Van olyan kismama aki nem tudta letenni a cigit, és már megszületett a babája? Minden rendben a kicsivel? Mennyit szívtatok? Mennyi vitamint szedtetek?
Kérlek csak akkor válaszolj ha Te is dohányoztál!
Megkaptam már a magamét itt is,amúgy is.
Ne sajnáld! Biztos vagyok benne, hogy te is érted a vitát és abban is biztos vagyok, hogy ez a sok kritika ami nem simogató, elgondolkodtat téged és lehet, hogy már nem szívsz napi 10-15 szálat. Tuti, hogy ha még nem is tetted le, de már adagot csökkentettél! Ahogy írsz abból azért kiderül, hogy nem egy idióta vagy! (viszont felelőtlen) Szerintem erőt veszel magadon, bízom benne! A kérdés kiírása mindenképp jó, mert nem egyedüli eset a tied és remélem másoknak is tanulságos lehet! Ez a kérdés megosztja az embereket és ez nem baj, mindenki mást gondol és más vérmérsékletű. Ez a vita jó célt szolgál. Bár az elég nevetséges, hogy egyesek mennyire értelmetlenül próbálnak érvelni!
Én az egyik támadód voltam!
Szia!
Én még az elején írtam... szép kis vita lett.
Én is bagóztam régebben, így tudom milyen a függőség, főleg amikor nem csak a nikotintól, hanem a pszichés függőségtől is szenved az ember.
Próbálj meg kitűzni magad elé valamilyen reális célt, tehát nem azt, hogy holnaptól nem dohányzol, hanem azt, hogy holnap 10 szálat szívsz, holnapután 9-et, azután 8-at és így tovább, amíg le nem csökkentetted napi 2 szálra.
Nem akarom tovább borzolni itt a kedélyeket, de elmesélem, hogy terhesség és szülés alatt sérült csecsemőkkel és nagyobb gyerekekkel foglalkozom és hidd el, hogy borzasztó lesz, ha a babádnak bármi baja lesz és te önmagadat fogod hibáztatni. Az sem biztos, hogy a dohányzás okozza majd a sérülést, de te le nem mosod magadról a felelősséget.
Ez az egész terhesség egy egyszeri megismételhetetlen dolog, nem egy munkahely, ami helyett legfeljebb lesz másik, nem egy férj/feleség, akitől elválok, ha mégiscsak rossz döntést hoztam, ez egy olyan folyamat, amit nem lehet visszacsinálni, nem lehet megismételni. Kibújik a gyerek és ott van sérülten, nem tud mozogni, beszélni, folyik a nyála stb és nem tudod "visszadugni", hogy elnézést meggondoltam magam, mégiscsak csökkenteni tudom én azt a cigit. Ott lesz veled az elkövetkezendő évtizedekben és akárhányszor ránézel eszedbe fog jutni, hogy talán te vagy a felelős ezért.
Az első lépés lehet, hogy segítséget kérsz! Ha a környezeted piszkál a cigivel, akkor ne háríts, ne magyarázd meg, hanem mond meg, hogy szeretnéd csökkenteni és segítsenek. Szólj a párodnak, rokonaidnak, barátaidnak, hogy támogassanak téged ebben. Hidd el, hogy abban a pillanatban, hogy észreveszik rajtad a hajlandóságot, rögtön nem támadni fognak szemöldökráncolva, hanem kedvesen segíteni fognak!
Hajrá! :)
Végre egy normális válaszoló!!! Egyetértek:-)
Én is próbáltam normálisan leírni hogy inkább segíteni kéne, mint szapulni és cserébe jól lepontoztak:-(
Rajtam ne múljon, számomra ez hasznos volt:-) és biztos vagyok benne hogy a kérdezőnek is sokkal hasznosabb mint a válaszok 90 százaléka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!