Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan kismama aki nem...

Van olyan kismama aki nem tudta letenni a cigit, és már megszületett a babája? Minden rendben a kicsivel? Mennyit szívtatok? Mennyi vitamint szedtetek?

Figyelt kérdés

Kérlek csak akkor válaszolj ha Te is dohányoztál!

Megkaptam már a magamét itt is,amúgy is.

2010. febr. 3. 08:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/127 anonim ***** válasza:
0%
16.05! Te tényleg nem látsz tovább az orrodnál!! Nem azon van felháborodva, hogy a dohányzó anyuka ha megússza az mázli! Azon hogy ezt egy anya nem ismeri fel illetve, felismeri és mégis kockáztatja a gyermekét!!Különben meg sokan vagyunk akik máshogy nem tudnak ellene harcolni csak kemény szavakkal! De mi legalább megpróbáljuk még akkor is ha ez másoknak nem tetszik! Ha csak 1% nál elérjük, hogy ezért meggondolja már megérte! Az biztos az én számból senki nem hall olyan eseteket ahol megúszták és ennek c
2010. febr. 9. 16:19
 102/127 anonim ***** válasza:
0%
Folytatom: Ennek csak az az oka, hogy az nem a letételben segít hanem biztosítja, hogy megúszhatja! Ha megijed mert csak a rosszat hallja talán meggondolja!
2010. febr. 9. 16:21
 103/127 anonim ***** válasza:
80%
Megbocsájson mindenki a kérdésért de szerintetek olvassa még az a kismama aki ekkora port kavart a kérdésével?Csak mert itt vannak értelmes és eléggé értelmetlen válaszok is de átcsapott egy ideje egymás szapulásába.Nem az a kérdés ki mennyire harcias...
2010. febr. 9. 17:32
 104/127 anonim ***** válasza:
11%
Akkor legalább te válaszolj a kérdezőnek! Itt mindenki a másikkal foglalkozik és ez alól te sem vagy kivétel kedves előző!
2010. febr. 9. 18:21
 105/127 anonim ***** válasza:
67%
Különben meg a kismama biztos olvassa, és én azt gondolom, hogy ő olvas a sorok között is. Jól tudja ő mi miért van és szerintem már rég levonta a konzekvenciát!
2010. febr. 9. 18:25
 106/127 A kérdező kommentje:
Természetesen olvasom...csak hát ez már nem egészen a kérdésről szól..mármint a vita köztetek,és nagyon sajnálom,hogy ezt értem el a kérdésemmel!
2010. febr. 9. 18:54
 107/127 anonim ***** válasza:
37%

Ne sajnáld! Biztos vagyok benne, hogy te is érted a vitát és abban is biztos vagyok, hogy ez a sok kritika ami nem simogató, elgondolkodtat téged és lehet, hogy már nem szívsz napi 10-15 szálat. Tuti, hogy ha még nem is tetted le, de már adagot csökkentettél! Ahogy írsz abból azért kiderül, hogy nem egy idióta vagy! (viszont felelőtlen) Szerintem erőt veszel magadon, bízom benne! A kérdés kiírása mindenképp jó, mert nem egyedüli eset a tied és remélem másoknak is tanulságos lehet! Ez a kérdés megosztja az embereket és ez nem baj, mindenki mást gondol és más vérmérsékletű. Ez a vita jó célt szolgál. Bár az elég nevetséges, hogy egyesek mennyire értelmetlenül próbálnak érvelni!

Én az egyik támadód voltam!

2010. febr. 10. 07:43
 108/127 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én még az elején írtam... szép kis vita lett.

Én is bagóztam régebben, így tudom milyen a függőség, főleg amikor nem csak a nikotintól, hanem a pszichés függőségtől is szenved az ember.

Próbálj meg kitűzni magad elé valamilyen reális célt, tehát nem azt, hogy holnaptól nem dohányzol, hanem azt, hogy holnap 10 szálat szívsz, holnapután 9-et, azután 8-at és így tovább, amíg le nem csökkentetted napi 2 szálra.

Nem akarom tovább borzolni itt a kedélyeket, de elmesélem, hogy terhesség és szülés alatt sérült csecsemőkkel és nagyobb gyerekekkel foglalkozom és hidd el, hogy borzasztó lesz, ha a babádnak bármi baja lesz és te önmagadat fogod hibáztatni. Az sem biztos, hogy a dohányzás okozza majd a sérülést, de te le nem mosod magadról a felelősséget.

Ez az egész terhesség egy egyszeri megismételhetetlen dolog, nem egy munkahely, ami helyett legfeljebb lesz másik, nem egy férj/feleség, akitől elválok, ha mégiscsak rossz döntést hoztam, ez egy olyan folyamat, amit nem lehet visszacsinálni, nem lehet megismételni. Kibújik a gyerek és ott van sérülten, nem tud mozogni, beszélni, folyik a nyála stb és nem tudod "visszadugni", hogy elnézést meggondoltam magam, mégiscsak csökkenteni tudom én azt a cigit. Ott lesz veled az elkövetkezendő évtizedekben és akárhányszor ránézel eszedbe fog jutni, hogy talán te vagy a felelős ezért.

Az első lépés lehet, hogy segítséget kérsz! Ha a környezeted piszkál a cigivel, akkor ne háríts, ne magyarázd meg, hanem mond meg, hogy szeretnéd csökkenteni és segítsenek. Szólj a párodnak, rokonaidnak, barátaidnak, hogy támogassanak téged ebben. Hidd el, hogy abban a pillanatban, hogy észreveszik rajtad a hajlandóságot, rögtön nem támadni fognak szemöldökráncolva, hanem kedvesen segíteni fognak!

Hajrá! :)

2010. febr. 10. 17:59
 109/127 anonim ***** válasza:
77%

Végre egy normális válaszoló!!! Egyetértek:-)

Én is próbáltam normálisan leírni hogy inkább segíteni kéne, mint szapulni és cserébe jól lepontoztak:-(

Rajtam ne múljon, számomra ez hasznos volt:-) és biztos vagyok benne hogy a kérdezőnek is sokkal hasznosabb mint a válaszok 90 százaléka!

2010. febr. 10. 19:41
 110/127 anonim ***** válasza:
80%
Egyetértek, én ugyanezt javasoltam email-ben a kérdezőnek, te bátrabb vagy, én nem akartam ide leírni, mert utálom a céltalan marakodást. De maximálisan egyetértek!
2010. febr. 10. 21:35
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!