Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?
Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.
Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.
Ezt nem megcsinálták. Ez egy mellékhatás. Előismeretek nélkül képtelenség lenne érdemben elmagyarázni.
Lehet, hogy a Biblia mellett időnként más könyveket sem ártana kézbe venni :)
#34 &
Ezeket komolyan mondod vagy csak provokálsz ? Szóval szerinted az ősrobbanásra nincsenek semmilyen bizonyítékok ennek ellenére elméletnek hívják ? Vannak bizonyítékok, pont ezért elmélet. Az ,hogy te ezekről nem veszel tudomást és önkényesen csűröd-csavarod a tudományos elmélet szó jelentését az a te bajod, de a lényegen semmit nem változtat.
Viszont kíváncsi lennék Isten levezetésére logikai úton. Évezredek óta próbálkoztak/ próbálkoznak vele nálunk nagyobb koponyák de nem jutottak tovább természettudományos ismerethiány okozta értetlenségek és érvelési hibákon túl.
Tevenyereggyártó: oké akkor legyen az ősrobbanás elmélet, engem nem izgat, még egyszer: nem oszt - nem szoroz, teológiai szempontból egyébként pont hogy előnyös az ősrobbanás, mint fentebb kifejtettem, mivel legalább van "kezdete" a világegyetemnek. Persze az egésznek nincs jelentősége, hiszen az egész csak merő spekuláció, és még egyszer: csak egy logikai játék, hipotézis, amelyet soha az életben nem fog senki sem empirikusan igazolni. Nem értem, miért kötözködsz ezzel, pontosan tudod, mire gondolok.
Isten létezésére számos érv született már, és szerintem ezzel mindenki úgy van, hogy azt mazsolázgatja ki, amelyik éppen neki jobban fekszik. Én teológus vagyok és mellette mesterséges intelligenciát és adattudományt tanulok, engem speciel lenyűgöz a statisztika, a gépi tanulás meg az MI, és számomra, hogy mindez ilyen tökéletes, teljesen elég az, hogy meg legyek győződve Isten létéről. Az éntudat létével és fogalmával pl. még a modern neuroscience se tud mit kezdeni, se az MI-kutatás, nyilván el fogjuk érni az intelligens algoritmust hamarabb mint később, és eljön a szuperintelligencia is. Na én szerintem Isten egyfajta "logikai szuper-szuperintelligencia", minden mögött felsejlő végső logika, rend és értelem, és ezzel így teljesen jól elvagyok és biztos vagyok abban, hogy még akkor is elleszek, ha lesz egy 10K IQ-val rendelkező szuperintelligenciánk.
Természetesen hiheted azt, hogy mindez "csak úgy" létrejött, magától, mondjuk akkor is kérdés az, hogy a természeti törvények ugyan mivégre/honnan léteznek, miért pont ezek (de tényleg! miért pont disztrópia->entrópia, honnan jönnek a termodinamikai törvények, hogy a grafitáció miért vonz és miért nem például a színt változtatja meg, vagy miért van egyáltalán proton, elektron, kör és négyzet, stb. stb.) => engem nem zavar, ha ezekkel a kérdésekkel nem foglalkozol, csak tudomásul veszed, hogy "csak van" és kész, én viszont rájuk csodálkozom, és azt mondom, hogy van ezek mögött egy szuperlogika, na ő Isten. Számomra.
48#
Hát én ezek alapján inkább hiszek a földönkívüliekben. Ez már vallásnak számít?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!