy összességében a fiatalok között csak elvétve vannak hívők, pláne valószínűleg egy olyan nagyvárosban, mint Budapest. Meg merem kockáztatni, hogy a kb. 70 fős egyetemi évfolyamunkon én vagyok az egyetlen, aki gyakorló hívő (aztán lehet, hogy nem így van persze). De az biztos, hogy a gyülekezetem korszerkezete, és a létszám növekvése, ami itt tapasztalható, nem általános jelenség.

dec. 22. 19:50
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

"a templomon kívül azt látom, hogy összességében a fiatalok között csak elvétve vannak hívők, pláne valószínűleg egy olyan nagyvárosban, mint Budapest. Meg merem kockáztatni, hogy a kb. 70 fős egyetemi évfolyamunkon én vagyok az egyetlen, aki gyakorló hívő (aztán lehet, hogy nem így van persze)."

Biztos, hogy nem így van. 🙂

Nincs ráírva a homlokukra, de ha jobban megismered az évfolyamot, majd rájössz, hogy kik azok. Főleg, ha eljarsz vallásos egyetemi programokra is.

dec. 22. 20:15
 8/16 anonim ***** válasza:
22%

7-es. Azért ez már úgy kiderült az idők során (mondjuk nem is egyházi egyetemről van szó). Nyilván egy több ezer fős egyetemen tuti, hogy vannak keresztény közösségek, de ha az egyetem hallgatóinak 5-10%-a beletartozik valamilyen szinten, akkor szerintem durván sokat mondtam. Nyilván az „elvétve" relatív fogalom.

A lényeg, hogy vannak olyan gyülekezetek, közösségek, ahová szívesen csatlakoznak fiatalok, csak kevés képes olyan arculatot létrehozni, ami tetszetős a generációnknak. Nem tudom amúgy, miért, mert nem feltétlenül kellenek nagy anyagi erőforrások ehhez.

dec. 22. 20:37
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván egy több ezer fős egyetemen tuti, hogy vannak keresztény közösségek, de ha az egyetem hallgatóinak 5-10%-a beletartozik valamilyen szinten, akkor szerintem durván sokat mondtam."

Én hívő gyakorló katolikus vagyok, a műszaki egyetemre járok, de egy ilyen közösséghez se tartozom ott, hanem a lakóhelyem szerintibe járok. Tehát szerintem túl sokat nem jelent, hogy konkrétan az egyetemi közösségekbe mennyi jár, már csak a saját példám miatt se, de ismerek még másokat is, akik hasonlóan vannak.

dec. 22. 20:42
 10/16 anonim ***** válasza:
9-es, ebben lehet igazság, mindenesetre csak arra akartam kilyukadni, hogy a fiatalok körében véleményem szerint a társadalmi átlaghoz képest a gyakorló hívők aránya meglehetősen alulreprezentált lehet, de aki keres, az találhat jó közösséget fiatalként is.
dec. 22. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!