Behúzták a csőbe a fiamat. Mit lehet tenni ilyenkor?
25 éves fiam és a barátnője (24) 4 éve vannak együtt. 1 éve össze is költöztek egy kis albérletben. Sokáig tablettával védekeztek, de néhány hónapja a lány azt mondta, Mirena spirált rakat fel, mert az biztonságosabb. Szülinapjára a fiam és oda is adtuk neki az árát, ő pedig azt mondta, felrakatta.
Az is fontos a történetben, hogy sokat romlott a kapcsolatuk az utóbbi időben. Együtt lakva sorra jöttek elő a problémák, nézetkülönbségek. A fiam sokáig minden áron ragaszkodott hozzá, de a vége felé már fontolgatta a szakítást, de a lány nagyon maradni akart.
Múlt héten bejelentette, hogy teherbe esett. Mindenáron egyedül akart elmenni a nőgyógyászhoz, de a fiamnak gyanús lett valami, és ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje.
Ott aztán kiderült, hogy nincs semmiféle spirálja. A doki értetlenkedett is, mert spirált csak már szült nőknek szoktak felrakni, ő meg ugye még nem....
Otthon kérte tőle a fiam a számlát, bármilyen papírt, de nem tudta odaadni.
Nagyon úgy érezzük, hogy a leányzó érezte, hogy gond van a kapcsolatukkal, és csak megjátszotta ezt a spirál dolgot, hogy ne kelljen védekeznie, és egy babával magához kösse a párját.
Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.
Eddig hárítottam, mondtam, neki kell döntenie (amúgy nagyon kedveltük a lányt, családtag volt náluNK), de most már azt érzem, nem boldogul egyedül a gyerekem, nem hagyhatjuk magára egy ilyen döntésben.
Ti mit tennétek?
Én a fiad helyében nem maradnék a lánnyal...Gondolj bele, mi mindenre képes, ha erre képes volt. Nem tudnék benne már megbízni. Ha a nő megtartja a gyereket, akkor nevelje egyedül, a fiad meg fizeti a gyt-t. Itt most a fiad érdekét kell nézni, mert ennek a sztorinak ő az igazi vesztese, ő lett átverve nem is kicsit.
Ne engedjétek már, h a csaj megnyerje ezt a mocskos kis játszmát! Hogy minden pont úgy alakuljon, ahogy az az ő kis beteg agyában megfogant.
Még mindig az 5-ösnek:
Én is azt hiszem, hogy csak a kapcsolatot akarta bebiztosítani, nem gyerekre vágyott igazán. Még nem is volt téma közöttük, és én úgy gondolom, ha a lány gyereket akart volna, legalább beszélt volna róla, mielőtt ilyet tesz.
Ha innen nézem, lehet, hogy nem is akarja megtartani a fiam nélkül.
10-es, én erre nem tudok mit mondani, talán annyit, hogy egy ennyire jó eszköz, mint a Mirena mellett nekem sem jutott volna eszembe más használni. Akkor gondolj bele, hogy egy 25 éves férfinak mennyire nem jut eszébe, hiszen töredékét tudja a dolognak, mint egy tapasztalt nő.
A másik az, hogy halvány gyanú sem volt, hogy a lány babát akar összehozni.
Szia, 2-es vagyok. Nem a kedélyedet akartam borzolni a gumival. Csak egy megjegyzés volt és szerintem ezek után a fiad is 1000%, hogy felveszi, mégha nem is szereti, ha nem akar gyereket.
A másik meg hogy rákerestem erre a spirálra, 1000-ből egy-két nő esett teherbe mellette. Ez azért nem 100%-os védekezés akárhogyis nézzük.
A kérdés lényegét tekintve a fiadnak szépen el kell beszélgetni a lánnyal, hogy mégis hogy tervezi ezt az egészet. Csak a gyerek miatt ne maradjon szerintem a lánnyal. Gondoskodjon róla, látogassa stb.
Ha a lánynak valóban nem a gyerek volt az elsődleges célja csak a fiad megtartása, és a fiad nem marad vele a gyerek ellenére, akkor az a lánynak is kemény lecke lesz.
15-ösnek:
Pontosan azért tettem fel a kérdést, hogy több nézőpontot lássak, mielőtt leülünk erről beszélgetni.
Miután jártak a nőgyógyásznál, nagyon összevesztek, a fiam szóba sem akar vele állni. Kértem, hogy üljenek le megbeszélni, vagy akár jöjjenek át hozzánk beszélgetni. Én tényleg nagyon szerettem ezt a leányzót, és azt hiszem tudnék vele higgadtan kommunikálni, csak eddig nem akartam beleártani magam a dologba.
Úgy vagyok vele, hogy a döntés az övék, ha marad a baba, akkor az unokám lesz, és szeretni fogom, (pont ezért nem akarok balhézni a lánnyal), ha meg nem, akkor abban támogatom a fiamat. Amúgy egyáltalán nem akarja a babát.
Szerintetek mit tanácsoljak a gyerekemnek? Totál ki van akadva, nem érti az egészet, nem akarja maga mellett a lányt, nem akar gyereket, és engem meg az apját faggatja, hogy mit tegyen.
Nem értem a fiad miben akar dönteni. Igen, a lánytól nagyom szemét húzás volt, ez tény. De az is tény, hogyha a csaj megtartarja a babát akkor neki nincs mit tenni. Ez most nem az ő döntése. Utána vagy velemarad vagy fizeti a gyerektartást.
Még egy kérdés: A lány valószínűleg mélyen hitt abban, hogy nem derül ki a turpisság, és boldog család lesznek.
Szerintetek így, hogy lebukott, képes lenne normálisan érintkezni a családunkkal, vagy ha megtartja a babát, eszközként fogja használni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!