Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Behúzták a csőbe a fiamat....

Behúzták a csőbe a fiamat. Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

25 éves fiam és a barátnője (24) 4 éve vannak együtt. 1 éve össze is költöztek egy kis albérletben. Sokáig tablettával védekeztek, de néhány hónapja a lány azt mondta, Mirena spirált rakat fel, mert az biztonságosabb. Szülinapjára a fiam és oda is adtuk neki az árát, ő pedig azt mondta, felrakatta.

Az is fontos a történetben, hogy sokat romlott a kapcsolatuk az utóbbi időben. Együtt lakva sorra jöttek elő a problémák, nézetkülönbségek. A fiam sokáig minden áron ragaszkodott hozzá, de a vége felé már fontolgatta a szakítást, de a lány nagyon maradni akart.

Múlt héten bejelentette, hogy teherbe esett. Mindenáron egyedül akart elmenni a nőgyógyászhoz, de a fiamnak gyanús lett valami, és ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje.

Ott aztán kiderült, hogy nincs semmiféle spirálja. A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni, ő meg ugye még nem....

Otthon kérte tőle a fiam a számlát, bármilyen papírt, de nem tudta odaadni.

Nagyon úgy érezzük, hogy a leányzó érezte, hogy gond van a kapcsolatukkal, és csak megjátszotta ezt a spirál dolgot, hogy ne kelljen védekeznie, és egy babával magához kösse a párját.

Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.

Eddig hárítottam, mondtam, neki kell döntenie (amúgy nagyon kedveltük a lányt, családtag volt náluNK), de most már azt érzem, nem boldogul egyedül a gyerekem, nem hagyhatjuk magára egy ilyen döntésben.

Ti mit tennétek?

#hazugság #terhesség #terhesség megszakítása?
2015. ápr. 3. 07:24
 71/108 Andi8133 ***** válasza:
24%
Ebben a történetben is mint nagyon sok másikban kedves mama úgy érzi,hogy hárman vannak ebben a kapcsolatban!!!!!!!!!!!!Egy 25 éves felnőtt férfi ugyan ne az anyja hatására maradjon már,vagy hagyja el a párját!!!!Meg lehet beszélni mindent kedves mama beleavatkozása nélkül is!!!!!! " Úgy ÉREZZÜK be lettünk csapva! Mit tanácsoljak a fiamnak? " ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ NAGYON SOK PÁRKAPCSOLAT?HÁZASSÁG MEGY TÖNKRE DRÁGA MAMA MINDENBE BELEUGATÁSA MIATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Majd eldöntik mi legyen!!!!!!!!!Ne a mama tanácsoljon!!!!!!!!!
2015. ápr. 4. 20:24
 72/108 A kérdező kommentje:
El tudnám képzelni azt a verziót, amit írnál. Nevelné a fiam, és mi, meg persze a bátyja, meg a sógornője segítenénk. De nem látok rá reális esélyt, hogy ez így alakuljon:-(
2015. ápr. 4. 20:27
 73/108 A kérdező kommentje:

Kedves 71-es!

Talán olvasd el az egészet, és ne a pár első sorból akarj nagyon okos lenni. Pont, hogy nem akartunk mi dönteni, de azt gondolom a fiam megérdemli a támogatásunkat, tanácsunkat, ha HATÁROZOTTAN KÉRI azt. A többi válaszadó ezt remekül megértette.

2015. ápr. 4. 20:33
 74/108 anonim ***** válasza:

71-es hűtsd le magad szerintem. Lehet,hogy neked így ment tönkre a kapcsolatod,de nem kell nekiugrani a másiknak...ha jó a viszonyuk és tanácsot kért az anyukájától miért ne adhatna. Mivel a leendő unokájáról van szó,teljesen jogos az aggodalma. És nem is azt írta,hogy őket húzták csőbe,hanem,hogy a fiát. Tanuld meg először a személyes névmásokat és utána oszd ki a másikat...ezt leírhattad volna egy papírra is kiengedhetted volna a szélbe,mert kb. annyit ér vele az ember,mintha el se olvasta volna.

Kedves kérdező,sajnálom,ha így látja a fiad,hogy nem nevelné fel és nem szeretné a babát,de esetleg elmehetne vele a következő ultrahangra,persze ha megtartják és ott ha látná,csak megenyhülne.

2015. ápr. 4. 20:35
 75/108 A kérdező kommentje:

Félreértesz, 66%-os, nem így értettem! A fiam is el tudná így képzelni, beszéltünk erről is. Én azt hiszem, a lány nem menne ebbe bele. Vagy ha igen, annak állandó zsarolás lenne a vége, újabb és újabb kísérletek a családegyesítésre. De a legvalószínűbb, hogy egyáltalán nem menne bele.

Bocs, ha nem voltam elsőre teljesen világos.

2015. ápr. 4. 20:41
 76/108 anonim ***** válasza:
Jaaa,így más. Semmi baj,én olvastam hirtelen félre. Hát igen így más a helyzet. Bár ha javul a lelki állapota akkor akár meg lehet vele beszélni,de ki tudja mi lenne a vége. Ezt tényleg józan ésszel kell végig gondolnia a lánynak,talán rájön,hogy jobb lesz mindkettőjüknek ha külön maradnak és kompromisszumot kötnek egymással.
2015. ápr. 4. 20:44
 77/108 anonim ***** válasza:
80%

Miért van egy olyan sejtésem hogy ebből a tipikus megengedő abortusz lesz...

Azaz megérti mindenki a helyzetet, mindenki sajnálja de mégis elnézik.

Csak azért nehéz ilyeneket hallani mert ha nekem is "normális" anyám van talán nem élnék. Nem volt jó anya, nem volt igazi éretten gondolkozó felnőtt, csúnyán elhanyagolt, az apám pedig a férjének a fia volt (a férje kb 25 évvel volt idősebb) nagyon nagy patália volt amikor kiderült, főleg amiatt mert miattam maradtak együtt. Jó lett volna ha nem születek meg? Az anyám élete akkor is kisiklik nem változott volna akkor se ha nem vagyok ott mint nyűg a nyakán, a férjén segített volna? lehet, sőt, de ő is hibás volt hiszen ezeregy sebből vérzett a kapcsolatuk meg mit is várt egy kislánytól... az igazi apám? hát az ő szemében nem oszt szoroz hogy vagyok e.

Tönkretettem volna 3 ember életét? Nem. Egy gyerek erre nem képes. Gyerek mellett is haladhat valaki élete tovább jó nyomon. Minden helyzetet lehetne orvosolni anélkül hogy elutasítanánk és megnyomnánk a delete gombot.

Sosem bántam hogy élek, és nem hiszem hogy a lelki beteg embereken kívül bárki más bánná hogy megszületett.

Legalább adnátok örökbe.. Értem hogy nehéz helyzet, hogy fájó, de ő is él, és élhetne. És minden helyzetet meg lehet oldani mindig vannak lehetőségek, de ez a megoldás annyira embertelen..

A fiad is ti a nagyszülők is normálisan állnak a helyzethez, bárcsak ne jött volna létre ez a helyzet, de remélem mindenkinek jó vagy kielégítő véget ér..

2015. ápr. 4. 21:34
 78/108 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék abortuszvitát a kérdésből.

Amit tenni tudtam, hogy minden helyzetre felajánlottam a támogatásomat, azt megtettem. A személyes érzéseim nem számítanak, a döntés nem az enyém. Nem is szeretnêm, hogy az legyen

2015. ápr. 4. 21:57
 79/108 anonim ***** válasza:
71-es, a felnottseg ott kezdődik hogy látja, hogy a szülők jót akarnak, komoly kérdésben tanácsot kér, mérlegel és dönt magának. A tanács segítség amit vagy elfogad vagy nem. De az a minimum, hogy meghallgat. Ez a kommented után te még nem jársz ezen az úton csak te hiszed azt, hogy...
2015. ápr. 4. 22:29
 80/108 anonim ***** válasza:

A kis hölggyel közölni kellene azt hogy egy bíróság sem fogja Neki ítélni a gyereket ha öngyilkossággal fenyegetőzik.

Az Ő szülei ehhez mit szólnak?Mármint az öngyilkossághoz.

Ha a fiad elhagyja...a szüleinek kell meghozni a helyes döntést.Kezeltetik-e vagy sem.

Ezt pedig csak halkan jegyzem meg.:Biztos hogy a fiadé az a magzat?

Azért kérdezem,mert írtad,hogy rossz volt a kapcsolatuk.Ergo ha én nem vagyok jóban a férjemmel akkor kicsi rá az esély,hogy olyasmit tegyünk amiből baba lenne!

Remélem minél előbb megoldódik minden.

Majd írj,hogy mi lett végül!

2015. ápr. 5. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!