Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen abortusz módszerek vannak?

Milyen abortusz módszerek vannak?

Figyelt kérdés
úgy értem,hogy injekció,kapartatás,gyógyszer stb !?
2012. jún. 16. 23:34
 1/5 anonim ***** válasza:
műtét,és ha jól tudom már gyógyszer is engedélyezett.
2012. jún. 16. 23:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Engedélyezett a gyógyszer, de csak a magánkórházak használják. Az államiak nem!
2012. jún. 16. 23:42
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
Vákuum és kaparás. Egyes helyeken van gyógyszer is állítólag, de sokszor ott is műszeresen kell befejezni.
2012. jún. 16. 23:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Vákum és kaparás. Ha tablettával el lehet intézni, az a legjöbb, de sajnos az előző kettő a bevett gyakorlat. Bajod nem lesz tőle, nekem is volt egyészségügyi kürtem -vacak volt a nyálkahártyám.
2012. jún. 17. 05:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Az abortusznak különféle módjai vannak. Magyarországon leggyakrabban a vákuumos kiszívást valamint a tágító és kikaparó eljárást alkalmazzák.

Vákuumos kiszívás

Ez a leggyakrabban alkalmazott módszer a terhességek első trimeszterében (az első három hónap). A méhszájat kitágítják és egy csövet vezetnek a méhbe, ami egy erős szívógéphez van kapcsolva. Ez a cső hasonlít egy porszívóhoz, de rendkívül éles végződése van. A szívó és vágó vég feldarabolja a babát, míg a szívócső a testrészeket kiszívja, majd azok egy gyüjtőtartályba kerülnek.

Tágító és kikaparó eljárás (D&C)

A méhszájat kitágítják, és aztán egy erős kaparókanalat vezetnek a méhbe, amivel darabokra vágják a magzatot és a méh falát is lekaparják. Valakinek ellenőriznie kell, hogy a gyermek minden testrésze kint van-e a méhből, mert egyébként fertőzések léphetnek fel.

Tágítás és kiürítés (D&E)

Az abortusz ezen formája a második trimeszterben lévő (12-24 hetes) babák megölésére használatos. Az abortuszt végző egy szülészfogót használ, amivel megragadja a baba testrészeit (karokat és lábakat) és darabjaira tépi szét a gyermeket. A baba fejét is össze kell roppantania, hogy ki tudja venni, mert ekkorra a koponyacsont már annyira megerősödött a gyermek fejlődése során, hogy máskülönben nem tudná kivenni a fejet az anyaméhből.

2012. jún. 19. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!