Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem fogadja el az ősrobban...

Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?

Figyelt kérdés

Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.

Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.

2020. aug. 27. 11:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/170 anonim ***** válasza:
25%

"Értem. Én nem vagyok kreacionista aki 100% szó szerint érti a Bibliát. Pl. azt nem fogadom, hogy a dínókkal együtt éltek az emberek."

Pedig a Jób könyve rámutat arra hogy még az özönvíz utáni időben is egy ideig ez volt a helyzet! Lásd a Behemótot és a Leviathánt a könyvben!

"Meg, hogy 6000 éves a Föld stb..."

A Biblia vezet egy kronológiát amelyből közel ez az idő (6000 év) következik!

"És azt mondják, hogy az nem is robbanás volt, hanem a világegyetem legelső tágulása vagy mi."

Teljesen mindegy hogy mit mondanak a lényeg az hogy nem Istennek tulajdonítják a dolgokat! Pedig minden tőle és általa van!

Üdv: Gábor

2020. aug. 27. 12:57
 12/170 A kérdező kommentje:
És szerinted a Föld lapos? Mert szerintem nem! Saját tapasztaltból tudom, hogy a Föld geoid.
2020. aug. 27. 13:00
 13/170 anonim ***** válasza:
33%

Nem szerintem a föld nem lapos de ilyet nem is mond sehol a Biblia.

A Biblia szerint a föld kerek bárhonnan nézve. Nyilván ha bárhonnan nézem és kerek akkor az gömbölyű lesz. A geoid egy új fogalom nem szerepel a Szentírásban.

Üdv: Gábor

2020. aug. 27. 13:11
 14/170 anonim ***** válasza:
34%
Nem értem sokan miért kötik ebet a bibliához. Évszázadokon át tettek hozzá vagy vettek el. Erre jó példa jézus élete 32 éves kora előt, vagy Ádám és éva nemzéseinek több gyümölcse. Amit jelenleg olvastok az már ezer éve kiforgatott könyv amit emberek kénye kedve szerint tették. Szóval az igazi hű keresztény nem lehet aki csak a bibliát követi és nincsenek meg a saját gondolatai, maximum egy elvakult személy.
2020. aug. 27. 13:18
 15/170 anonim ***** válasza:
79%
Bocsánat senkit nem akartam megsérteni az #1 kommentemmel. Kicsit túlzásba vittem az okoskodást kérlek bocsássatok meg nekem én vagyok a #2 #7 meg #8 is
2020. aug. 27. 14:04
 16/170 anonim ***** válasza:
100%
kérlek bocsássatok meg
2020. aug. 27. 14:11
 17/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
74%

Se az ősrobbanás se az evolúció nem zárja ki Istent. Csak nem foglalkozik vele, akár csak a gravitáció azt mégsem tagadja senki.

A Biblia egy szót sem ír arról ,hogy Isten hogyan teremt. Teremthetett akár evolúcióval is, miért ne ? A háziállatokra mondhatjuk ,hogy az ember teremtette ? Igen, mégsem a semmiből pattintottuk elő őket hanem mesterséges evolúcióval.

Az ősrobbanás mit mond ? Azt ,hogy a világ egy nagyon sűrű pontból robbanásszerűen kitágulva érte el a mai (“pillanatnyi”) formáját. Mindez nagyon gyorsan történt. A Biblia annyit ír ,hogy Isten azt akarta ,hogy legyen minden és lett. Mindezt elég gyorsan de azt nem ,hogy hogyan. Egyébként ezt egy belga pap fedezte fel. Neki gond nélkül sikerült ezt összeegyeztetni a hitével.

Viszont az nem igaz ,hogy a Biblia geoid Földről ír. Ismert volt a gömb szó és nem szinonímája a kereknek, viszont a Földet sose nevezte gömbnek ahogy akkoriban egy nép sem tudta ,hogy az. A Földet egy kerek valaminek írja le ami oszlopokon áll a semmiben s az égbolt úgy feszül rá mint a sátorponyva. Ami kerek az lapos vagy megközelítőleg az. Ez sehogy sem érthető gömb-Földre mint ahogy akkoriban senki sem értette annak. Állj ki egy mezőre és nézz körbe, mit látsz ? Olyan mintha egy hatalmas korongon állnál amin egy félgömb égbolt van. Ez azt jelenti ,hogy buták voltak ? Nem, ez annyit jelent ,hogy akkor még primitívek (negatív jelentés nélkül) voltak de nem hülyék.

2020. aug. 27. 14:22
 18/170 A kérdező kommentje:

Isten megbocsát! De én nem! :D Bocsi, de ez muszáj volt :)

És engemet nem zavar. Nem is sértődtem meg.

2020. aug. 27. 14:23
 19/170 anonim ***** válasza:
17%

Szia!

A Teremtés és az evolúció nyomán kifejlődött ember elmélete nem fér össze, mert az evolúció elmélete feltételezi a halál jelenlétét a rendkívül hosszú idő alatt. Azonban a Biblia szerint a halál az ember bűnesete miatt jelent meg a Földön. Ezért nem lehetséges a kettő egyszerre.

Mindamellett az evolúció egy létező folyamat, és ezt a bibliai Teremtésben hívő keresztény emberek sem tagadják, példának okáért az emberi rasszok kialakulásáért, vagy a fajokon belüli rendkívüli változatosságért az evolúció a felelős.

Üdv. Péter

2020. aug. 27. 15:05
 20/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
87%

“az evolúció elmélete feltételezi a halál jelenlétét a rendkívül hosszú idő alatt.”

Egyáltalán nem feltételezi. Az evolúcióhoz szelektálódás kell, nem halál. Léteznek biológiailag halhatatlan lények mégis ugyan úgy hat rájuk az evolúció.

“Azonban a Biblia szerint a halál az ember bűnesete miatt jelent meg a Földön.”

És a növényzet amit megettek az élt tovább a beleikben ? Az állatok nem haltak meg ? Isten úgy beszélt Ádáméknak a halálról mint egy teljesen hétköznapi dologról tehát tudták ,hogy mi az.

2020. aug. 27. 15:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!