Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Behúzták a csőbe a fiamat....

Behúzták a csőbe a fiamat. Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

25 éves fiam és a barátnője (24) 4 éve vannak együtt. 1 éve össze is költöztek egy kis albérletben. Sokáig tablettával védekeztek, de néhány hónapja a lány azt mondta, Mirena spirált rakat fel, mert az biztonságosabb. Szülinapjára a fiam és oda is adtuk neki az árát, ő pedig azt mondta, felrakatta.

Az is fontos a történetben, hogy sokat romlott a kapcsolatuk az utóbbi időben. Együtt lakva sorra jöttek elő a problémák, nézetkülönbségek. A fiam sokáig minden áron ragaszkodott hozzá, de a vége felé már fontolgatta a szakítást, de a lány nagyon maradni akart.

Múlt héten bejelentette, hogy teherbe esett. Mindenáron egyedül akart elmenni a nőgyógyászhoz, de a fiamnak gyanús lett valami, és ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje.

Ott aztán kiderült, hogy nincs semmiféle spirálja. A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni, ő meg ugye még nem....

Otthon kérte tőle a fiam a számlát, bármilyen papírt, de nem tudta odaadni.

Nagyon úgy érezzük, hogy a leányzó érezte, hogy gond van a kapcsolatukkal, és csak megjátszotta ezt a spirál dolgot, hogy ne kelljen védekeznie, és egy babával magához kösse a párját.

Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.

Eddig hárítottam, mondtam, neki kell döntenie (amúgy nagyon kedveltük a lányt, családtag volt náluNK), de most már azt érzem, nem boldogul egyedül a gyerekem, nem hagyhatjuk magára egy ilyen döntésben.

Ti mit tennétek?

#hazugság #terhesség #terhesség megszakítása?
2015. ápr. 3. 07:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/108 A kérdező kommentje:

27-es!

Igen, én is átgondoltam, hogy ez a baba az unokám lesz, ha megszületik. Tudom, milyen, van már kettő a nagyobbik fiamtól. Egy településen élünk, sokat vannak nálunk a gyerekek, az anyjukkal baráti a viszonyunk.

Nem is attól félek, hogy nem tudnám szeretni a kicsit, hanem attól, hogy a lány eszközként fogja használni, és ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő szeretné, esetleg tiltani fogja tőlünk, és nehezíti a láthatást.

2015. ápr. 3. 09:09
 32/108 A kérdező kommentje:

30-as, hidd el, kerek a történet, és nincs vaj a fiam füle mögött. Csak nem írtam nagyregényt a kapcsolatukról.

5 éve jöttek össze, más-más városban tanultak, hétvégeken voltak együtt. Diploma után mindketten dolgozni kezdtek, még mindig más városban, maradtak a hétvégék. Aztán a lány talált munkát abban a városban, ahol a fiam is dolgozik.

Kivettek egy közös albérletet, összeköltöztek. Akkor derült ki, hogy hétvégeken nem lehet megismerni igazán a másikat. Nagyon sok mindenben nem stimmeltek, nehezen mentek a hétköznapok. Ebből mi a férjemmel eleinte nem sokat láttunk. Utóbb mesélte a fiam, hogy nagyon szereti a lányt, de nagyon nehezen megy az együttélés.

Beszéltek a gondokról, és tenni is próbáltak ellene, voltak nagy fogadkozások.

De egy idő után a fiam úgy érezte, nem fog menni. Szakított volna, de a lány nagyon ragaszkodott hozzá, így újabb és újabb esélyeket adtak egymásnak. Végül a fiam már nagyon kereste a kiutat, csak éppen addigra megtörtént ez az egész.

2015. ápr. 3. 09:19
 33/108 anonim ***** válasza:
80%

Tudom off, és ez nem oldja meg a helyzetet. De én szegény kis ártatlan magzatot nagyon sajnálom. Megfogant, és nem szereti senki, a történet minden szereplőjének csak egy nyűg. Most már dobog a kis szíve, és eközben a "szülei" és a "nagyszülei" az abortálásán agyalnak.

Amúgy a felvázolt lehetőséget közül a 2. számút javaslom.

2015. ápr. 3. 09:41
 34/108 anonim ***** válasza:

nem kell belemenni a játkékaiba.megállapítanank 1 közös felügyeletet,nem tehet semmit. kötelessége engednihogy lássa az apja.

27-es

2015. ápr. 3. 10:05
 35/108 anonim ***** válasza:
67%
ott bukott meg a mese, hogy az orvos szt spirált csak szült nőnek raknak fel.
2015. ápr. 3. 10:25
 36/108 A kérdező kommentje:

Olvasd újra:

"A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni,"

kulcsszavak: értetlenkedett és szoktak felrakni.

Nem azt mondta a doki, hogy soha, semmilyen körülmények között nem raknak fel, hanem hogy nem szoktak.

Mi ezzel a gondod?

2015. ápr. 3. 10:31
 37/108 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen így van. Én nem bírtam a tablettát, így huszonéveim elején tettek fel mini spirált úgy, hogy nem szültem még. Van orvos, aki ellenzi, de nem mindegyik. Nekem spec. semmi gondot nem okozott, öt évig volt fenn, utána egészséges gyereket szültem problémamentes terhesség után.
2015. ápr. 3. 10:45
 38/108 anonim ***** válasza:
50%
de, szoktak, ezért nem fog értetlenkedni az orvos.
2015. ápr. 3. 10:52
 39/108 A kérdező kommentje:

Oké, értem, hogy szoktak felrakni szülés nélkül is spirált. Én ezen nem is gondolkodtam eddig, soha nem volt spirálom, csak leírtam, hogyan reagált az orvos. Gondolom azért lepődött meg, mert nem ez a védekezés legelterjedtebb módja még nem szült nőknél.

De a lényeg az, hogy valójában NEM rakatott fel spirált. Nem tudott pl. blokkot mutatni, vagy bármilyen papírt a spirálról, vagy az orvosnál tett látogatásról.

Pedig most olvastam a Mirenáról, hogy el kell tenni a papírjait, mert garancia van rá.

2015. ápr. 3. 10:56
 40/108 anonim ***** válasza:
Ez nehéz. Nem akarták a babát, a lány átvágta. Lelkiismeretfurdalás nélkül ott tudja hagyni ha tényleg olyan rossz a kapcsolatuk. Az a lány nem őszinte. És egy szakítás után ki tudja hogy meg akarja-e tartani a babát a lány. De ez tényleg a fiad a döntése.
2015. ápr. 3. 10:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!