Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Emberek kérdés, szerinted, a...

Emberek kérdés, szerinted, a tapasztalataid alapján a társadalom hány százaléka "agyhalott", azaz egy gyáva, önálló gondolkodásra és cselekvésre képtelen személyiség?

Figyelt kérdés

Ezen már elgondolkodtam évtizedekkel ezelőtt és most újból aktualitását nyerte.

Nagyon sok ember kifejezetten elvárja hogy irányítsák, megmondják neki hogy mit tegyen (vagy nem meri vállalni a felelősséget a döntéseiért ezért jobb neki a főnök).

Szerinted a környezetedben mondjuk 10 emberből hány ilyen "képlékeny"?

#személyiség típus, irányíthatóság
2022. márc. 1. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Na most ezek egymástól eléggé eltérő tulajdonságok. Aki gyáva, az nem feltétlen önállótlan, aki meg nem vállalja a felelősséget a tetteiért, nem feltétlen agyhalott. Akikre mind egyszerre jellemző, szerintem maximum ezrelékekben mérhető, vagy még annyiban sem.
2022. márc. 1. 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem nagyon sok ilyen ember van. De nagyon nevetségesek.
2022. márc. 1. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

Az emberek nagy része sajnos ilyen. Megmondják neki mit csináljon, és beáll a sorba...

Én mondjuk pont nem ilyen vagyok, de a tapasztalatom ez, igy könnyen irányithatóva válnak. Ez a célja a felettünk lévő erőknek, erre nevelik az embereket. Akinek van véleménye, kimondja, meg mer kérdőjelezni dolgokat, azokat nem igazán csipik semmilyen kollektivában sem.

2022. márc. 1. 21:45
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
99,9%-a.
2022. márc. 1. 21:47
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
környezetemben 80% ilyen. A munkahelyemen 90%uk ilyen.
2022. márc. 1. 21:47
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

Én másképp latom ezt az agyhalott embertípust. Általad egyik tulajdonságot sem sorolnám ide.

Azt tekintem agyhalottnak aki tanulatlan, tájékozatlan, buta, alap dolgokkal nincs tisztában. Állhírekből informálódik aztán ezeket terjeszti.

Akinek elmondod tisztán és érthetően, hogy mit csináljon aztán nem képes felfogni, nem tud egy épkézláb mondatatot összerakni. Nem tud helyesen írni, fogalmazni.

Agyhalott az akinek elmondod hogy menjen a francba de nem veszi a lapot és végül de nem utolsó sorban eletkeptelen.

És bizony ez a társadalom egy jó nagy részét kiteszi, szerintem 10-15%.

Amiket te említesz azokat nem lehet összefüggésbe hozni az agyhalott fogalommal. Barki lehet bizonyos helyzetben gyáva bármelyik ember félhet döntést hozni és vezető se lehet mindenki.

2022. márc. 1. 22:26
 7/11 Prokopf ***** válasza:
Társadalomfüggő (lásd. valamikori született rabszolgák - próbáltak volna meg uraiknál okosabbak lenni), de talán egyre kevesebb (legalábbis szeretném remélni).
2022. márc. 2. 00:06
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
A környezetem (külföld) értelmes, erős emberekből áll (1 szomszédot és a pereputtyát kivéve).
2022. márc. 2. 08:54
 9/11 anonim ***** válasza:
79%
Agyhalott nem igazán ezt jelenti amit a kérdező leirt. Inkább gyáva, cselekvésre, változtatásra képtelen, véleményét elhallgató emberekről van szó kérdésben, akiket nyilván könnyü irányitani. Nagy a birkaszellem, a belenyugvás a könnyebb út sok embernek. Pedig egy kis összefogással és bátorsággal lehetne változtatni dolgokon, de sajnos a többség nem ilyen.
2022. márc. 2. 16:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Rám is mondták, hogy agyhalott, mert tanultam és ma dolgozom, és nem volt szükségem bűncselekményre eddig, mert szerencsére jól keresek. Pedig Magyarországon ritka, aki nem sáros valahol. Gyáva vagyok adócsaláshoz, fekete munkához, sikkasztáshoz, drog termesztéshez pl, de nem is lenne rá szükségem. Így agyhalott vagyok, mert nem használom ki a lehetőségeket.
2022. jún. 15. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!