Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan kismama aki nem...

Van olyan kismama aki nem tudta letenni a cigit, és már megszületett a babája? Minden rendben a kicsivel? Mennyit szívtatok? Mennyi vitamint szedtetek?

Figyelt kérdés

Kérlek csak akkor válaszolj ha Te is dohányoztál!

Megkaptam már a magamét itt is,amúgy is.

2010. febr. 3. 08:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/127 anonim ***** válasza:
85%
Az a gáz ezzel a marakodással, amit itt zajlik, hogy semmi haszna nincs, mert SEMMI nem fog változni. Én letettem a cigit a gyerekért, de ettől nem érzem magam hősnek. A legjobbat akartam neki, a cigi meg nem a legjobb. Ennyi. Jól felmérgesítitek magatokat, pedig lássátok be, ezzel nem értek el semmit. A kérdező, és a többi kismama, aki dohányzik, nem fog ismeretlen emberek miatt leszokni, ha már a saját babája miatt sem tette. Egyáltalán nem értek egyet senkivel, aki dohányzással veszélyezteti a babáját, de egy kőkemény igazságot el kell fogadni mindenkinek: az ő élete, az ő gyereke, és nem tudunk mit csinálni. Mindenkinek lehet véleménye, de hogy jövünk mi ahhoz, hogy minősíthetetlen stílusban lecsesszünk egy másik embert, csak mert mi erősek vagyunk, ő meg nem? Vegye mindenki tudomásul, hogy igenis vannak gyenge és felelőtlen emberek, és nincsen sablon semmire. Attól senki nem lesz sem erősebb, sem felelősségteljesebb, ha belerúgunk párat. Attól csak dacos lesz, és elküld minket a ..csába. Nyugodtan lepontozhattok, ilyen éles hangú vitáknál ez úgyis nagy divat, de én még mindig úgy gondolom, hogy felesleges köröket futtok.
2010. febr. 5. 19:19
 62/127 anonim ***** válasza:
78%
A 3. babámat várom, az első baba vállalása előtt 4 hónappal leszoktam a cigiről,hogy ne terhesen kelljen majd kínlódnom ezzel. Azóta nem gyújtottam rá. Mindenkinek magánügye mit csinál, hogy teszi tönkre magát, vagy épp a gyerekét, de én tudom, hogy a lelkiismeretemmel nem tudtam volna elszámolni, ha tudom, hogy a babámnak is nikotint juttatok a szervezetébe. Úgy gondolom megadtam nekik az esélyt az egészséges életre ezzel. VAnnak jó példák is , rossz példák is a környezetemben, de én személy szerint nagyon megvetem ,akiben annyi akarat nincs, hogy ezt megtegye. Pont most voltam egy hete vizsgálaton, a szülészet előtt 3 nagypocakos kismama szívta nagy büszkén a cigit. Nem bírtam szó nélkül hagyni, undorító látvány... Szerintem... Bár ettől még tudom senki nem fogja most miattam letenni a cigit és ezen elgondolkodni.
2010. febr. 5. 21:41
 63/127 anonim ***** válasza:
28%
Kedves 19.19! Zavar a marakodás? Ez nem marakodás de néhány jó érzésű embernél kiveri a biztosítékot mikor egy leendő anya elszív 1 doboz cigarettát és ezzel a gyerekét is rákényszeríti. Leírtad, hogy leszoktál de nem lettél hős, hát ez az senki nem hős aki leszokik de az sem áldozat aki nem!!!Szerinted ha nem a határozott véleményünket írjuk le akkor mit kellene tenni? Támogatni , biztosítani, hogy megússza mert úgysem fog változni semmi? Ő kiírt egy kérdést nekünk idegen embereknek és mi felháborodva válaszolunk mert nem lehet jó anya aki a szerencsére bízza a gyereke egészségét. Vagy megússza vagy nem! A kérdés kiírása is azért van, hogy biztosítsa magát a pozitív válaszokkal, hogy milyen sokan megúszták és lehet, hogy neki is sikerül, bár tudja , hogy nem helyes amit tesz! Úgyhogy kedves 19.19, te csak ne akard nekünk megmondani mi min húzzuk fel magunkat mert ez nem így működik és ha kell mindenkivel összeveszek aki csak pár cigivel veszélyeztet 1 ártatlan magzatot! Őket sajnálom és nem azt a nőt aki 1 doboz cigit elszív halál nyugodtan és hisztizik, hogy neki olyan nehéz letenni! Tessék letenni és kész!! Mi mindannyian letettük és élünk pedig nekünk sem volt könnyebb!
2010. febr. 6. 07:32
 64/127 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó válaszolónak adok igazat, bár teljesen megérem a 19:19-est is. Valószínűleg semmit sem fogunk elérni, de ha meg se próbáljuk... Olyan szörnyű, hogy tényleg itt vitázgatunk, és a bagós banda fel se fogja, hogy ez nem csak egy elveket védő harcról, hanem emberi (gyermeki) életekről szól! Más témába én nem szólnék bele, mert mindenkinek a magánügye, de ez nem! Hisz mások életével játszadoznak, és bíztatgatják egymást, hogy csak nyugodtan. Azt mondják, hogy nem lett beteg a gyerekük, pedig napi egy dobozt szívtak, miközben, csak lehet, hogy úgy vannak vele, hogy: "Vesszen a szomszéd tehene is". Azt hiszik, hogyha más gyereke is hátránnyal indúl majd, akkor talán az övé se lesz annyira hátul a sorban. Szerintem sokan így gondolkodhatnak, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy cigis szülőnek egészséges lesz a gyermeke.

Sajnos én sem tudom szónélkül hagyni ezt az egész témát. De valahogy nem hibáztatom magam, mert ez nem veszekedés, nem mások gyalázása, hanem egyszerűen próbáljuk észheztéríteni ezeket a szülőket. Nekem már az is elég, ha 1000-ből egy rádöbben, és tesz is érte.

2010. febr. 6. 08:44
 65/127 anonim ***** válasza:
64%

Sokan azt hiszik, hogy felesleges mondani nekik, hisz vad idegen úgyse tudja befolyásolni Őket. De ez nem igaz!!! Éppen hogy az ember az a falkaszellemű lény, aki borzasztóan ad mások véleményére. Ha elég sokan mondják, annak hatalma van. Hitler és a mögötte álló rengeteg ember egy olyan eszmét elhintett a népénél, amit ma el se tudnánk hinni, hogy valaki ezt tényleg hazaszeretetnek hívja meg stb. Pedig csak a tömeg hatalmáról volt ott is szó. A tömeg az hipnotizál. Az emberek a többséghez akarnak tartozni. Persze van pár kivétel, de ez mindig is így volt. A cigizés is így terjedt el, divat lett!!! Csak rajtunk múlik, hogy megvetett dolog legyen belőle, és ciki legyen. Akkor az embere tömegesen fognak leszokni róla. Minden csak rajtunk múlik szerintem. Csak meg kell merni szólalni. Higyjétek el, hogyha mindenki leszólja őket, akkor baromi ciki lesz nekik, és le fognak szokni róla nagyon sokan. Hisz senki nem szeretne ennyire kilógni. Igen is ki kell Őket közösíteni, és láss csodát, nem fognak ennyien bagózni. Persze aki hülye, az talál valami mást amivel elronthatja a gyermeke életét, de hát mindenre nem lehet felkészülni.

Lehet, hogy kicsit szélsőségesnek gondoljátok a gondolkodásomat, de sajnos ez az egyetlen megoldás. És ha belegondolok, nem ártunk vele semmit, csak használ.

2010. febr. 6. 08:53
 66/127 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos erős dohányos vagyok. 2x teherbeestem,de mire megtudtam,5-6 hét,addigra sajnos mindkettőt el is vesztettem. Magamat okolom érte. Régóta szeretnék már leszokni,és folyton csak azt a kritikát kapom,hogy csak akarni kell. Hát nekem sajnos akárhogy akartam,nem ment,csak ha 3 szálat,de akkor is szívtam naponta. Most,hogy lassan újra próbálkozhatunk a babával gyógyszeres segítséggel,de bízom benne,hogy mielőtt újra megfoganna a kis picúrka,sikerülni fog! Mert akarom!!!
2010. febr. 6. 09:41
 67/127 anonim ***** válasza:
77%

19.19 vagyok. Már nem akarom gerjeszteni a feszültséget, távol álljon tőlem, az előző hozzászólásom is csak azt szolgálta, hogy ne idegesítsük fel magunkat az egekbe olyan dolog miatt, amin nem tudunk változtatni. De igazad van, szíved joga, hogy min bosszankodsz, nem az én dolgom. Én is felháborítónak tartom, ha valaki terhesen dohányzik, de nem tudok tenni ellene. Ha látok kismamát szívesen kivenném a kezéből, de ki vagyok én, hogy egy másik felnőtt ember tetteit felülbíráljam? Azt is szívesen szétverném, aki bántja a kicsi gyerekét, de ezt se tehetem meg (pedig de jó lenne) Szívből örülnék neki, ha csak az én megvetésem, és felháborodásom elég lenne a változáshoz, de amíg 10 ember felháborodik, ezer csak a vállát vonogatja, eredmény ezért semmi. És hiába akarom, a vállvonogatósokat sem tudom megváltoztatni. Ha úgy gondoljátok, hogy összefogással lehet birkásítani a tömeget, és ezáltal leszoktatni a cigiről, szóljatok, első körben megyek segíteni! De addig sem bosszankodom miatta, mert mások hülyesége miatt nem magamat büntetem. Csak ennyit akartam kihozni az előző hozzászólásból is, nem kívántam senkit megszólni, urambocsá megszabni, min idegeskedjen, csak és kizárólag jót akartam.

Kérdező, tudom, hogy lelkiismeretfurdalásod van a cigi miatt, hidd el, ez még semmi, iszonyatosan fogsz gyötrődni, amikor a kicsikéd először rádmosolyog, hogy nem tudtad letenni érte. Még akkor is emészteni fog, ha szerencsések vagytok, és a kicsi teljesen egészséges lesz (kívánom tiszta szívből, hogy így legyen) Nem ítélkezem, de ha szereted azt a pöttömöt, akkor adj neki esélyt egészséges és teljes életre! Ne induljon hátránnyal a te gyengeséged miatt. Tessék erőssé válni őérte, és megszabadulni a cigitől. Meg lehet csinálni, csak higgy magadban, és mindig legyen a gyermeked az első gondolatod! Meglátod, menni fog, én hiszek benned!

2010. febr. 6. 09:56
 68/127 anonim ***** válasza:
55%
2010. febr. 6. 10:07
 69/127 anonim ***** válasza:
55%
2010. febr. 6. 10:08
 70/127 anonim ***** válasza:
23%
Ezek nagyon szép szavak: "Nem ítélkezem", de sajnos egész életünk során ítélkezünk és megvan a véleményünk a helytelen viselkedésről, ahogy bennünket is időről időre megítélnek. Ez az élet és aki azt mondja,hogy nem ítélkezik az az én véleményem szerint nem mond igazat( és ezzel abszolút nem akarok senkit megbántani) Nem azért írtam, hogy fel vagyok háborodva mert ezzel megváltoztatom a kérdező hozzáállását, hanem azért írtam mert ezt éreztem és érzem. Én nem vagyok világmegváltó és nem is az a célom. Ez egy fórum és azért írjuk le a véleményünket mert kérdezik. Leírjuk attól függetlenül, hogy mi lesz a hatása. És ki tudja ? lehet, hogy elgondolkozik egy némely válaszon a dohányzó anyuka. Én nem idegeskedem, csak teljesen elítélem a terhes dohányzást, mert egy ártatlan gyermek (aki nem tud tiltakozni) mérgezve van az ÉDESANYJA ÁLTAL és ez megbocsáthatatlan. Ez az amin el kell gondolkodni! Ha egy doboz cigi okozta öröm többet ér mint a hasunkban levő élet, a SAJÁT GYERMEKÜNK!Nem a karját kell leharapnia, de ő még arra sem képes, hogy a 15-20 szálból napi 2-3 ra redukálja a napi MÉREG ANYAGOT! Ez nem normális és nem anyához méltó és én TELJESEN ELÍTÉLEM ÉS MEGVETEM ŐT anélkül, hogy idegeskednék. Ez nem méreg ez az én véleményem amihez tartom magam!
2010. febr. 6. 14:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!