Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem fogadja el az ősrobban...

Aki nem fogadja el az ősrobbanást és az evolúciót, akkor ő nem keresztény, mert a Sátánt szolgálja?

Figyelt kérdés

Szerintem mindkettő belefért a teremtésbe. Megteremtés = ősrobbanás.

Evolúció = amikor megjelent a megfelelő ember pár, Isten adott nekik szabad akaratot, öntudatot, stb... Tehát az evolúció is belefér szerintem! lejöttünk a fáról, és amikor még nem volt semmi találmányunk, akkor Isten megadta ugye a szabad akaratot. De a tudás fája miatt feltaláltuk a tűzet, kereket. Szóval a tudás fája miatt is kezdtünk el fejlődni.

2020. aug. 27. 11:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Oké, azt mondod nem értesz hozzá. Jó, de ettől függetlenül állítottál valamit: a tudomány tagadja az ősrobbanást/ táguló univerzumot és ez amúgy is csak spekuláció. Ezt kellene bizonyítanod. Idézve tőled “Kérlek, hogy olyan dolgokhoz szólj hozzá, amihez valóban értesz. Köszönöm.” mondtad ezt úgy ,hogy ténylegesen teológiai kérdésről szó sem volt.

2020. aug. 28. 16:10
 32/170 anonim ***** válasza:
22%

Nem mondtam, hogy a tudomány tagadja az ősrobbanást, csak azt, hogy a táguló univerzumot – így emlékeztem rá. Továbbra sem vagyok biztos, hogy még a táguló univerzum az érvényes elmélet. (Abban viszont igen, hogy nincs "most" az univerzumban, tehát nincs olyan, hogy "most éppen", hanem minden csillagrendszernek saját ideje van, nem "jelenidejűen" történnek a dolgok. Abban is biztos vagyok, hogy az entrópia felé haladunk. A tágulást nem tudom. Mi a helyzet itt?)

Az ősrobbanás csak egy bizonyíthatatlan elmélet / spekuláció, ezt soha az életben nem lehet bizonyítani semmilyen eszközzel.

2020. aug. 28. 17:36
 33/170 Tevenyereggyarto ***** válasza:
32%

“Nem mondtam, hogy a tudomány tagadja az ősrobbanást, csak azt, hogy a táguló univerzumot”

Nekem nem így tünt:

“Az ősrobbanás egy evangélikus lelkész (!) ötlete eredetileg, nem kvantumfizikusé... ez aztán tényleg csak spekuláció. De nem oszt nem szoroz, akár volt akár nem. (Jelenleg már a táguló világegyetemet is tagadja a tudomány, nemhogy az ősrobbanást...)”

“Az ősrobbanás csak egy bizonyíthatatlan elmélet / spekuláció, ezt soha az életben nem lehet bizonyítani semmilyen eszközzel.”

Ezért mondtam ,hogy a tudományban az “elmélet” nem egyenlő a hétköznapi nyelv “spekulációjával”. Ami elmélet az bizonyítva van, így az ősrobbanás is, pl: háttérsugárzás, galaxisok vöröseltolódása stb. Ezek és még jópár dolog egyértelműen arra mutat ,hogy a világegyetem folyamatosan tágul és egykoron egy “aprócska” pontból indult ki. Kb ennyit mond az ősrobbanás és táguló univerzum. Azt még nem tudni pontosan ,hogy hogy történt a “nagy bumm” és ,hogy a későbbiekben hogyan fog “meghalni” az univerzum. Tovább tágul és kihűl ? Abbamarad a zsugorodás és utána magába esik ? Stb. Mindettől függetlenül az ősrobbanás bizonyított pont ezért kapta meg az elmélet “rangot”.

2020. aug. 28. 20:01
 34/170 anonim ***** válasza:
8%
Jaja, hát ilyen szinten akkor Isten léte is bizonyítva van, logikai úton. 1:1
2020. aug. 28. 20:09
 35/170 A kérdező kommentje:
34-es- nem létezel, mert soha sem láttalak, és szerintem csak egy robot vagy!
2020. aug. 28. 20:10
 36/170 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok Kérdező, átmentél az anti-Turing-teszten. Sikerült bizonyítanod egy robotnak, hogy ember vagy. :D
2020. aug. 28. 20:15
 37/170 A kérdező kommentje:
:DDD
2020. aug. 28. 20:17
 38/170 anonim ***** válasza:
30%

Tevenyereggyarto: hát én tényleg nem vagyok természettudós, de a big bang teória is recseg-ropog, ld. [link]

Valamint [link]

Egyébként engem a Big Bang teória nem annyira izgat, ez csak egy elmélet, vagy inkább elméleti játék, ezért is hívom így: spekuláció -- semmilyen közvetlen vagy közvetett bizonyíték nincs rá és soha nem is lesz, mindössze egy elméleti konstruktum, amin a kvantumfizikusok elrágcsálnak, távlatokból nézve kb. a laposföld + teknősbékák színvonala mai nyelven megfogalmazva. A jelenkorra nincs semmilyen hatása, nem oszt - nem szoroz, és a teremtéselméletet egyébként még alá is támasztja (sokkal zavaróbb lenne, ha azt állítanák a tudósok, hogy a világnak egyszerűen nem volt kezdete).

2020. aug. 28. 20:24
 39/170 anonim ***** válasza:
92%

Ha bekapcsolsz egy régi katódsugárcsöves tévét akkor megy rajta a hangyafoci. Ez az ősrobbanás által gerjesztett háttérsugárzás kivetülése.

2:0

2020. aug. 28. 20:28
 40/170 A kérdező kommentje:
Ezt is halottam. Ezt a "jelentet" biztos, hogy nem az emberek csinálták, hogy legyen valami ha nincs adás?
2020. aug. 28. 20:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!