Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan kismama aki nem...

Van olyan kismama aki nem tudta letenni a cigit, és már megszületett a babája? Minden rendben a kicsivel? Mennyit szívtatok? Mennyi vitamint szedtetek?

Figyelt kérdés

Kérlek csak akkor válaszolj ha Te is dohányoztál!

Megkaptam már a magamét itt is,amúgy is.

2010. febr. 3. 08:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/127 anonim ***** válasza:
98%
Én dohányoztam és örökre szégyenli fogom magam miatta! A kislányom korán jött és nagyon beteges. Én nem szívtam 10 meg 15 szálat naponta "csak" 2-3 mat. Hihetetlen, hogy van aki majdnem 1 teljes dobozzal elszív! Ne hitegessétek magatokat! A cigaretta árt a magzatnak, és ti velem együtt nagyon önző emberek vagytok! Ha 1% vagy fél is van a károsodásra akkor már nem szabad kockáztatni. Annyira nagy bűntudatom van, hogy én már le is tettem (sajnos későn) A lányom már 1 éves és most tervezzük a kistestvért. Nem dohányzom és már tudom mekkora hibát követtem el!
2010. febr. 3. 15:35
 22/127 anonim ***** válasza:
44%
Én 9 hetes vagyok, sajnos napi 8-10 szál cigit elszívok. Én is erős dohányos vagyok, akármennyire is szeretném, nem tudom letenni. Az adag csökkentése is eddig csak ennyire sikerült. Kitartás, egészséges boldog babavárást :)
2010. febr. 4. 21:41
 23/127 anonim ***** válasza:
59%
Bocs az offért: szerencsétek lehet, szülhetsz egészséges babát. És ha nem? akkor tudsz majd tükörbe nézni? ha nem megy a cigiről leszokás akkor mit fogsz kezdeni egy gyerekkel, aki sokkal több lemondással jár? Nem bántani akarlak, hanem segíteni!
2010. febr. 4. 21:42
 24/127 anonim ***** válasza:
64%

Tudom, nem kértél kéretlen válaszokat, de mégis. A cigi, mivel oxigénhiányt okoz elsősorban a babánál agykárosodáshoz vezet. Elsősorban tanulási nehézségeket, figyelemzavart okoz. Ez szerintem elsősorban iskoláskorban jelentkezik, természetszerűleg. Bocs az OFFért de kiváncsiságból, akik dohányoztak a terhességük során a gyerekeiknek nincs semmi tanulási nehézsége az iskolában: nincs gondjuk írással, olvasással, matekkal?

Csak pusztán kiváncsi vagyok rá, nem érdekel, hogy ki mit csinál a terhessége során. De kiváncsi lennék valós e ez. Köszi

2010. febr. 4. 21:44
 25/127 anonim ***** válasza:
64%
Ez lemaradt: én is dohányoztam, amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok, és azóta is bánt a dolog, pedig nem tudhattam.
2010. febr. 4. 21:44
 26/127 anonim ***** válasza:
36%
Persze, a babátok teljesen egészséges lesz, szívjátok csak nyugodtan okostojások! Ennyit nem tudtok megtenni a saját gyereketekért??? Tudom, nagyon nem könnyű, én is évekig dohányoztam, leszoktam egy párszor, szívtam titokban..... De kb egy évvel azelőtt, hogy terveztük a babát letettem, mert tudtam, hogy hamarosan gyerekem lesz, s felelős vagyok érte. Nagyon nagy akaraterő kell hozzá, másképp nem megy. Ezt fejben kell eldönteni. Gratuálok, azoknak akiknek sikerült és akinek nem, az próbáljon meg minél kevesebbet szívni! A babád is ugyanúgy dohányzik!
2010. febr. 4. 21:46
 27/127 anonim ***** válasza:
88%
Én dohányoztam , és nagyon paráztam, hogy nem fogom tudni letenni. Beszéltem a dokival, ő azt mondta, hogy kifejezetten ártalmas a gyerekre a cigi, de rosszabb, ha az elvonási tünetek eldurvulnak. Ezért lecsökkentettem a napi egy doboz cigimet 4-5 szálra. Nem volt könnyű, aki valaha is dohányzott tudja, mennyire brutál, de csakazértis megcsináltam. És amikor pozitív volt a tesztem, úgy tettem le a cigit, hogy azóta sem jutott eszembe. Hiába áltatja magát az ember, valóban nehéz letenni, de nagyon sokat ártunk vele. Ma már tudom, hogy meg lehet csinálni, csak a babát kell nézni: ha azt mondom, hogy az életemet is odaadnám érte, akkor nem tudok odaadni pár szál cigit? Ettől függetlenül senkit nem ítélek el, ha dohányzik, mindenki maga tudja, mit tett meg a leszokásért, és miért nem ment, vagy miért szokott vissza, ez az ő élete, és az ő babája, biztos vagyok benne, hogy a cigitől függetlenül mindent megtesztek azért a kicsiért. Én baromi szerencsésnek tartom magam, hogy nekem sikerült, de sajnos nem lehet mindenki szerencsés. Azzal viszont nem értek egyet, hogyha az anyuka szoptatás közben dohányzik, mert az anyatej csak akkor a legjobb a babának, ha nincs tele mérgező anyagokkal, és míg a terhesség alatt nincs választása anyukának, ha nem tud leszokni, a baba születése után igen, inkább kapjon a kicsi tápszert, mint olyan anyatejet, amibe minden káros anyag kiválasztódik a cigiből. Mindenkinek jó babázást!
2010. febr. 4. 21:47
 28/127 anonim ***** válasza:
87%

A 15 szál tényleg sok, próbáld lecsökkenteni napi max 5-re és akkor nem lesz gond.

Viszont ne szoptass ha ennyit szívsz, mert az százszor rosszabb, mint a terhesség alatti dohányzás. Tudom, hogy a tápszerezés macerás és egyszerűbb szoptatni, de dohányzás mellett szoptatni borzasztó felelőtlenség!

2010. febr. 4. 22:27
 29/127 anonim ***** válasza:
85%
Ja és volt már kérdés ezzel kapcsolatban, ott azért írtak el rettentő történetet. És most jutott eszembe, hogy talán két hónapos lehetett a ksifiam, amikor az orvosnál találkoztam egy lánnyal, hasonló korú babával volt. Azalatt a két hónap alatt nem tudom hányszor voltak kórházban , többet kórházban mint otthon. És csináltak a babánál tüdőröntgent és beszűrődés volt a tüdejében. És ott volt a babakocsiban a cigis doboz.
2010. febr. 4. 22:30
 30/127 anonim ***** válasza:
66%

MEGDÖBBENVE OLVASOM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT!

MENNYI NŐ VÁGYIK GYEREKRE, DE VALAMIÉRT NEM SIKERÜL NEKIK. TI PEDIG NIKOTINNAL MÉRGEZITEK A MAGZATAITOKAT?!

AKARATGYENGÉK VAGYTOK!!!

RÉGEN ÉN IS DOHÁNYOZTAM, DE ABBAN A PILLANATBAN LETETTEM, AMINT POZITÍV LETT A TESZT.

SOHA TÖBBÉ NEM GYÚJTOTTAM RÁ

A G Y E R M E K E I M É R T ! ! !

2010. febr. 4. 22:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!