Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes terhes vagyok....

12 hetes terhes vagyok. Nagyon nehéz döntés volt, de sajnos nem tudjuk vállani a babát.17 éves vagyok és mindketten tanulunk még.12. hét után pontosan hogyan zajlik az abortusz?

Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 18:19
 81/105 anonim ***** válasza:
71%

Kedves előző, én nem így gondolom, lévén a terhesség kihordása és megszülése egyfelől veszélyhelyzeteket teremt a terhes nő számára, másfelől kötelességeket keletkeztet mindkét szülő számára. Márpedig azt gondolom, hogy kötelességek csak tudatos döntés eredményeként keletkezhetnek, azokat először egy tudatos és tényleges döntés keretében vállalni kell.

Szóval én azt gondolom, hogy a megtermékenyülés mint biológiai véletlen csak az új élet biológiai lehetőségét adja meg, a gyerekvállalás az, amikor erre az adott két fél azt mondja, hogy igen, mi szeretnénk, és vállaljuk.

Namost az, hogy az abortusz, a nem kívánt terhesség megszakítása a magzat pusztulásához vezet, ez is egy biológiai véletlen, a természetben az erszényes emlősök után bezárólag ez sehol nincs így. Ugye fogod a kotlani nem akaró tyúk tojását, és átteszed a kotló tyúk alá vagy a keltetőbe, és kész, érvényesülhet a tyúk akarata is, meg a csirke-embrió is megmaradhat. Namost, miért kellene az embernek felelősséget éreznie azért, mert biológiailag jól ki van cseszve vele? Miért lehetne egy nőt arra kötelezni, hogy az 1:63000 halálozású művi terhesség-megszakítás helyett az 1:10000 halálozású terhességet és szülést válassza, HA NEM PONT AZT AKARJA???

2012. júl. 5. 23:52
 82/105 anonim ***** válasza:
10%
Hát ezt nagyon gyorsan elintézted kérdező, mégis hogy? Főleg pénz nélkül, indok nélkül ennyi idős terhességet... Én ezt nem értem.
2012. júl. 6. 00:09
 83/105 anonim ***** válasza:
67%
Pedig ott van a kérdésben, valszeg úgy, hogy 18 éven aluli...
2012. júl. 6. 00:34
 84/105 anonim ***** válasza:
28%

kedves 81-es (mg amúgy te, aki abortuszpárti válaszokat adsz, mert jómagad örökbeadott gyerek vagy, az érvelésed első része még érthető és elgondolkodtató, második fele szimplán marhaság. ne mélyüljünk el a tyúk akaratában, légyszi. elfelejtesz egy nagyon fontos tényezőt a történetben: ha már az ember úgy döntött, h évi 1-2 helyett ugye orrba-szájba szexelnek egymással, ami valljuk be, tényleg k.rvajó dolog, létezik egy olyan, hogy MEGELŐZÉS, érted? egy gumi pl, ami meggátolja, h a sperma a megfelelő helyre jusson. senki nem hal meg, és senkivel nincs kicseszve. ha ezt elmulasztja a nevezett hölgy (v úr), akkor nem biztos, h a már megfogant magzat nyakát kellene kitekerni, vállalhatná a kishölgy is a következményeket.

hagyjuk az örökbeadást, nem akarok ezen okoskodni. te biztosan jobban tudod, milyen az. de egyet ne felejts el: ha kikaőartak volna, és egy véres vödörbe kerülsz anno, most nem lennél itt véleményt írni, de nem is ennél egy jót vagy néznél egy jó filmet, vagy akár szexelnél egy kiadósat. nem nagy hőstettekért élnek az emberek, hanem apró, buta, jelentéktelen és legfőképpen ösztönös komfortérzetért.

ha mégis úgy érzed, h valamit tudnom kell az örökbeadott gyerekek lelki pokláról, nyugodtan írj privátot. nekem van unokatestvérem, aki örökbefogadott gyerek, és teljesen normális, kiegyensúlyozott életet él, szerető családi környezetben.

2012. júl. 6. 09:01
 85/105 anonim ***** válasza:
65%

Miért olyan gyors ez?Június 22.-én írt, már júli 6 van.

Én hétfő reggel tudtam meg, hogy terhes vagyok, aznap fogadott a nővédelmis, kiadta a papirokat a doki, kedden voltam laborban, szerdán anesztesnél, csütörtökön tanácsadóba vissza pénteken műtöttek, ez szerintem nem hetek...

2012. júl. 6. 09:05
 86/105 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 84-es válaszoló, egyfelől az abortusz is a következmények vállalásának egyik módja. Másfelől tudom, hog y ma nagy divat a felelősség-gumicsont, de aki követi ezt a történetet, az tudja, hogy a Kérdező fogamzásgátló használata mellett lett terhes - valszeg ez is jelentős oka volt, hogy későn vette észre, hisz nem is gondolt rá... szóval itt a felelősség-lángpallost lóbáli indokolatlan és szerintem erkölcstelen is, Kérdező elvárható gondosságot tanusított.

Az örökbefogadás-témáról meg annyit kell tudnod, hogy szerintem egy dolog van, ami a halálnál is rosszabb, és az a feltétlen engedelmességre kényszerítettség állapota. És most itt nem kell véres családon belüli erőszakra gondolnod vagy egyéb bűntettekre, untig elég hozzá egy "rendpárti", "zérótoleráns", "szilárd erkölcsi elvekkel bíró" nevelőszülő... (amely elvek ma elég divatosak is SAJNOS)

2012. júl. 6. 09:26
 87/105 anonim ***** válasza:
22%

86-os: mi köze a vasszigorral való nevelésnek az abortusz pro v kontrájához? sajnálom, h kifogtál egy ilyen szülőt, tényleg, nem vagyok embertelen, de muszáj azt mondanom, h ez a te peched, más, mint pl. akiről írtam, irtó cuki szülőket fog ki, megvan rá minden esély!

ez NEM ÉRV az abortusz mellett, ez személyes tapasztalat, nincs benne semmi általánosítható. de szerintem abba is hagyhatjuk a vitát, nem értünk egyet, Kérdező elvetette a magzatát, én ezt nagyon sajnálom, nem kívánom neki a poszt-abortusz-szindrómát, ami sok gyermekét elvetető nőt egy életre lelki nyomorékká tett.

2012. júl. 6. 18:39
 88/105 anonim ***** válasza:
69%

"irtó cuki szülőket fog ki, megvan rá minden esély!" - kedves előző, pont annyi esély van rá, mint arra, hogy nem "irtó cuki szülőket fog ki" (és akkor félretettem saját előítéleteimet maximális mértékben, és csak a valószínűséget nézem)

Na, és pont ez a köze ahhoz, hogy nekem az a véleményem, hogy az abortusz vs. örökbeadás vitában az örökbeadás akkor lehet a létező legkisebb rossz, ha az abortuszra nincs mód, akár objektív, akár szubjektív okból. Az abortusz ugyanis nem orosz rulett a születendő gyerek következő 18 évével, szemben az örökbeadással.

2012. júl. 8. 12:00
 89/105 anonim ***** válasza:
18%
nem, valóban nem az, hiszen az abortusz a biztos halál.
2012. júl. 8. 13:15
 90/105 anonim ***** válasza:
37%
Meghalni az tud, aki megszületett, mondjuk úgy, hogy az élet _lehetőségének_ biztos elvétele, és akkor ez így igaz. (egyébként a 72 órás tabletta is az, az is abortív szer, a megtermékenyülés bekövetkezte után hat...)
2012. júl. 8. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!