Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt 4-5-6 hetes kismami...

Vannak itt 4-5-6 hetes kismamik, rajtam kívül?

Figyelt kérdés
2015. jan. 19. 17:03
 241/258 anonim ***** válasza:

Szia! Osszessegeben jo dolog volt a szoptatas! Egyszeru, nagyszeru es egeszseges. Nem kellett sose azon filozni, hogy jajj a tapszer, mikor lesz ehes? Vigyunk magunkkal vgy erjunk haza addigra stb stb. Kicsit hianyzott mikor vegleg abba hagyta!:( sajnaltam de hat nem lehet megeroszakolni!:(

Mi nem tervezunk tobb babat, valszeg egyke gyerkoc lesz Viki! 😉 Persze ha a sors ugy hozna... Nem allnek ellen de tudatosan nem tervezzuk! Az az igazsag, hogy mar nem vgyunk fiatalok!:(

Parom 44 en pedig 37 multam. Vikit is fel kell nevelni, igy is mar oregekek leszunk mire felno!:( na de mindegy, igy imadjuk most az eletunket ahogy van! Isten utjai pedig kifurkeszhetetlenek!😉😊 varom majd a fotot a szulinaprol! Nektek mindjart itt van!!!;)))

Dorci hanyszor alszik nappal es mennyit? Ejjel ebred meg?

2016. aug. 22. 11:22
 242/258 anonim ***** válasza:

Szia! Utolagosan boldog elso szulinapot kivanunk Dorcinak!!:))) 🎉🎈🎂

Meselj, hogy sikerult a parti!? Miket kapott a kislany? Hogy vagytok? Fogacskak?

Mi jol vagyunk, keszulunk a szulinapra, jovohet vasarnap lesz!:) megkapta a triciklit, nagyon vagany es szereti!!! Brummogve kozlekedunk…

Mamatol majd megablok-os epitokockat kertunk meg zenekeszletetet ugxanis imadja a zenet, fujkalja a furulyat( ez vicces nnaaaaon), tancol dd piszkosul.:)))

2 foga kint meg szeritem mar a 3. is.

Az ejszakak cifrak… sokat vergodik es nem alszom miatta!:(

2016. szept. 10. 01:18
 243/258 anonim ***** válasza:

Szia, nagyon szépen köszönjük :)))

Remélem hamarosan már jól fog aludni, sajnos ezt túl kell vészelni. Mindig tudnak változtatni a szokásaikon. Pl Dorcinak kijött 6 foga szinte észrevétlenül, most volt pár nap mikor hígabb volt a kakija, meg volt 2 nap láz, amit szintén a fogzásnak tudtunk be, szerencsére nem lett beteg. Mindig mondtuk szerencsére nem szenvedte meg a fogakat.

Jó volt a buli, már pont ebéd előtt kicsit nyűgös volt, elfáradt, úgyhogy gyorsan hoztuk az ajándékokat, hogy akkor túl legyen rajta. Tőlünk meg anyóstól fülbevalót kapott, anyukáméktól fisher priceos zenélő formabedobó csigát meg egy kis zongora ami 3 funkciós. Zenél, történetet mond meg a sima zongora. Bátyáméktól 3 könyvet azokat én mutattam nekik :) meg szintén egy formabedobós csak ahhoz még kell neki pár hónap, mert 6 oldalú kocka és oldalanént 3 forma van, mind különböző. Meg egy kis kirakót. Nővéremtől pedig egy szép babát. Minden nagyon tetszett neki, főleg a csomagolások leszedése :D meg a tortán a tüzijáték :) néztük nem e fog félni, de hatalmas vigyor és nevetés volt :) aztán aludt is rá 2 órát :)

Még mindig 6 foga van, és lassan szalad, mostmár egyáltalán nem mászik :) még sokszor a kezét is elrántja nehogy fogjuk már :D csak ez úttest közelében nem menő. Azt hiszem ennyi, nemsokára megyünk pecázni, már harmadjára megyünk, élvezi ott a jó leveleket meg a kavicsokat gyűjteni :D

Ti is szupi ajándékokat kértetek, a zene fontos is szerintem :) csak szülők és ti lesztek?

2016. szept. 10. 08:18
 244/258 anonim ***** válasza:
Szia Betti! Hogy vagytok?
2016. okt. 18. 08:35
 245/258 anonim ***** válasza:

Sziaa :)) minden oké, jól vagyunk. Lassan kész vagyok a téli ruhatárral :D még csizmát kell venni Dorcinak aztán megvagyunk. Nagyon várom már az elsö igazi szavakat, mert még mindig csak a halandzsa és a visítás megy :) foga még nem jött ki több, de biztos úton van valamelyik, valamelyik este adnom is kellett neki egy kis nurofent mert üvöltött és fogta az arcát. És ugye ő alváshoz meg ha nyűgös cumizik, na kellett neki kicsit napközben is, erre kirágta.. látom is sokszor csak félig van a szájában mint aki csücsörít. Mostanában 1szer alszik egy nap napközben, viszont nem is kel korán alapból. Volt egy nap, párom éjszakás volt, én nem bírtam aludni, hajnali 2körül aludtam el. Reggel 7kor kihozta párom Dorcit, mondtam én még biztos nem kelek fel, és vissza aludt velem 10ig :D kicsit meglepődtem mikor megnéztem az órát.

Utólag is nagyon boldog születésnapot Vikinek!! :* milyen volt a "buli"? Élvezte?

Ő hogy alszik napközben? Mond már szavakat?

2016. okt. 19. 00:01
 246/258 anonim ***** válasza:

Szia! Itt is minden okes! Koszonjuk a koszontest!:) azota mar a 13. honapot is betoltotte, rohan az ido!

Jo volt a buli, elvezte a csaladi kort! Ő ult az asztalfonel, evett ugyesen es a tortaja is nagyon tetszett neki! Na meg persze finom is volt.

Na rola is egy par szot:

Mar onalloan megy, kapaszkodas nelkul all fel( mert azert meg kihasal olykor) annyira siet! Van 6 foga, varjuk a tobbit😉😆!

2 hete mar nem eszik tapszert ejszaka es igy en is atalszom az ejszakakat! Nagyon szuper dolog! Csudi jokat alszunk mostansag.

Szotagokat mond meg halandzsazik, sikongat. Mondja, hogy nem!:) ide, oda, apa, mammmma, viszont mindent megert, meg en is Őt!:))) elmutogatja, hogy mit akar. Rettento akaratos es rendszereto...😂

Ő viszi ki a kukaba a hasznalt pelust, segit teregetni, pakolni, a mosogatogepet rendezi stb stb. Utanozza par allat hangjat. Fujja a jatek furulyat, es megmutatja a testreszeit ha kerem, meg az enyemet is😃

Nos kb ennyi jut eszembe. Mar nem marad meg kezben, se az utcan se itthon. Nem lehet mar altatni kezben sem...

Nappal meg 2x alszik de azt ossze vissza idoben. Attol fugg h reggel mikor kelunk, de nagy atlagban mindig fel8-8 korul, aztan a delelotti alvas van h 10-12 koze esik a delutani meg fel4-4 koze. Max este fel9-9 kor mar alvas van.

A teli cuccokat en is beszereztem es nekunk is mar csak egy jo kis csizma kellene de nem talaltam meg meg a megfelelot!:(

2016. okt. 21. 22:17
 247/258 anonim ***** válasza:

Ó de szuper, hogy ő már ilyeneket tud :)) Én még egyelőre ezzel nem nagyon tudtam lefoglalni, hogy a testrészeit tanítsam. A pocakot tudja csak :D

Ja igen, nekem is segít teregetni, haláli cuki, és nem kell hajolgatnunk ;) be és kipakol a mosógépből, igaz közbe 10szer becsukja :D de nagyon cukik ilyenkor.

Karácsonyi ajándékon gondolkoztál már? Én a fakopáncs.hun néződtem, ezt a golyó vezető pálya vagy nem is tudom mi a neve, a védőnőnél van ilyen nagyon szereti. Egy olyat gondoltam neki, finommotorikát fejleszti. Meg fa etetőszéket, ami székké asztallá alakítható. Mert nekünk eddig nem volt etetőszék, de ugye mostmár tanítanám lassan az egyedül evésre is.

Szóval nagyon ügyes csajszi Viki :) és örülök, hogy mostmár te is jót alszol ;)

2016. okt. 21. 23:38
 248/258 anonim ***** válasza:

En gyerekagyon gondolkozom, a kisagyat szinte sose hasznaltuk... Igy ettol megvalunk es majd a helyere akarok.

Nekunk van ilyen golyos jatek, oruas golyovezeto a neve, nagyon szereti Viki is, cuki ahogy huzogatja.

Szulinapjara kapott pl megablok epitokockat,80 db-os, idaig en epitettem Ő meg szetszedte de mar probalkozik az osszerakassal is.

Viki imadja a kepes konyveket! Börzéken egesz jokat szoktam venni 2-300 forintert!:)))) olyat amikben klassz kepek vannak. Abbol is tanulunk, hogy mi micsoda. Ma is kapott anyumtol 3 konyvet csak ugy, rettento boldog volt. Na a masik heppppppje a lepcsozes!

Nalunk nincs sok itthon, a terasznal 3 fok, de anyukam a 4. -en lakik, no lift! Gondolhatod, lepcsozni kell, le es fel, igaz csak 1 emeletet engedunk de annyi energiaja van...😆 Nem gyozzuk.:) nalunk most 2 ejszaka eleg rosszul alszik, ma este meg mar adnom kellett neki gyogyszert mert visitott a fajdalomtol, ez a fogzas!!!😱😱😱 keszek vagyunk. Olyan mintha rago fog jonne mert annyira hatra matat fent. Pedug meg az also 7-es 8-ast varnank.

2016. okt. 22. 21:03
 249/258 anonim ***** válasza:

Szia Betti! Hogy vagytok? Lassan itt a karácsony! :))

Mesélj!

Szilvi

2016. nov. 28. 22:30
 250/258 anonim ***** válasza:

Szia Szilvi, fú látom már rég írtál. Mostanában nagyon lecsökkentettem a telefont napközben, bár eddig is igyekeztem keveset nyomkodni Dorina előtt.

Történt ugyanis 2 hete... Lent voltunk sétálni, a kutyussal együtt. Éjjel esett a hó nem is keveset, nagyon megörültem. Na feljöttünk, leöltöztettem, leöltöztem, hoztam a lavórba egy kis vizet, hogy megmossam a kutya lábát. A 3. Lábnál oldalra nézek, a telefonom fejjel lefele a kutya vizes táljában... Kivette a zsebemből és úgy gondolta ott jó helye lesz. A 150 ezres telefom :( annyira szerettem.. úgyhogy azóta egy mp-t se lehet a kezébe telefon. Eddig se volt nála csak néha odaadtam, telefonált kicsit aztán visszaadta.

Ezen kívül jól vagyunk :D 2-3 hétig sokat kelt éjjel, aztán most jól alszik megint szerencsére. 1szer alszik nappal, így estére KO. Múltkor már épp mentünk be a szobájába, erre elesett, a szája is kicsattant, vérzett.

Még mindig csak a maga nyelvén beszél, pedig már sokkal többet beszélek én is. Mert én alapból elég csendes típus vagyok, de azért mióta megszületett többetjár a szám.

24én itthon leszünk, 23 este felállítjuk a fát. 25-29ig pedig otthon leszünk. Ajándékot tőlünk nem sokat kap, fürdőjátékot vettünk most, megvettem azt a golyóvezetőt, meg egy cicás hintát. Anyáéktól kapja meg az etetőszéket, de nem falett végül, de nagyon frankó. Meg tanuló laptop. Nővéremnekmondtam vegyen egy szép nagy törülközőt. Bátyáméktól elvileg ilyen jàtéksátrat kap, anyóséktól pedig a téli csizmáját kértem.

Menüt még nem tudom, nem lesz nagy puccparádé erre az egy napra :) mézeskalácsot tegnap csináltunk, majd ha hazajöttünk még kigondolok valamit :)

Nálatok hogy lesz, mi van tervben?

2016. dec. 19. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!