Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem fogadja el az ősrobban...

Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?

Figyelt kérdés

Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.

Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.

2020. aug. 27. 11:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
69%

“példának okáért az emberi rasszok kialakulásáért, vagy a fajokon belüli rendkívüli változatosságért az evolúció a felelős.”

És ehez mivel kellett kevesebb/ több halál mint a “fajon túli” evolúcióhoz ?

2020. aug. 27. 15:20
 22/170 anonim ***** válasza:
25%
Én egyik oldallal sem értek egyet. Számomra a teremtés egyszerűen túlságosan fantasztikus, képtelen vagyok elhinni. De az evolúcióról sem gondolom, hogy az az igazság. Szerintem ez a két dolog kombinálható és megfér egymás mellett. Nem hiszek 100%ban a bibliában megkérdőjelezek pár dolgot, mert vagy túl meseszerű a számomra, vagy ellentmondásos, hiszen emberek írták vannak benne hibák, de azt se mondom, hogy mesekönyv. Nem hinném, hogy bűn az ha valaki kritikusan gondolkodik. Azt viszont elítélem, amikor bármelyik fél (hívő vagy ateista) idiótának tartja a másikat mert teljes mértékben azt gondolja övé az igazság.
2020. aug. 27. 16:10
 23/170 anonim ***** válasza:
15%

Teológus véleménye:

Az evolúció mainstream tudományos elmélet, ma ezt tanítjuk minden normális helyen és ezzel az elmélettel dolgozunk (tudva azt, hogy azért nem "tény", csak elmélet, de annak 99%-os biztonságú).

Az ősrobbanás egy evangélikus lelkész (!) ötlete eredetileg, nem kvantumfizikusé... ez aztán tényleg csak spekuláció. De nem oszt nem szoroz, akár volt akár nem. (Jelenleg már a táguló világegyetemet is tagadja a tudomány, nemhogy az ősrobbanást...)

De keresztény szemszögből a lényeg, hogy egyik sem mond ellent sem a teremtésnek sem Isten létezésének vagy teremtő munkájának, sőt, minél többet sejtünk a csodálatos világegyetem törvényeiből, annál csodálatosabbnak és természetesebbnek tűnik Isten teremtő munkája.

2020. aug. 28. 12:06
 24/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
69%

Azért tegyük rendbe a dolgokat. Szóval:

“Teológus véleménye:”

Valakinek a VÉLEMÉNYE nem oszt nem szoroz, mondhatni lényegtelen. Főleg egy teológusé term. tudományos körökben (nem a szakterülete)

“(tudva azt, hogy azért nem "tény", csak elmélet, de annak 99%-os biztonságú).”

A term. tudományban mást jelent az “elmélet” szó mint a köznyelvben. A gravitáció is “csak egy elmélet”.

“Az ősrobbanás egy evangélikus lelkész (!) ötlete eredetileg, nem kvantumfizikusé”

Lelkészkedés mellett fizikus és csillagász is volt ha jól rémlik.

“... ez aztán tényleg csak spekuláció. De nem oszt nem szoroz, akár volt akár nem. (Jelenleg már a táguló világegyetemet is tagadja a tudomány, nemhogy az ősrobbanást...)”

Nem tagadja, épp ellenkezőleg. Azt biztosra tudjuk ,hogy ősrobbanás volt mert minden arra mutat ,hogy a világegyetem egy kis pontból kezdett tágulni. Hogy mi volt előtte vagy volt-e olyan ,hogy “előtte” az megint más kérdés.

2020. aug. 28. 12:18
 25/170 anonim ***** válasza:
35%

Tevenyereggyártó:

"Valakinek a VÉLEMÉNYE nem oszt nem szoroz, mondhatni lényegtelen. Főleg egy teológusé term. tudományos körökben (nem a szakterülete)"

Az azért merész kijentés, hogy valakinek a véleménye nem oszt nem szoroz egy beszélgetésben... ugyanis éppen azért beszélgetünk, mert a véleményünk oszt-szoroz.

Ez egyébként nem egy természettudományos, hanem vallási beszélgetés, így -- ha nem haragszol -- elsősorban az én véleményem oszt-szoroz, tekintettel arra, hogy magasan képzett teológus vagyok -- Veled ellentétben, akinek a véleménye (szigorúan a Te szellemedben) "nem oszt, nem szoroz", hiszen nem vagy a témában járatos. Röviden ennyi.

Egyébként természettudományos vitákban a véleményem természetesen tényleg nem oszt nem szoroz, ezért sem veszek részt ezekben, csak illedelmesen és alázatosan figyelek ahogyan a "nagyok" beszélgetnek. Neked is ezt javaslom vallási topikokban!

"A term. tudományban mást jelent az “elmélet” szó mint a köznyelvben. A gravitáció is “csak egy elmélet”."

Köszönjük, hogy ezt elmondtad. És?

"Lelkészkedés mellett fizikus és csillagász is volt ha jól rémlik."

Nocsak-nocsak. Mégis számít egy lelkész véleménye egyes esetekben? És ha igen: honnan feltételezted, hogy nekem nincs lövésem a természettudományos témákhoz? (Egyébként tényleg nincs. xD)

"Nem tagadja, épp ellenkezőleg."

Akkor ezt olvasd el: [link]

Kérlek, hogy olyan dolgokhoz szólj hozzá, amihez valóban értesz. Köszönöm.

2020. aug. 28. 12:43
 26/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
78%

Én egy percig sem vontam kétsége a tudásod semmilyen oldalról.

Igen, ez egy vallási vita lenne csakhogy igen erősen érint olyan természettudományos dolgokat mint az evolúció és ősrobbanás tehát igenis van köze hozzá.

Egy teológus véleménye természettudományban lényegtelen, ezt te is elismered. Ezért tartottam fontosnak hozzátenni ,hogy az ősrobbanással előálló pap nem csak pap volt hanem a témában járatos fizikus és csillagász is. Ezért számít a véleménye. Term. tudományos szempontból mellékes ,hogy ő pap és teológiai szempontból mellékes ,hogy fizikus, csillagász (egészen addig amíg nem olyan témákat feszegetünk amik mindkettőt érintik).

Elhiszem ,hogy teológusként megállod a helyed, ezt nem is vontam kétségbe. Viszont amint véleményt formálsz egy publikus felületen bármiről úgy bárkinek joga van elmondani a saját mondandóját róla. Ha pedig valami pontatlan esetleg helytelen dolgot akkor bárki kijavíthat.

Amúgy elolvastam a linkelt cikket. Lehet én vagyok figyelmetlen de én nem látom azt a részt ahol tagadnák az ősrobbanást vagy úgy an blokk a táguló világegyetemet. Arról írnak ,hogy az univerzum valószínüleg egyszerübb mint amilyennek eddig gondoltuk és nem a végtelenségig tágul (ez utóbbit nem is állítja az ősrobbanás). Nem látom ,hogy hol tagadnák de mondom, lehet én vagyok figyelmetlen, megkérhetlek ,hogy idézd azt a részt ?

2020. aug. 28. 13:38
 27/170 anonim ***** válasza:
29%
Az szuper, akkor válaszolj Te a természettudományos kérdésekre, én tényleg nem értek hozzá. :)
2020. aug. 28. 14:19
 28/170 anonim ***** válasza:
100%

"De keresztény szemszögből a lényeg, hogy egyik sem mond ellent sem a teremtésnek sem Isten létezésének vagy teremtő munkájának, sőt, minél többet sejtünk a csodálatos világegyetem törvényeiből, annál csodálatosabbnak és természetesebbnek tűnik Isten teremtő munkája."

Mondod ezt te, mint egy normálisabb fajta keresztény, vagy teológus, légy ami akarsz. De ugye azzal tisztában vagy, hogy sok más keresztény ember, legyen az akár lelkész, pap, vagy egyszerű közember, SZENTÍRÁSNAK kezeli a Bibliát. Ergo ami nincs bele leírva, szóról szóra, az nem létezik. Legyen az akár ősrobbanás, evolúció, vagy dinoszauruszok. Akkor ki az igazi keresztény? Na, pontosan emiatt nem tudják sokan miben higyjenek. Mert az egyik szerint csak így lehetsz vallásos, a másik szerint meg amúgy is.

2020. aug. 28. 14:33
 29/170 anonim ***** válasza:
77%

Igen ezzel teljesen tisztában vagyok, sajnos ez a "nincsenek dinoszauruszok -- nincs evolúció -- lapos a föld" áramlat ez tartja magát az egyházban is, de ezzel azért sem foglalkozom, mert ezek az emberek nem AKARNAK tanulni, csak a hülyeséget szajkózzák.

Annyi "előnyöm" azért van az egyházi laposföld-hívőkkel szemben, hogy egyelőre nekem van doktorim teológiából, és egyelőre én állok az egyetemi katedrán és nem ők, szóval engem hidegen hagy a laposföld-hit. :D

De természetesen nyugodtan elmondhatjuk, hogy:

- Isten létét nem lehet természettudományos eszközökkel bizonyítani

- ezért Istenben vagy hisz valaki vagy nem, ez a hit tárgya

- a hit nem mond ellent a természettudománynak és viszont

- voltak dinoszauruszok

- a Föld több milliárd éves

- az evolúció létező dolog

- a fajok egymásból alakulnak ki, és az embernek is volt elődje

2020. aug. 28. 15:14
 30/170 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi köze a Sátán szolgálatának meg az evolúcióban hívésnek egymáshoz.
2020. aug. 28. 15:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!