12 hetes terhes vagyok. Nagyon nehéz döntés volt, de sajnos nem tudjuk vállani a babát.17 éves vagyok és mindketten tanulunk még.12. hét után pontosan hogyan zajlik az abortusz?
nehezebb örökbeadni, mint megölni?
Többen is leírták hogyan fog megtörténni az abortuszod. Megmérgezik a babádat, megfullad a méhedben, utána megszülsz egy halott magzatot, akit látni fogsz. Kezedbe fogod tudni venni, hogy elbúcsúzz tőle?
Együtt fogsz tudni élni ezzel a tudattal?
Így is azt gondolod, hogy jobb neki meghalni, mint neked lemondani a felneveléséről?
Mindkét esetben lemondasz róla, az életéről, a neveléséről, de egyáltalán nem mindegy, hogyan!
Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled! Kérlek, gondold át még egyszer, hogy tényleg muszáj-e az abortuszt választanod. Mert egészen biztos, hogy az abortusz rosszabb élmény lesz neked, mint ha kihordanád, megszülnéd szépen, aztán örökbe adnád. Biztos, hogy az utóbbi is fájni fog, mert el kell válnod a gyermekedtől, de ő élni fog, ezzel a tudattal élhetsz tovább, nem pedig azzal, hogy megölték! :(((( Kérlek szépen gondolkozz még ezen!
- egy anyuka
Egy ismeretlen beavatkozás előtt áll, persze, hogy érdekli mi fog vele történni, az nagyobb baj lenne, ha nem. Én totál úgy látom, hogy a kérdező felmerte tenni ezt a kérdést és ő kap az összes elvégzett/elvégzendő abortuszért, mert névtelenül/arctalanul ki lehet osztani. Különböző videókkal próbálják megfélemlíteni, szánalmas. Ha megtartaná a leírt körülmények ellenére, hányan segítenétek neki a terhessége alatt, az örökbe adásánál vagy egy beteg baba ellátásánál?
Igen, az ő élete, és neki és a szüleinek kell eldöntenie, hogy vállalják-e, ha már így történt. Ha vállalná és örökbe adná, és előtte tenné fel a kérdést, akkor is ő lenne az utolsó ...., ha meg nem, és nehézségei lennének, akkor meg jönne a szöveg, miért vállalta, miért nem gondolkodott előbb. Erőt és kitartást kívánok, és hogy tanulj az esetből, nem lesz könnyű, nem kell itt senkinek magyarázkodnod, kilépnek és semmi közöd hozzájuk. Azokra hallgass, akik a mindennapokban is veled vannak, rájuk lesz szükséged.
39 hetes kismama
Kedves kérdező, ez a 12-14. hét határeset, az intézményen múlik, hogy a szokásos módon végzi el az abortuszt, vagy a középidős terhességek megszakításának protokollja szerint. A szokásost gondolom ismered (tágítás+vákuum altatásban) a középidős esetén meg méhfeltöltés és gyógyszeres méhnyaktágítás után fájáskeltő (oxytocim vagy prosztaglandin) infúzióban. Láttam párat anno, inkább lelkileg megterhelő tényleg, a fizikai része elviselhető.
Nem extrén dolog, Hegyeshalmon túl a sógoroknál eleve a 16. hétig engedélyezett a művi abortusz.
Abban viszont igaza van itt néhány válaszolónak, hogy az abortuszt a lehető legkorábban célszerű elvégezni, mert minél később kerül rá sor, annál nagyobb a későbbi szövődmények valószinűsége.
Szerintem keress egy nőgyógyászt, aki a hagyományos eljárással csinálja, tágítás, váákumos aspiráció, ahogy az előttem író is leírta, ez még határeset.
Viszont szeretném Neked leírni az én történetemet. Én 21 évesen estem teherbe, egy nem túl stabil kapcsolatból. 5 hetes terhesen a megszakítás mellett döntöttem, nagyon nagyon gyorsan, mert valahogy akkor úgy éreztem, gondoltam, hogy még csak a petezsák látszik, az embrió még nagyon kicsi, ne várjunk tovább, az orvos is ezt erősítette bennem. Végig csak arra tudtam gondolni, legyek már túl rajta, élhessem tovább az életemet. Utána egy-két hónapig igyekeztem nem gondolni a történtekre, sőt, talán meg is könnyebbültem. Ennek már több, mint egy éve. Olyan évem volt, amit nem kívánok senkinek. Én most úgy gondolom, hogy az, hogy én elvetettem az öt hetes magzatomat nem különbözik attól semmiben, hogy te később veteted el, bár lelkileg neked most biztos nehezebb. De akkor is egy élet volt, 5 hetesen, ráadásul az ln gyerekem élete, akiért nem tudtam kiállni. Én tönkre mentem ebbe, teljesen. Nem tudtam és nem is tudom feldolgozni. Minden nap gondolok rá, majdnem minden nap sírok, minden nap abortuszos főrumokat olvasgatok, képeket nézegetek. GYereket akarok. Próbálok teherbe esni, egyelőre sikertelenül. Ez nem általános érvényű, lehet, hogy te nem így fogod megélni,de nekem tönkre ment tőle az életem. Gondold meg jól. Én rettegek, hogy sose dolgozom fel és attól is, hogy soha nem lehet majd gyerekem.
De bárhogy döntesz rengeteg erőt kívánok Neked, mert mindkét út borzasztó nehéz. Kitartást! És kívánom, hogy soha többé ne kerülj ilyen helyzetbe és, hogy legyenek majd gyerekeid, ha eljön az ideje.
A terhesség a fenti esetekben a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő
korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen;
terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége a 12 hetet.
A terhesség a 20. hetéig (a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig) szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínűsége az 50 százalékot eléri.
A téma cikkei
2/1 Az abortusz szabályozása Magyarországon
2/2 Az abortusz költsége Magyarországon
A terhesség az időtartamától függetlenül megszakítható a terhesség akkor, ha az állapotos nő életét veszélyeztető egészségi állapot teszi ezt indokolttá, illetve a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség áll fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!