Behúzták a csőbe a fiamat. Mit lehet tenni ilyenkor?
25 éves fiam és a barátnője (24) 4 éve vannak együtt. 1 éve össze is költöztek egy kis albérletben. Sokáig tablettával védekeztek, de néhány hónapja a lány azt mondta, Mirena spirált rakat fel, mert az biztonságosabb. Szülinapjára a fiam és oda is adtuk neki az árát, ő pedig azt mondta, felrakatta.
Az is fontos a történetben, hogy sokat romlott a kapcsolatuk az utóbbi időben. Együtt lakva sorra jöttek elő a problémák, nézetkülönbségek. A fiam sokáig minden áron ragaszkodott hozzá, de a vége felé már fontolgatta a szakítást, de a lány nagyon maradni akart.
Múlt héten bejelentette, hogy teherbe esett. Mindenáron egyedül akart elmenni a nőgyógyászhoz, de a fiamnak gyanús lett valami, és ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje.
Ott aztán kiderült, hogy nincs semmiféle spirálja. A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni, ő meg ugye még nem....
Otthon kérte tőle a fiam a számlát, bármilyen papírt, de nem tudta odaadni.
Nagyon úgy érezzük, hogy a leányzó érezte, hogy gond van a kapcsolatukkal, és csak megjátszotta ezt a spirál dolgot, hogy ne kelljen védekeznie, és egy babával magához kösse a párját.
Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.
Eddig hárítottam, mondtam, neki kell döntenie (amúgy nagyon kedveltük a lányt, családtag volt náluNK), de most már azt érzem, nem boldogul egyedül a gyerekem, nem hagyhatjuk magára egy ilyen döntésben.
Ti mit tennétek?
A lánnyal leült beszélni a fiad? Ahhoz hogy a fiad eldöntse mit is akar tenni,ahhoz az kell, hogy tudja a lány mit akar. (Jó. Sokat nem kell rajta gondolkozni, de nem tudom mit mondana, ha olyan perspektíva tárulna elé, hogy lehet egyedülálló anya lesz.)
Arról nem is beszélek, hogy egy hat hetes terhesség nagyon fiatal terhesség, bármi megtörténhet, vagy kiderül, hogy a baba esetleg nem egészséges. Akkor mit tesz a lány és mit tenne a fiad?
Egy biztos. Ez a kisbaba aki megfogant, nem tehet arról, hogy a szülei nem voltak képesek korábban megbeszélni a problémáikat. De Ő mostmár itt van, ha kiderül hogy nem akarják együtt vagy egyedül valamelyik felnevelni "akkor mehet"? (Nagyon sokan vannak akik az életüket odaadnák ezért a babáért!)
Ha egy párkapcsolatban valami nem működik, arról két ember tehet, nem egy. 25 évesen az ember valóban fiatal, de azért annyit kellene látnia, hogy valami nem ok és megbeszélem. (De a szex azért még működött, mert legalább nem kellet ugye érte sehova máshova elmenni... egyiknek sem.)
A védekezés kapcsán annyi, hogy a tabletta beszedését ellenőrizte a fiad? Ha a lány nem akart volna védekezni egyszerűen nem veszi be a tablettát a fiadnak meg azt hazudja, hogy bevette. Ehhez nem kell a spirálos hazugság. Biztos mindent elmondott a fiad? Szóval innentől kérdés az is, hogy Te hallottad-e a lány verzióját?
Pedig a fiadnak kell döntenie és ezt felvállalnia, teljesen jót mondtál Neki. Persze, hogy segíteni akarsz Neki, de nem tudod helyette eldönteni és talán magad sem tudod, hogy mit is mondjál neki (pláne ha a lánnyal nem beszéltél). És ha ezt mondod, neki? Hogy Te magad sem tudod, neki kell döntenie? Hiszen nem leszünk itt örökké a gyermekeinkkel.
21-es-nek írom.
Nem tudom mire volt jó a spirálos sztori, mert igazad van a tablettával kapcsolatban. Talán kicsit túlgondolkodta a lány.
Én még nem beszéltem a lánnyal, nem volt rá alkalmam. Múlt hét pénteken voltak orvosnál (most gondolkodom, hogy akkor már 7 hetes), minket kedden hívott fel a fiam.
Én úgy tudom, hogy egyelőre a vádaskodás fázisában vannak, a fiam még mindig azon kattog, hogy becsapta a lány. Meg azt hajtogatja, nem akar gyereket, de szerintem még nem mondta meg neki konkrétan, hogy elhagyja.
Szerintem még nem döntötte el, hogy mit tegyen, ebben vár tőlünk segítséget.
A haldokló kapcsolatban szexelésről meg annyit, hogy náluk érettebb emberekben is először az érzelmek hűlnek ki, és egy darabig még marad a vergődő kapcsolat, mielőtt lépnének. De nyilván nem voltam bejáratos a hálószobájukba.
Véletlenül elment, ez még a 22-eshez tartozik:
Folyamatosan azt mondom neki, hogy nem dönthetünk helyette, de abban igaza van, hogy tanácsot adhatnánk.
Valóban nem tudom, mit mondhatnék neki. Bevallom, a legjobb megoldásnak az abortuszt tartanám, mert akkor mindketten tiszta lappal kezdhetnének, de bennem van az is, hogy az unokámról van szó. Ha meg innen nézzük, nem kívánnám az unokámnak azt, hogy apa nélkül nőjön fel, a fiamnak meg azt, hogy kényszerkapcsolatban éljen. Patthelyzet.
Undorító némelyik nő. De a hozzászólásokat sem értem mindet. Ha van egy kapcsolta ahol évek óta együtt vannak, de romlik, miért ne létesíthetnének sexuális kapcsolatot. Az vesse rám az első követ akinél ilyen nem volt. És igen, ha hiszi-tudja a fickó, hogy védekezik a lány, miért húzna gumit. 15 éve vagyunk együtt, nem kellett gumit húznia a páromnak, csak mert ő nem akart gyereket. Alap esetben megbeszélés tárgya és én védekeztem. Még akkor is amikor hullámvölgybe kerültünk. Ki sejtheti a másikról, hogy ilyenben mesterkedik. Mert ah egy egyéjszakás kaland lenne, megérteném, persze ne bízzon benne,hogy gyógyszert szed vagy bármit, de azért itt más a helyzet.
Nekem is van olyan szomszédom, aki becsapta a párját gyógyszer ügyben amikor már rezgett a léc a kapcsolatukban. A férfi nem akart gyereket. A nő márcsak azért is, mert jól fog jönni a gyerektartás, ha lelép a férfi. És ők is régóta együtt voltak, a férfi hitt neki, hogy védekezik. Ott tartanak, hogy mindenét igyekszik elperelni a nő, évek óta bíróságra járnak, mert a nőnek semmi nem elég. Pedig kapja rendesen a gyerektartást. De mihelyt megtudja, hogy lett valamije a férfinek már nyomoztat, hogy honnan-miből és perel. Szinte ellehetetleníti, nehéz így új családot alapítani. Vannak ilyen nők, hányinger.
Szerintem most a fiad ijesszen rá, hogy marad egyedül, ne is keresse, hátha a nő kicsit meginog. Abszolút nem vagyok híve az abortusznak, de ez az a helyzet, hogy eszkozként kellett. Ez viszont nem túl jó a kis jövőjére nézve. Vagy a másik neveljétek ti, ha a nő képes volt erre, tudja meg h elperlitek a gyermeket. Ez is megijesztheti.
Együtt biztos nem fognak maradni, nem is szabad. egy hazugságon alapuló kapcsolatban senki sem boldog. Max a lány, hogy nyert.
Abortusz után tiszta lap? Milyen tiszta lap? A csaj hazudott neki, átverte, akkor miről beszélünk? Vagy az ab. után a fiad elfelejtené neki ezt? Na és miből gondolod, ha most a csajt rábeszélitek az ab.-ra később nem fogja megbánni, h belement? Titeket fog okolni, gyűlölni.
Attól, h eltakarítjátok az útból a gyereket, még nem lesz tiszta lap.
kérdező,itt a 2-es opció a "helyes"
nincs értelme együtt maradniuk,ha egyszer már rossz a kapcsolat,az a gyerek csak a veszekedést hallgatná.meg inkább most váljanak külön,mint mikor 10éves,az csak megviselné. nem lehet csak a gyerek miatt együttmaradni.
viszont azt te is belátod,hogy az a baba nem tehet semmiről. és a te unokád,akkor is ha az a nő anyja. még mindig a fiad gyereke. ne erőszakoljátok ki,hogy ne tartsa meg. attól még ha akar,lehet jó apja,megegyeznek a közös gyerekfelügyeletben,fizet gyerektartást,ha nagyobb lesz,nála lehet hétvégén,szünetekben 1 hetet is. majd mikor pár éves lesz,és mentek az állatkertbe,örülni fogsz,hogy így döntöttetek :-)
68%-os, jó dolgokat írsz. Felhívom mindkettejüket, hogy fejezzék be a gyerekeskedést, és jöjjenek át megbeszélni mindent.
Megmondom, hogy nem az én tisztem tanácsot adni, és próbálok moderátorként működni, hogy ne szabaduljanak el az indulatok. Ha pedig kezd körvonalazódni valamilyen megoldás, elmondom, abban én mennyire tudok/akarok részt venni.
Így jó lesz, vagy ezzel magára hagyom a gyerekemet a problémájával.
68%-os előtt író meg nagyon úgy látja a helyzetet a védekezésről, mint én. Köszönöm, megerősítettél!
26-os! Tiszta lap...külön. Miből gondoltad, hogy együtt? Ha működne a kapcsolat, miért ne maradhatna a gyerek?
Ha gyűlöl minket, hát gyűlöl. Erről az a határozott véleményem, hogy magának köszönheti. De azért kényszerről ne beszéljünk, nem fogja senki semmire kényszeríteni.
Pont ezért nem dönthetsz helyette. Ha a Fiad nem akarja ezt a gyereket, akkor mondja ki Ő hogy az abortusz mellett van. Ha hajlandó a gyerektartást fizetni, akkor ezt is Ő mondja ki. Vállalja fel. Elvileg az a baba az unokád és a Fiadtól függetlenül Neked is kell tudnod élni a történtek után is, úgy, hogy - mivel a hozzáállásodból is látszik - lelked van. Aggódsz nem csak a Fiadért, de a babára is gondolsz. Ennek a Fiad döntésének kell lennie. Te csak átbeszélgetni tudod vele a dolgokat.
Nagyon nehéz eset, mert azt sem tudta felvállalni, hogy elhagyja a csajszit még a történtek előtt, amikor már látta, hogy nem akar vele, tőle semmit. Nekem valahogy nem kerek az egész mintha valami hiányoznak még az egész történetből. Lehet hogy van valami vaj a fiad füle mögött is? 21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!