Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Van olyan ember, aki barátkozn...

Van olyan ember, aki barátkozna velem, és nem olyan végtelenül egyszerű gondolatai vannak a világról, mint a társadalom 90 százalékának?

Figyelt kérdés
szept. 25. 18:59
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/163 anonim válasza:

90

Miért vagy ennyire fennakadva a rossz példákon? Miért ennyire egységes masszaként tekintesz a válaszolókra? Miért nem mondasz még mindig semmi érdemlegeset? Próbálok kihúzni belőled valamit, de mint egy rossz tanuló csak mellébeszélsz

okt. 5. 12:15
 92/163 A kérdező kommentje:
Nekem meg azt nem sikerül kihúzni belőled, hogy miért nem írod le mit nem értesz, vagy mivel nem értesz egyet.
okt. 5. 12:18
 93/163 anonim válasza:

92

Nincs mivel nem egyet érteni, mert nem beszélünk semmiről. Amit most csinálunk, az egymás idejének a húzása szerintem, körözünk mint a sasok tánca.

okt. 5. 12:21
 94/163 A kérdező kommentje:

Pedig szerintem elég sokat írtam, amire lehet reagálni.

A 7-es hozzászólásban leírtam egy példát a végtelenül egyszerű emberre. Leírhatod hogyan viszonyulsz ehhez.

A 12-es hozzászólásban vitába szálltam a 9-es válaszolóval, aki azért tartotta magát az átlagostól eltérőnek, mert az önképzésen jár az esze a vacsora helyett. Erről is leírhatod, hogy mit gondolsz.

A 21-es válaszban önálló gondolatnak neveztem azt hogy valaki szexet keres. Mint kiderült később, az illető kamuzott és a többieknek is csak egy olyan kamura futotta, hogy teljesen átlagos jelenség a szexet komolyan gondolni. Erre se reagáltál semmit.

És még csak a harmadik oldalon tartunk.

okt. 5. 12:44
 95/163 anonim válasza:

94

De engem nem a válaszolók érdekeltek volna, hanem te.

okt. 5. 12:47
 96/163 A kérdező kommentje:
En meg a válaszaidra lennék kíváncsi, mégse kapom meg.
okt. 5. 12:49
 97/163 A kérdező kommentje:

"Miért vagy ennyire fennakadva a rossz példákon? Miért ennyire egységes masszaként tekintesz a válaszolókra?"

Akkor miért kérdezel ilyet, ha amúgy szarsz a válaszomra?

okt. 5. 12:50
 98/163 anonim válasza:

96

Én se kapok oldalakon keresztül. Azt kérdezem, hogy miről lehetne veled beszélgetni, te meg az itteni válaszokról kezdesz kérdezni. Komolyan ezekről akarsz beszélni?

Ha szeretnéd, akkor válaszolok a 94-re, de akkor én is szeretnék választ a kérdésemre (hogy milyen témákról lehet beszélni veled):

"A 7-es hozzászólásban leírtam egy példát a végtelenül egyszerű emberre. Leírhatod hogyan viszonyulsz ehhez."

Szerintem ennek az az oka, hogy magukról az emberek tudják, hogy jobban odafigyelnek. Viszont ha másik ember odafigyel, akkor esélyes, hogy nem tudják, mert nem gondolatolvasók. A türelem pedig, láttam már embert, aki türelmesnek mondta magát, de közben meg nem volt az. Az oka annak az, hogy nagy önkontroll kellett neki, hogy ne húzza fel magát mindenen. Már ha egyáltalán tényleg ez volt a többségnek a válasza, ugyanis nekem az a tippem, hogy ha tényleg random embereket megkérdezel, akkor sokan nem ezt fogják mondani. Vagy ezt mondják, mert nem tudják ők maguk se, hogy mitől különleges (ha azok), de ismerősök meg mondjuk tudnák. Egyéként a gyk nem reprezentatív minta, így simán előfordulhat, hogy ezek az emberek valóban eltérnek az átlagtól, csak ez nem látszik, mert véletlen pont ők válaszoltak. Ha egy ilyen kutatást szeretnél csinálni, akkor megfelelően kell kiválasztani a mintát (minél több ember, annál jobb, mondjuk pár száz minimum), lehetőleg különböző hátterű emberek (ne legyen mindegyik mondjuk heorin függő, mert akkor biztos, hogy elég más eredményt kapsz, mintha mindegyik mondjuk csillagász). Szóval ebből messze menő következtetéseket nem kéne levonni. Ezen túl biztos volt olyan válasz, amiben más is szerepelt.

"A 12-es hozzászólásban vitába szálltam a 9-es válaszolóval, aki azért tartotta magát az átlagostól eltérőnek, mert az önképzésen jár az esze a vacsora helyett. Erről is leírhatod, hogy mit gondolsz."

A 9-es elmondott valamit, ami az adott környezetben nem a megszokott, ott kilóg a sorból. Ez nem jelenti, hogy máshol is kilóg (nagyon sokan járnak pl. egyetemre, ott a tanulás alap). A te reagálásod túlságosan leegyszerűsíti a dolgot. Nagyon sok olyan munkahely van, ahol folyamatosan tanulni/fejlődni kell csak azért, hogy szinten tartsd magad (ilyen pl. az informatika, mindig van új technológia, és ha ezeket nem tanulod meg, akkor elavult lesz a tudásod és nem fogsz kelleni, mint munkaerő). Ha pedig cég szinten az a mentalitás, hogy nem kell új dolgokat megtanulni, akkor esélyes, hogy tönkre fognak menni. Ezen felül lehet emberileg fejlődni munkán kívül is, például ha jobban meg akarod ismerni a világot, annak működését, stb. Nem kell mindennek a munkáról szólnia.

"A 21-es válaszban önálló gondolatnak neveztem azt hogy valaki szexet keres. Mint kiderült később, az illető kamuzott és a többieknek is csak egy olyan kamura futotta, hogy teljesen átlagos jelenség a szexet komolyan gondolni. Erre se reagáltál semmit."

Mivel a szex a gyerekcsinálás feltétele, ami ahhoz kell, hogy a faj fenn maradjon, ezért alap, hogy az emberek szexelni akarnak. Sőt, még az állatok is akarnak szexelni. Nem tudom, hogy abban mi az önálló gondolat, hogy szexelni akar valaki. Maximum az szokatlan, ha ismeretlenül akarsz tök random emberekkel. Kérdés, hogy tényleg, vagy azért elkezdenél válogatni, ha mondjuk olyan emberrel találkoznál szembe, aki nem tetszik. Egyébként a tinder és hasonló oldalak elég nagy részben egyéjszakás kaland kereőként funkcionálnak. A bulikban sem éppen ritkaság, amikor bódult állapotban egymásnak esnek, pedig akkor látják egymást először.

okt. 5. 13:07
 99/163 A kérdező kommentje:

Tessék, ilyen dolgokról például lehet velem beszélgetni. Így már tudok mire reagálni. Nem tudom miért lepődsz meg ezen. Nem érdekel a magánéleted, meg a hobbijaid se érdekelnek, akkor se, ha a húrelmélet a hobbid. A gondolataid érdekelnek a világról és az emberekről (amibe a válaszolók is beletartoznak).

"Szerintem ennek az az oka, hogy magukról az emberek tudják, hogy jobban odafigyelnek."

Ez érdekes gondolat, bennem eddig fel se merült, hogy aki azt mondja magáról, hogy figyelmes és kedves, az azért mondja, mert valóban figyelmes és kedves. Eddig azt hittem, hogy ez csak egy átlagos önmagasztalás, és rendre figyelmen kívül hagyom az ilyen állításokat.

"A 9-es elmondott valamit, ami az adott környezetben nem a megszokott, ott kilóg a sorból."

Ismét csak furcsállom, hogy te készpenznek veszed, amit az emberek mondanak magukról. Szerintem csak gondolja magáról, hogy a környezetében kilóg a sorból. Rólam is azt gondolják a munkahelyen, hogy semmi nem érdekel, csak a vacsora, és nem kívánok fejlődni. A legfontosabb gondolataim egyikét se oszthatom meg velük, mert ha elmondom kiközösítenek és megvetnek. Talán még ki is rúgnak. Ezért aztán el kell játszanom, hogy a vacsorán kívül más nem érdekel. (Ez is szerintem különlegessé tesz engem. A legtöbb ember gondolatai olyan egyszerűek, hogy semmilyen retorziótól nem kell tartania, ha elmondja másnak.) A fejlődés is olyan, hogy ha kicsit megkapirgáljuk a felszínt, akkor kiderül, hogy ő valójában nem fejlődni akar, hanem előléptetést, azaz nagyobb fizetésért kevesebb munkát. (Ahogy ezt meg is próbáltam kérdezni, csak ez a válaszoló is felszívódott.)

Nem gondolod hogy esetleg ki kellene gyulladjon benned az a bizonyos piros lámpa, amikor valaki olyat állít magáról, hogy a környezetében egyedül ő akar fejlődni?

"Nem tudom, hogy abban mi az önálló gondolat, hogy szexelni akar valaki."

Neked hány partnered volt az elmúlt két hónapban? Max. 1? Akkor kérlek ne hazudd, hogy szexelni akarsz.

okt. 5. 14:53
 100/163 anonim válasza:

99

Most magadnak mondasz ellent, ugyanis azt mondod, hogy a többiek nem tudják, hogy miket gondolsz. Mi van akkor, ha mindenki így gondolkodik? És mindenki azt hiszi, hogy a másik nem gondolkodik, csak ő, mert ugyanúgy nem osztja meg másokkal? Ugyanis ez ugyanannyira valószínű, mint hogy csak te gondolkodsz. Sőt, valószínűbb, ha figyelembe vesszük, hogy az emberi létezéshez kell gondolkodni.

Nem tudom minek hazudna is egy válaszoló, de szerintem pont nem ez a lényeg, mert előfordulhat olyan, hogy adott cégnél csak valaki akar fejlődni.

Szerintem túl sok mindent feltételezel, ami egyáltalán nem biztos, hogy igaz. Valakinek a valódi motivációit akkor fogod csak megtudni, ha bizalmi kapcsolatban vagy vele, így pl. a munkatársaid esetében esélyes, hogy nem tudod. De ez nem jelenti azt, hogy nincs semmi motivációk csinálni bármit is, legfeljebb azt, hogy nem árulják el. Persze ez azt se jelenti, hogy akarnak bármit is csinálni a szükséges minimumon túl. Nem tudhatod.

"Neked hány partnered volt az elmúlt két hónapban? Max. 1? Akkor kérlek ne hazudd, hogy szexelni akarsz."

Férfiként szexpartnert keresni sokkal nehezebb, mint nőként (kivéve, ha nagyon jó pasi vagy). Úgyhogy ezt nőktől kéne kérdezned (ha jól értem te is az vagy).

okt. 5. 15:27
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!