Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valaki aki augusztus...

Van valaki aki augusztus elejere van kiirva?

Figyelt kérdés
Hany kilot hiztatok? Latszik mar a pocakotok? Vasaroltok mar? Van kinezve babakocsi?
2014. jan. 22. 11:58
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/223 anonim ***** válasza:
A tegnapi nap és az éjszaka is nyugisan telt. Mocorog ugyan, de sokkal kevesebbet és csak ritkán fáj a hasam. Tegnap én is pakolásztam, takarítottam és tök jól bírtam. A kezem viszont alig tudom reggel összecsukni. Picit van bedagadva, de mégsem hajlanak az ujjaim, meg fáj is... Gondolom ez már így marad a szülésig.
2014. júl. 14. 07:28
 122/223 A kérdező kommentje:

Hu jó rég jártam fent.. :(

Most a viharos napokba én minden nap azt hittem megszülök, már mértem a fájásaimat de pár óra elteltével elmúltak. Dokinak mondtam, meg se vizsgált azt mondta szedjek nospát...

36 hetes uh-n 2700 gramm felettire becsülték a babát. :) Ezen a héten szeretnék már nagyon babázni, júliusba végig itthon van párom jó lenne ilyenkor szülni. Nem kéne szabadságot kivennie, hogy a kórházi napokon itthon lehessen a nagylánnyal. De majd a hugi eldönti mikor jön, de remélem siet. :)

2014. júl. 14. 10:10
 123/223 anonim ***** válasza:
De jó, hogy itt vagy te is. Neked az első terhességnél is voltak jósló fájásaid? Ha igen, ott mennyivel a szülés előtt? Én is szívesen babáznék már a hónapban, de picit félek is. A problémák, amik voltak, teljesen elmúltak?
2014. júl. 14. 10:32
 124/223 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy nektek volt 36 hetesen kenetlevétel? Nekem a doki nem csinált, és a védőnő is csak most mondta, hogy lennie kellett volna...magamtól mégis honnan tudjam? :S Vasárnap megyek újra orvoshoz, akkor 37+5 hetes leszek, remélem nem lesz késő, mert elvileg egy hét mire megérkezik az eredmény. Nagyon jó, hogy az embernek fogadott orvosa van, és még így is ........-nak rá. Bocsi, csak mérges vagyok.....
2014. júl. 15. 09:30
 125/223 anonim ***** válasza:
Nekem 12. (13. héten ellenőrzés miatt) 20. és 36. héten volt kenetvétel. (36+6-nál lesz csütörtökön). Nagyon lényeges, mert pl. nálam az elsőnél kiderült a streptococcus B és kaptam antibiotikumot. Aztán ellenőrzésen és 20. héten is negatív lett. Ha most pozitív, akkor a szülés előtt, alatt a babát is és engem is kezelni kell, máskülönben nagyon súlyos szövődmények lehetnek. Mindenképp kérd az orvost, hogy csinálja meg.
2014. júl. 15. 10:43
 126/223 anonim ***** válasza:
Köszi, pont ettől tartottam. Remélem nem lesz késő, és megérkezik az eredmény a szülésig.
2014. júl. 15. 11:08
 127/223 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim egy vérvétel kapcsán, hogy ha fontos, már másnapra kész az eredmény és gépen látja, csak papíron később jön meg.
2014. júl. 15. 11:43
 128/223 anonim ***** válasza:
Ti elkezdtétek már intézni a tgyást, meg ilyeneket? Vagy minden papírmunka a baba születése után lesz majd? A másik amit nem tudok, hogy ugye a fürdető, meg alkohol, meg összes ilyen gyógyszertári dolog (D és K vitamin) recept köteles, vagy receptre olcsóbb. Ezeket a gyerekorvos írja majd fel, ha már van a babának TAJ száma? Vagy a kórházban kapunk egy rakás receptet?
2014. júl. 16. 17:45
 129/223 anonim ***** válasza:

Én egyedül a TGYÁST intéztem, mert szülés előtt már 28 nappal igénybe vehető. Az utolsó táppénzes papír, a háziorvos által kitöltött papír, illetve az OEP honlapjáról letöltött nyomtatvány kellett hozzá. Bevittem a munkahelyre, és ők elküldik a MÁK-nak. Nem tudom, más munkahelyeken hogyan zajlik, nekem így kellett. A többit majd csak szülés után fogom intézni....már alig várom...sok hülye papírmunka. :)

Receptek: nekem azt mondta a védőnő, hogy az általunk választott gyerekorvos fogja ideadni ezeket a recepteket, amiket írtál, miután megszületett a baba.

Képzeld, pont a napokban írtam, hogy az orvosom nem vette le a kenetet. Erre ma hívott a védőnő, hogy valami magas volt a vizeletemben, menjek el az éppen rendelő dokihoz (mert az enyém ugye nyaral), és megvizsgál. Kiderült, hogy szép kis gyulladásom van, újra kúpot kaptam, és a kenetet sem tudta levenni. Remélem vasárnapra elmúlik, akkor megyek a saját orvosomhoz, és le tudja venni azt a fránya kenetet.

2014. júl. 16. 18:36
 130/223 anonim ***** válasza:

Te szegény, akkor jól megjártad. Még jó, hogy ilyen esetben felhívnak és behívnak.

Én a TGYÁS-t majd csak augusztustól akarom igényelni, mert nekem így jobban jön ki anyagilag.

Aki a baba háziorvosa lesz, ő nyaral és a helyettese fogja elvégezni a kötelező vizsgálatokat is. Gondolom akkor majd ő felírja.

2014. júl. 16. 19:13
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!