Van olyan ember, aki barátkozna velem, és nem olyan végtelenül egyszerű gondolatai vannak a világról, mint a társadalom 90 százalékának?
120
Neeem, a mély szakmai tudást témaként hoztam fel ahhoz, hopgy mélyen tudjunk beszélgetni. Szerintem nem lesz ettől valaki különc (de persze lehet). Ha különséget keresel, akkor lényegében olyan embereket kell keresned, akik kilógnak az általános társadalmi normák alól, ilyen lehet olyan is, aki pont, hogy nagyon sekély ismeretekkel rendelkezik, és ezért mondjuk lapoföld hívő. De lehet teljesen más miatt is, pl. aki úgy gondolja, hogy az emberség problémáit népesség csökkentéssel lehetne megoldani (bár jó kérdés amúgy, hogy ezt tényleg kevesen gondolják-e, nem tudom). Vagy akár olyan, aki mondjuk elvonul és remeteként él valahol, ahol mindent megtermel magának. De akár valamlyen szexuális fétis miatt is lehet az (nem lábfétist értettem ez alatt, az nagyon gyakori)
"Szóval azt gondolod, hogy az átlagmagyar máshogy gondolkozik, mint az átlag GYK felhasználó?"
Az majdnem biztos, hogy az átlag magyar hozzáállás dolgokhoz nem lesz reprezentálva néhány ember által. Elképzelhető, hogy pont beletalálsz, de az is lehet, hogy pont olyan válaszol, akinek eltérő a véleménye. Eleve Magyarországon régiónként is változk a hozzáállás, pl. ha megnézed a melegek helyzetét, Budapesten sokkal jobb, mint vidéken.
Neked ez a fétised, hogy beszélgessünk bármiről, csak éppen arról ne, amiről épp beszélgetünk. Ez sokkal inkább a téma alóli kibújásnak tűnik.
Illetve lehetne végre állásfoglalásod valamiről, mert eddig a vállvonogatás volt a válaszod kb. mindenre. Most épp arra, hogy a GYK reprezentatív-e.
123
Szerintem egyértelműen azt mondtam, hogy nem az. Csak kicsit kifejtettem. Ezen felül korábban is foglaltam már állást dolgokban (amikre nem is mind reagáltál amúgy).
Szerinted amit most csinálunk, az mély beszélgetés?
Te annyit voltál képes válaszolni, hogy azért nem az, mert kevés ember válaszolt. Szóval bármi is lenne a téma, szerinted a GYK nem reprezentálja az átlag magyart. Ez megint nem több egy sekélyes mellébeszélésnél.
125
Mire mondtam, hogy nem tudhatjuk? Az, hogy nem reprezentatív a minta valamihez az azt jelenti, hogy túl kevés az ember. Ha mondjuk 10 ember alapján akarsz a magyarokról következtetéseket levonni, akkor elég nagyot fogsz hibázni nagy eséllyel. Ha ennek ellenére nagyon magabiztosan ezt mégis megteszed, akkor magadból csinálsz hülyét, ez ennyire egyszerű. Nem véletlenül vannak szociológia meg hasonló szakok egyetemen, nem viccet mesélni tanulnak ott meg.
Az egyes válaszoktól persze ettől még lehet véleményt mondani, amiket megkérdeztél azokról mondtam is még a 98-ban, amik közül nem mindenre reagáltál amúgy. De mondjuk mindegy, arra reagálj amit most írtam, mert kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz a gykról, reprezentatív szerinted a magyarokra nézve?
126
Talán azért, mert nem reprezentálja. Akkor se, ha te annyira akarod. Ha ötleteket/témákat akarsz megvitatni, azt meg lehet úgyis, hogy nem a gykból indulunk ki
Pl. arra mondtad, hogy nem tudhatom, hogy a munkatársaimnak mik a motivációi. Ez mellébeszélés, hisz ha nem is tudom az összes motivációját, életcélját, akkor is tudom, hogy egy egyszerű tucatember. Te gyakorlatilag az átlagember létezését tagadod. Képtelen vagy elfogadni, hogy az átlagember nemhogy létezik, de az emberek többsége átlagember.
"Az egyes válaszoktól persze ettől még lehet véleményt mondani, amiket megkérdeztél azokról mondtam is még a 98-ban"
Elég naiv vélemenyek voltak.
"arra reagálj amit most írtam, mert kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz a gykról, reprezentatív szerinted a magyarokra nézve?"
Igen, szerintem reprezentatív. A társadalom 90 százaléka átlagos és a GYK 90 százaléka is átlagos. Óramű pontossággal ugyanazokat a válaszokat produkáljátok, amit a való életben is produkálnak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!