Van olyan kismama aki nem tudta letenni a cigit, és már megszületett a babája? Minden rendben a kicsivel? Mennyit szívtatok? Mennyi vitamint szedtetek?
Kérlek csak akkor válaszolj ha Te is dohányoztál!
Megkaptam már a magamét itt is,amúgy is.
"A legtöbb nőben a várandósság olyan pozitív érzéseket kelt, hogy ez felülmúlja a dohányzás vonzerejét – véli Erdei Kata pszichológus. A gyermek egészségéért még az igazi szenvedélybetegek is képesek lemondani a cigarettáról, hiszen a "testi-lelki köldökzsinór" érzete nagyon erős kapaszkodót jelent."
Hol van ez az érzés kedves anyuka? Neki a pozitív érzés változatlanul a cigi és a többi csak bla- bla és hiszti!
Az a gáz ezzel, hogy valóban anyuka "belügye" mit csinál a gyerekével, de egyszer ez közüggyé válik. Ha mondjuk bekerül a gyerek óvodába, iskolába és hátráltatja atöbbieket, mert elemi viselkedésnormák elsajátítására nem képes, meg amikor a többiek már réges rég folyékonyan olvasnak amikor neki a betűk felismerése is gondot okoz.
Aztán nem beszélve arról, hogy a kórházi kezelések, fejlesztések, kisegítő iskolák, rokkantnyugdíj mind mind a társadalomnak kerülnek pénzbe. És itt olvashattuk, hogy van olyan gyerek akik bizonyíthatóan a dohányzás következtében betegedtek meg és lettek szellemileg visszamaradottak. És máris a belügyből közügy lett.
Jó mondjuk erre mondhatjuk, hogy a dohányosokra kivetett egyre magasabb adók révén ez a jelentőség csökken, de akkor is létezik.
Teljes mértékben egyetértek és az is felháborít, hogy azt hiszi a vitaminnal megoldja.
"Megkaptam már a magamét itt is,amúgy is"
Ráadásul a kioktatás már nem tetszik csak a pozitív választ várja a nyugodt lelkivilága érdekében. Ő nyugodtan dohányzik és a válaszolók pedig ne is idegesítsék a hülye válaszokkal miszerint a gyerekével törődjön és ne gyújtson rá! Nem érdekli és ráadásul majdnem egy doboz cigit elszív! Ő nem anya és nem érdemli meg, hogy egy kis ártatlan élet növekedjen benne! Ez az én véleményem és örülök ha célba ér ez az én belügyem!
"Köszi az őszinteségeteket:-)!!!! Háát...elég sokat szívok:-( 10-15 szálat...igyekszem csökkenteni,de nem megy:-("
Ez szép! 10-15 szál! Vajon mennyire igyekszik? Ha tényleg rákkal fenyegetnék meglátnánk. De ő nem lesz beteg és ha a gyerek lesz ....hááát Istenem.. így járt! Ő nem is érti hiszen szedett vitamint! Amit megtehetett érte azt ő megtette. Nem hiszem el, hogy sok százezer nő aki nem lehet anya mire hajlandó azért az ajándékért amit egyesek tudatosan semmibe vesznek. Mit meg nem tesz az ember a gyerekéért és akkor itt vannak ők akik SEMMIT NEM HAJLANDÓAK TENNI! Szándékosan nem írtam, hogy nem tudnak, mert sokan vagyunk akik letettük még akkor is ha nehéz volt, de letehető! Csak a saját érdeket kellene háttérbe szorítani! Ezt hívják anyai ösztönnek ami még a patkányban is megvan!!!!
MINDENKINEK teljesen igaza van! Komolyan. Tudom! Higgyétek el,hogy tudom és szenvedek..bár ezt itt hiába is mondom,mert úgysem hiszitek. Ti csak azt látjátok,h a felelőtlen anyának nem nevezhető patkányféléhez hasonlított nő.. terhes és dohányzik. Csak tudjátok nem minden fekete vagy fehér.. a háttérben áll egy borzalmasan rossz párkapcsolat,gyengeség,"idegbetegség"stb..Ezzel nem akarom védeni magam,hisz tudom,nincs miért és nem érdemlem meg a sajnálatot. És igenis nagyon szeretem,imádom a kicsi fiút aki a pocakomban van,és anyaként is bizonyítok nap mint nap a 4 éves kislányommal. Értem én a felháborodást..de azért az is durva,hogy egyesek előre "kívánják" nekem az ilyen olyan betegségben szenvedő babát...vagy legalábbis ezt sugallják..hisz megérdemlem...szerintük. Én itt csak egy kérdést tettem fel,és messziről jött ember azt mond amit akar,és főleg ismeretlenül,nem tudván a miérteket,stb..
Mindenkinek köszi a válaszokat akármilyen volt is!
Szia! Én az első válaszoló vagyok (és többek között a 06:31; 09:30; 13:04; 16:13; 17:30)
Én nagyon megkaptam a magamét a válaszaimért(94%-ról 86%-ra lepontoztak), de tartom magam ahhoz ,hogy aki ilyen undorító stílusban ír be gonosz dolgokat mintha az ő feladata lenne a világbéke is, azzal nem kell foglalkozni!
Mint ahogy már leírtam én sem értek egyet vele hogy dohányzol! Szerintem senki sem(még azok sem akik szintén dohányoznak) ,de azt is tudom hogy azzal hogy lealacsonyítom magam és mindenféle rosszat kívánok neked és annak a szerencsétlen babaának, aki semmiről nem tehet nem érek el semmit! Mindenképpen csökkentened kell a cigik számát és talán ahogy csökkented el is tudod hagyni egy idő után! De szerintem az is sokat számít,ha mondjuk nem úgy állsz hozzá hogy mostantól egy szál cigire sem gyújtok rá, hanem csak azt mondod magadnak hogy most 1 napig nem szívok egy szálat sem! Aztán ha sikerül pár nap múlva azt mondod most 2 napig nem gyújtok rá Stb...
Már az a pár nap is sokat számít a babádnak és talán a fejedben sem tűnik olyan elérhetetlennek a cél, mert nem azt mondod hogy nem gyujthatok rá már soha, hanem azt hogy csak 1 napig!!
Ahogy már írtam én letettem a cigit, és már 4 éve nem dohányzom, DE a mai napig kívánom azt a ro..dt cigit, minden kávém mellé:-((( Tudom milyen rossz! DE muszáj leszokni!!!!! Legyél erős és igenis próbáld meg!!! Próbálkozz végig! Ne add fel soha hogy ez neked nem megy! Igenis menni fog! Nagyon sokat számít a hozzáállás!!!
Én például azt csináltam (lehet kinevetsz) hogy fogtam egy füzetet és akárhányszor rá akartam gyújtani , vagy csak eszembe jutott elkezdtem bele írni hogy : "nem gyújtok rá, egészséges babám lesz! Nem gyújtok rá, egészséges babám lesz!..." Teleírtam két füzetet a terhességem alatt:-))
Érdeklődj folyamatosan próbálj ki mindent és sikerülni fog!!!!
Szurkolok és gondolok rád, mert a gondolatnak EREJE VAN!!!
Ja és nyugodtan le lehet pontozni, már nem érdekel:-(
Csak tudjátok nem minden fekete vagy fehér.. a háttérben áll egy borzalmasan rossz párkapcsolat,gyengeség,"idegbetegség"
Mondd miért vállalod ilyen körülményekben a gyereket? Mennyit kell még szenvednie? Az anyaméhben és idekinn? És te vagy az áldozat ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!