Emberek kérdés, szerinted, a tapasztalataid alapján a társadalom hány százaléka "agyhalott", azaz egy gyáva, önálló gondolkodásra és cselekvésre képtelen személyiség?
Ezen már elgondolkodtam évtizedekkel ezelőtt és most újból aktualitását nyerte.
Nagyon sok ember kifejezetten elvárja hogy irányítsák, megmondják neki hogy mit tegyen (vagy nem meri vállalni a felelősséget a döntéseiért ezért jobb neki a főnök).
Szerinted a környezetedben mondjuk 10 emberből hány ilyen "képlékeny"?
Az emberek nagy része sajnos ilyen. Megmondják neki mit csináljon, és beáll a sorba...
Én mondjuk pont nem ilyen vagyok, de a tapasztalatom ez, igy könnyen irányithatóva válnak. Ez a célja a felettünk lévő erőknek, erre nevelik az embereket. Akinek van véleménye, kimondja, meg mer kérdőjelezni dolgokat, azokat nem igazán csipik semmilyen kollektivában sem.
Én másképp latom ezt az agyhalott embertípust. Általad egyik tulajdonságot sem sorolnám ide.
Azt tekintem agyhalottnak aki tanulatlan, tájékozatlan, buta, alap dolgokkal nincs tisztában. Állhírekből informálódik aztán ezeket terjeszti.
Akinek elmondod tisztán és érthetően, hogy mit csináljon aztán nem képes felfogni, nem tud egy épkézláb mondatatot összerakni. Nem tud helyesen írni, fogalmazni.
Agyhalott az akinek elmondod hogy menjen a francba de nem veszi a lapot és végül de nem utolsó sorban eletkeptelen.
És bizony ez a társadalom egy jó nagy részét kiteszi, szerintem 10-15%.
Amiket te említesz azokat nem lehet összefüggésbe hozni az agyhalott fogalommal. Barki lehet bizonyos helyzetben gyáva bármelyik ember félhet döntést hozni és vezető se lehet mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!