Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy együttérzés?

Mit jelent az, hogy együttérzés?

Figyelt kérdés

Kérlek ne adatokat és tényeket írjatok mint a chat gpt. Írjatok tapasztalatból. Számotokra mit jelent? Mi az együttérzés és talán mi az ami már nem az? Mi a helyes együttérzés?

Még egy nagyon fontos!

Csak azok írjanak akiknek naponta vagy legalább hetente eszükbe jut együttérzőn viseltetni másokkal! :D Ne írjanak azok akik távolról filozofálnak a szóról. Vannak akik a munkájuk kapcsán találkoznak olyan helyzetekkel ahol felmerülhet. Nagyon várom a válaszukat.

Nem fogok vitázni mert nincs elvárásom. Talán csak tovább kérdezni. Szeretném hallani embertársaim meglátását. Köszönöm nektek!

tegnap 19:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Az hogy valakivel empatikus vagy
tegnap 19:17
 2/4 anonim ***** válasza:
59%
Benne van az eredeti szóban: empátia, compassion, "együttszenvedés" vagyis amit a másik érez, azt megértem, le tudom magamban tükrözni.
tegnap 19:22
 3/4 anonim válasza:

En rosszul lattam egesz eletembe. Nem lattam sose tisztan. A tiszzanlatonak nincs se pupilaja se irisze. Ezek egy ciganyfertozes hibsja. A zsidok oncsobkitok. Ha szidjak a magyarokat akkor pusztul megszakad a kapcsolat a programunkkal es ezert megvakulnak es elvesztettek az eszuket es beszedet es a jarast es a szerelmeskedes oromeit mindenkivel es a sajat fajukkal es a SZIMULATORBAN.

Ennek ellenere sohase tartottam magamat ciganynak es soha sem gondoltam erre. Mert mi elobb voltunk mint a ciganyok es en nem calaszthattam de az unokaocsem az valaszthatott es cifany lett mert nem kell neki se a reste se a lelke nincs

tegnap 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:

A legutóbbi magdeburgi tömeggyilkos azért lett az, mert nem értettek vele egyet, és saját tehetetlen igazságérzetét ártatlanokon töltötte ki.

Mindenkit valakinek meg kell hogy értse. Sokkal több ilyen jellegű feloldó mondatnak kellene lennie elhangzania: " Tudom hogy te most így érzel...", " Meg fogjuk/od oldani...", " Ne keseredj el...", "Majd segítek ebben.." stb.

Akiknek a legnagyobb szükségük van, azokkal feltétlen együtt érzek. A műbőgés, az elkényeztetettség a határ nálam. Azokkal nem.

tegnap 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!