Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Behúzták a csőbe a fiamat....

Behúzták a csőbe a fiamat. Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

25 éves fiam és a barátnője (24) 4 éve vannak együtt. 1 éve össze is költöztek egy kis albérletben. Sokáig tablettával védekeztek, de néhány hónapja a lány azt mondta, Mirena spirált rakat fel, mert az biztonságosabb. Szülinapjára a fiam és oda is adtuk neki az árát, ő pedig azt mondta, felrakatta.

Az is fontos a történetben, hogy sokat romlott a kapcsolatuk az utóbbi időben. Együtt lakva sorra jöttek elő a problémák, nézetkülönbségek. A fiam sokáig minden áron ragaszkodott hozzá, de a vége felé már fontolgatta a szakítást, de a lány nagyon maradni akart.

Múlt héten bejelentette, hogy teherbe esett. Mindenáron egyedül akart elmenni a nőgyógyászhoz, de a fiamnak gyanús lett valami, és ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje.

Ott aztán kiderült, hogy nincs semmiféle spirálja. A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni, ő meg ugye még nem....

Otthon kérte tőle a fiam a számlát, bármilyen papírt, de nem tudta odaadni.

Nagyon úgy érezzük, hogy a leányzó érezte, hogy gond van a kapcsolatukkal, és csak megjátszotta ezt a spirál dolgot, hogy ne kelljen védekeznie, és egy babával magához kösse a párját.

Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.

Eddig hárítottam, mondtam, neki kell döntenie (amúgy nagyon kedveltük a lányt, családtag volt náluNK), de most már azt érzem, nem boldogul egyedül a gyerekem, nem hagyhatjuk magára egy ilyen döntésben.

Ti mit tennétek?

#hazugság #terhesség #terhesség megszakítása?
2015. ápr. 3. 07:24
 81/108 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Szerintem teljesen kizárt, hogy mástól esett volna teherbe. Senkinek eszébe sem jutott ilyen. Nagyon, sőt túlságosan ragaszkodott a fiamhoz, a magánéleti problémáikat is jobbára ez okozta, meg a céljaik, életszemléletük különbözősége.

AZ öngyilkossággal fenyegetőzés valószínűleg csak játszmázás volt, de a szülei oda fognak rá figyelni.

Azt viszont nem hiszem, hogy bírósággal kellene fenyegetnünk emiatt, meg az sem valószínű, hogy az ilyen fenyegetőzés perdöntő lenne.

Pillanatnyilag azt mondtuk a fiamnak is, hogy innentől várni kell, és majd kiderül, hogyan tovább.

2015. ápr. 5. 20:08
 82/108 anonim ***** válasza:

Nem fenyegetésként mondtam.Ez tény.De tényleg.

Jó lenne ha megjönne a kisasszony esze!Sokkal könnyebben meglehetne oldani! :)

2015. ápr. 5. 21:10
 83/108 anonim ***** válasza:
50%
Kedves Kérdező! Válaszoltam már Neked, kétszer is. Elolvastam az azóta történteket. Nagyon sajnálom, hogy így alakult és semmi esély. Mentsétek a babát. nagyon sokan vannak, akiknek nem lehet babájuk és náluk jó helyre kerülhetne a baba. Nyílt örökbefogadással Ti is kísérhetnétek a sorsát. Mindenkinek - fiú, lány, gyerek - lenne esélyük a normális életre. Inkább adjátok oda a babát annak, akinek pont az az álma, hogy felnevelje. Lehet sokaknak nem fog tetszeni amit írok, de van olyan ismerősöm aki ilyen babát nevelhet és boldogok. Ez engem meggyőzött arról, hogy igenis meg kell adni az esélyt. De legalábbis meg kell próbálni.
2015. ápr. 6. 08:33
 84/108 A kérdező kommentje:

Ne haragudj 83-as, de hogy kerül ide az örökbeadás?

Ha a lány úgy dönt, hogy megtartja, és felneveli, a fiam anyagilag és a nevelésében is támogatni fogja.

Ha úgy dönt, hogy megtartja, de nem akarja nevelni, akkor majd az apja neveli családi segítséggel.

Ha úgy dönt, hogy így meg sem akarja szülni, akkor azt is el kell fogadni.

Mindezt úgy beszéltük át vele, hogy ott volt ő meg a fia, én a férjemmel, és a lány szülei. Tehát pontosan tudja, milyen lehetőségei vannak, és úgy tűnik, most már azt is megértette, hogy egyikben sem szerepelnek párként a fiammal.

A lényeg, hogy nem értem, hol kerül a képbe az örökbeadás!

2015. ápr. 6. 09:45
 85/108 anonim ***** válasza:
100%
azt viszont nem árt figyelembe venni, hogy ha hétfőn kilép a lány munkahelyéről, és nem talál egyből munkát(azaz nem lesz folyamatos a munkaviszonya) nem fog kapni tgyást és gyedet. Csak gyest+családit (25ezer+13ezer). Abból meg nem fogja tudni eltartani magát, és a gyereket. Nem szabadna most kilépnie, kitudja, hogy terhesen kap e munkát.
2015. ápr. 6. 11:03
 86/108 anonim ***** válasza:

Mi a helyzet? Tudjátok már mi lesz? :(

L20

2015. ápr. 9. 19:50
 87/108 A kérdező kommentje:

Nem volt egyszerű az utóbbi néhány nap.

Kezdem azzal, hogy a lány még nem lépett ki a munkahelyéről, táppénzen van, és a szüleinél lakik.

Jó néhány telefonbeszélgetésen vannak túl, és a fiam azt mondta, ezek nem igazán a baba sorsáról szóltak, hanem arról, hogy kezdjék újra. A gyerekem nagyon határozott ebben a kérdésben, nem hajlandó békülni. A lány egy konkrét ötlettel állt elő a babával kapcsolatban, mégpedig, hogy költözzenek ikerházba, és akkor külön élve, de együtt nevelhetnék, és lehet, hogy újra tudnák kezdeni egy idő után. Elég furcsa ötlet, főleg hogy az lenne a fő szabály, hogy a fiam nem vihet barátnőt a házba!

Tegnap felhívtak engem a szülők. Mondták, hogy elkezdtek munkahelyet keresni a lányuknak, meg igyekeznek hatni a józan eszére, és megértetni vele, hogy ennek a kapcsolatnak vége. Ők is úgy érzik, nem igazán érdekli a baba, csak a fiammal van elfoglalva, és nekik már mondott olyat, hogy apa nélkül nem kell neki a gyerek sem.

Én úgy látom, nem fogja megtartani, csak az a kérdés, hogy mennyi idő kell neki, hogy rájöjjön, nem kapja vissza a párját. Attól tartok, ki fog csúszni az időből, és ott fog maradni egy igazából általa sem kívánt gyerekkel.

A fiam sincs valami jól. El tudná magát képzelni apaként, de nagyon megviselte az utóbbi időszak, és semmilyen kapcsolatot nem akar tartani a lánnyal. Dolgozik, túlórázik, órákat fut, éjszaka meg hallom, hogy járkál.

Ő sem ment vissza az albérletükbe, már szólt a tulajdonosnak is, az mondja, inkább keres másikat, addig meg itthon marad inkább, de oda a lábát nem akarja betenni.

Egyelőre itt tart a dolog...

2015. ápr. 10. 09:14
 88/108 anonim ***** válasza:
Lehet hülye kérdés de tuti a baba, nem lehet hogy csak kitalálta a lány hogy időt nyerjen?
2015. ápr. 10. 10:58
 89/108 A kérdező kommentje:
Tuti, a fiam bent volt vele az ultrahangon.
2015. ápr. 10. 11:23
 90/108 anonim ***** válasza:
Erre mondtam az örökbeadást.
2015. ápr. 10. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!