Behúzták a csőbe a fiamat. Mit lehet tenni ilyenkor?
25 éves fiam és a barátnője (24) 4 éve vannak együtt. 1 éve össze is költöztek egy kis albérletben. Sokáig tablettával védekeztek, de néhány hónapja a lány azt mondta, Mirena spirált rakat fel, mert az biztonságosabb. Szülinapjára a fiam és oda is adtuk neki az árát, ő pedig azt mondta, felrakatta.
Az is fontos a történetben, hogy sokat romlott a kapcsolatuk az utóbbi időben. Együtt lakva sorra jöttek elő a problémák, nézetkülönbségek. A fiam sokáig minden áron ragaszkodott hozzá, de a vége felé már fontolgatta a szakítást, de a lány nagyon maradni akart.
Múlt héten bejelentette, hogy teherbe esett. Mindenáron egyedül akart elmenni a nőgyógyászhoz, de a fiamnak gyanús lett valami, és ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje.
Ott aztán kiderült, hogy nincs semmiféle spirálja. A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni, ő meg ugye még nem....
Otthon kérte tőle a fiam a számlát, bármilyen papírt, de nem tudta odaadni.
Nagyon úgy érezzük, hogy a leányzó érezte, hogy gond van a kapcsolatukkal, és csak megjátszotta ezt a spirál dolgot, hogy ne kelljen védekeznie, és egy babával magához kösse a párját.
Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.
Eddig hárítottam, mondtam, neki kell döntenie (amúgy nagyon kedveltük a lányt, családtag volt náluNK), de most már azt érzem, nem boldogul egyedül a gyerekem, nem hagyhatjuk magára egy ilyen döntésben.
Ti mit tennétek?
Sok mindent nem tehet, ha a lány terhes. Rákényszeríteni nem lehet, hogy ne tartsa meg.
Ha baba van, és megtartja a barátnője, akkor a fiad apa lesz. Vagy vele marad és a gyermekével vagy fizeti a gyerektartást.
Csak ez a kettő lehetőség van. Mi mást tehetne?
Kérek mindenkit, hagyjuk ezt a húzzon gumit témát!
Utánaolvastam a Mirenának, nincs az a nőgyógyász, aki e mellé kiegészítő védekezést javasolna. A fiamnak eszébe sem jutott/nekem sem, hogy kamu a spirál, hiszen évek óta együtt vannak.
Persze el tudnék képzelni egy unokát, de itt nem erről van szó.
A gyerekem tanácsot vár tőlem, és több dolog is jár az eszemben.
1. Próbálják meg együtt felnevelni a gyereket. - Ez egy már nem működő kapcsolatban nehéz ügy.
2. Hagyja ott a lányt, hiszen ezzel az akcióval bebizonyította, hogy milyen ember, és támogassa, támogassuk a gyereket. - Ez oké is lenne, de nehéz lehet feldolgozni egy apának, hogy soha nem lehet teljes értékű apa, ráadásul ez kihat a későbbi kapcsolataira is.
3. Mondja meg őszintén a lánynak, hogy vége, és kérje arra, hogy vetesse el a babát. Így mindketten újrakezdhetnék az életüket.
Az ilyen mocsok nővel egy percig nem maradnék együtt.
Szakítanék vele azonnal és mehet amerre akar.
Ha megtartja a gyereket, akkor a gyerektartás jár neki, meg ha úgy gondolja a fiad, akkor tartsa a kapcsolatot a gyerekkel, de a nő egy életre leírta magát.
5-ösnek írom, hogy az orvos szerint 6 hetes terhes a lány.
Egy kérdés ugyanehhez a válaszadóhoz: Milyen leckét? Leírtam, hogyan történt az egész.
6-osnak írom: együtt mentek a magándokihoz, a fiam megkérdezte, bemehet-e az uh vizsgálatra. A lány nem tiltakozott, szerintem nem mert, a fiam meg bement.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!