12 hetes terhes vagyok. Nagyon nehéz döntés volt, de sajnos nem tudjuk vállani a babát.17 éves vagyok és mindketten tanulunk még.12. hét után pontosan hogyan zajlik az abortusz?
Az lenne az igazán bátor és nemes cselekedet, ha megszülnéd és örökbe adnád. Nagyon nehéz lenne, de tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban könnyebb lenne megölni ezt a kis életet mint örökbe adni egy olyan párnak, akiknek nem lehet sajátjuk? Így még a kapcsolatot is tarthatnád vele. Na aki ezt végig csinálja, minden elismerésem. Biztos vagyok benne hogy az abortusz nagyon megviseli a nőt lelkileg, de valljuk be, ez a könnyebb út.
Ha a menetére vagy kíváncsi akkor inkább a családsegítőket kérdezd vagy a nőgyógyászodat.
És mi a garancia arra, hogy szerető nevelőszülőkhöz kerül? Lehet, hogy önzőség, de ha nem tudnám vállalni, nem vállalnám azt a rizikót, hogy idegeneknél, kiszolgáltatva nőjön fel, mert nem biztos, hogy olyan szülők nevelnék fel, sajnos van erre példa bőven.
Tényleg nem értem azokat, akik ilyen szinten alázzák a kérdezőt a döntése miatt, senkinek nem lenne szabad bírálnia, aki még nem állt hasonló döntés előtt vagy nem tette meg esetleg.
Remélem tanul az esetből, én ha picit is bizonytalan voltam, rohantam 72 órás tablettáért nem egyszer, amikor már férjnél voltam, de nem éreztem magam késznek akkor is.
Kívánom, hogy tudd feldolgozni ezt traumát és tanulj belőle, hogy azért emberéletről döntesz ilyenkor.
39 hetes kismama
Vannak egyesületek akik ezzel foglalkoznak.Gólyahír,Bölcső stb.
Na mindegy, lehet okoskodnom feleslegesen.
Kedves kérdező én magam is voltam kilátástalan helyzetben.4.babával lettem terhes,nehéz anyagi helyzetben éltünk már akkor is.Lakáshitelünk a duplájára duzzadt.
Nem kívánom azt a pár küzdelmes hetet amít végigvívódtam senkinek.Megtarttottuk a babát.Ezért írom van megoldás mindenre,csak ott a fejben kellene elrendezni a dolgokat először.
Vannak olyan nők akik a kórházkapuból fordulnak vissza,mert meggondolták magujat,megtartják a babát.Olyan is van aki a műtőasztalról szállt le és ment haza,mert a baba mellett döntött.
És hidd el nem elítéllek csak én már végig jártam ezt az utat amit te.
Kívánom,hogy jól dönts űgy,hogy soha ne kelljen megbánnod.
A terhesség a fenti esetekben a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő
korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen
Korlátozottan cselekvőképes minden olyan személy, aki 14. életévét már betöltötte, de a 18. életévét még nem (azaz fiatalkorú). Szóval elvetetheti...
A 14. hét után nem megszülni kell mindenképpen? Akkor már nem műszeres, altatásos a dolog vagy tévedek?
Mert , ha kiderül, hogy beteg egy baba a 16-18. héten, szegény anyukának megszülnie kell, nem altatásban kikaparják a 15 cm-es babát.
Nem?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!