Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Behúzták a csőbe a fiamat....

Behúzták a csőbe a fiamat. Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

25 éves fiam és a barátnője (24) 4 éve vannak együtt. 1 éve össze is költöztek egy kis albérletben. Sokáig tablettával védekeztek, de néhány hónapja a lány azt mondta, Mirena spirált rakat fel, mert az biztonságosabb. Szülinapjára a fiam és oda is adtuk neki az árát, ő pedig azt mondta, felrakatta.

Az is fontos a történetben, hogy sokat romlott a kapcsolatuk az utóbbi időben. Együtt lakva sorra jöttek elő a problémák, nézetkülönbségek. A fiam sokáig minden áron ragaszkodott hozzá, de a vége felé már fontolgatta a szakítást, de a lány nagyon maradni akart.

Múlt héten bejelentette, hogy teherbe esett. Mindenáron egyedül akart elmenni a nőgyógyászhoz, de a fiamnak gyanús lett valami, és ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje.

Ott aztán kiderült, hogy nincs semmiféle spirálja. A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni, ő meg ugye még nem....

Otthon kérte tőle a fiam a számlát, bármilyen papírt, de nem tudta odaadni.

Nagyon úgy érezzük, hogy a leányzó érezte, hogy gond van a kapcsolatukkal, és csak megjátszotta ezt a spirál dolgot, hogy ne kelljen védekeznie, és egy babával magához kösse a párját.

Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.

Eddig hárítottam, mondtam, neki kell döntenie (amúgy nagyon kedveltük a lányt, családtag volt náluNK), de most már azt érzem, nem boldogul egyedül a gyerekem, nem hagyhatjuk magára egy ilyen döntésben.

Ti mit tennétek?

#hazugság #terhesség #terhesség megszakítása?
2015. ápr. 3. 07:24
 51/108 A kérdező kommentje:

49-es!

Már leírtam az egyik kommentemben, hogy nem értem, miért kellet a spirálos sztori. Ezt csak megismételni tudom.

Tényleg nem tudom, mi járt abban a buta fejében.

Mondjuk a tablettaszedési szokásait nem ismerem, lehet, hogy általában akkor vette be, amikor pl. este fogat mostak, és tartott tőle, hogy a fiamnak gyanús lesz, ha onnantól nem látja, de ez merő találgatás.

Már az is megfordult a fejemben, hogy szüksége volt az árára, 50000 ft fölött volt, és így két legyet ütött egy csapásra, lett egy kis plusz pénz, és létrejött egy terhesség. De ez is csak találgatás.

Az ötleted viszont számomra taszító, nem is fogok ilet tanácsolni. Bocs.

2015. ápr. 3. 14:28
 52/108 anonim ***** válasza:

Bocs, nem olvastam végig minden hozzászólást.

Megértem, ezért is mondtam, hogy nagy szemétség. Szerintem is az. De nem nagyobb, mint amit a lány csinált.

2015. ápr. 3. 14:31
 53/108 anonim ***** válasza:
100%
ÁÁÁÁÁÁ felállt a szőr a hátamon ettől az ötlettől...ne haragudj,nem leszólni akarlak,de az ötletednél oké,hogy a csaj (nem létező) becsületéről van szó,de akkor is egy kis élettel játszana a kérdező fia,ilyen választás elé állítja. És ha elveteti? Akkor meg megölte a srác a saját gyerekét? Áá,ez nagyon morbid. Tényleg ne haragudj,nem kötekedés,de na...
2015. ápr. 3. 16:33
 54/108 anonim ***** válasza:
100%

Ez innentől kezdve abortuszpárti/ellenes kérdés.

Ha valaki abortuszellenes, akkor nyilván fel sem merül, hogy rábeszélje a lányt. Az szintén nem merül fel, hogy csak a gyerek kedvéért vele marad, hiszen egy ilyen nővel minek: ha ebben hazudott, minden másban is fog. Vagyis problem solved: gyerektartás és kész.

2015. ápr. 3. 16:39
 55/108 A kérdező kommentje:

Hát nem volt egy fáklyásmenet….bár elég gyorsan lezajlott.

A fiam azonnal a spirál kérdést kezdte feszegetni, gondolom századszor. A lány egy darabig tagadott, bizonygatta, hogy felrakatta, csak biztosan leesett. Végül beismerte, hogy egy darabig tényleg akart ilyen spirált, mert azt olvasta róla, hogy szinte nincs mensi a viselése alatt, csak közben rájött, hogy a fiam el fogja hagyni, mivel nem tudták megoldani a problémáikat. Úgy gondolta, hogy egy baba újra összehozza őket.

Na, ezen a ponton volt egy ordítozós jelenet, alig lehetett őket leállítani. A fiam kijelentette, hogy befejezte vele, és azt szeretné, ha elvetetné a babát, de akkor sem marad mellette, ha megtartja. Jött az ígérgetés, hogy minden meg fog változni, de a fiam már hajthatatlan volt, nem akart vele maradni.

A leányzó közölte, hogy elveteti a kicsit, aztán öngyilkos lesz, amiért erre lett kényszerítve. Mondtuk neki, hogy senki nem kényszeríti semmire, de egyedül kell felnevelnie, persze apai, nagyszülői támogatással. Erre azt mondta, hogy akkor megszüli, és utána lesz öngyilkos. Nem lehetett vele értelmesen beszélni. Csak azt hajtogatta, hogy együtt kell maradniuk.

Végül azzal rohant el, hogy autó elé ugrik. A gyerekem meg futott utána. Amikor magunk maradtunk, felhívtam a lány szüleit, és elmondtam nekik a történteket. Nem éppen a szomszédban laknak, de azt mondták, azonnal indulnak. Teljesen meg voltak döbbenve, semmiről sem tudtak. A fiam telefonált, hogy hazaértek, és a lány még mindig magán kívül van. Az apja javasolta, hogy hívjon orvost. A fiam csak azt hajtogatja, hogy nem tudja, mit csináljon vele, ő nem akar így élni, nem akar vele maradni. A szívem szakad meg érte!

Egyelőre ennyi…. Fogalmam sincs, mi lesz ebből, de bármilyen béketűrő ember vagyok, most legszívesebben megtépném a lányt, bármennyire is sajnálom, amin keresztülmegy.

2015. ápr. 3. 18:22
 56/108 anonim ***** válasza:
73%

tiszta hülye ez nő. így játszani egy baba életével,meg másokat zsarolni. annyit tehetsz,hogy hát nem tudom nincs ott védőnő/családsegítő? elküldhetnéd őket a nőhőz. vagy a nőt hozzájuk. amelyik sikerül. persze azért ne ezt a konkrét helyzetet vázold a családsegítőnek,néznének is,hogy mi a franc,csak nagyvonalakban,hogy a baba megtartásásról gondolkozik és jól jönne neki néhány tanács.

27,34

2015. ápr. 3. 18:25
 57/108 anonim ***** válasza:
43,44,stb vagyok. Leesett a spirál? MI VAN?? :D Istenem ez a nő. Ez már egyébként beteges és pszichológusi,esetleg pszichiáteri eset. Kezelni kell mindenképpen,mert lehet tényleg bekattan és megpróbálkozik az öngyilkossággal. Bár (Isten bocsásson meg),inkább az az elveszett kicsi élet érdekelne,mint az övé. Azon esetleg gondolkoztatok,hogy nem a fiadé a gyerek? Bár,ha ennyire betegesen szereti,csak nem csalná meg...szóval ez mindenképpen kezelést igényel. Az a baj,hogy mivel terhes gyógyszerrel nem igen fogják tudni kezelni.
2015. ápr. 3. 18:59
 58/108 anonim ***** válasza:
100%

Drága kérdező, egyetlen tanácsot adhatsz a fiadnak méghozzá azt hogy nőjön fel.

Nem rossz szándékkal írom, értem hogy menekülne a helyzetből, de ez a helyzet már létrejött az a gyerek már megfogant hiába üvölt a spirál miatt semmit nem ér már, hiába akarja kidobni az univerzumból is a csajt köze már van hozzá mert az a gyerek megfogant és akár abortálva lesz akár felnevelve az a gyerek az ő gyereke is még ha képtelen is belátni a súlyát mert dühös. Azzal hogy nem tudja a harag miatt belátni a helyzetet amibe került elveszíti azt a lehetőséget hogy normálisan higgadtan beszéljék meg a helyzetet azaz első sorból nézhetsz egy elég csúnya összcsaládi perpatvart.

Jó ötlet a lány szüleit bevonni, és tényleg szülőként az egyetlen amit tehetsz te is és a lány szülei is hogy megpróbáljátok megnyugtatni őket nem vádolni nem erősíteni a haragjának jogosságát.

Felelősségre vonhatjátok a csajszit de sokat nem értek el vele, a probléma már adott és így csak jobban ki fog borulni mint amennyire most kivan.

Tehát van még 4 hét dönteni.

Nem tudom mennyire élnek nem élnek együtt. Ha nem élnek együtt az teljesen jó felállás először is legyen annyi az első hét feladata hogy a szülők megpróbálják lenyugtatni a gyerekeiket és valami felnőtt hozzáállást verni beléjük. Te is próbálhatsz hatni a lányra de elsősorban a fiaddal törődj.

Utána próbáljatok meg még egyszer leülni, de ne csapja ki senki a hisztit. Mint írtam semmivel nem kerültök előrébb ha üvöltötök a másikkal, ez a helyzet ugyanis ennél érettebb gondolkozást kíván.

Mire odajuttok hogy újra leültök addigra fontos hogy a két kölyöknek mert bár huszonévesek mégis kegyetlen ahogy viselkednek legyen tiszta hogy mik az alternatívák, ki mit szeretne.

Ha menni fog a beszélgetés higgadtan is akkor hidd el meg fogjátok oldani a helyzetet.

2015. ápr. 3. 19:56
 59/108 anonim ***** válasza:
53-as vagyok,teljesen egyet értek az előttem szólóval. Egyébként mint írtam ugye,ezt kezelni kell orvos által. Viszont,mivel nem beszámítható,legalábbis nekem nagyon labilisnak tűnik,valahogy el kell intézni,ezt az orvos dönti majd el,hogy a terhesség ideje alatt megfigyelés alatt tartsák és miután megvan a pici,kezelni gyógyszeresen. Akkor viszont a kicsit elveszik tőle és az apa gondjaira bízzák,ha kíván élni a jogaival. Szerintem mindenképpen ez lenne a legjobb megoldás és ezt a lány szüleinek is be kéne látni. Pszichiátriai eset sajnos.
2015. ápr. 3. 20:03
 60/108 anonim ***** válasza:
Bocsi,az 57-es komimban írtam a gyógyszert.
2015. ápr. 3. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!